Jussi Saramo: En käy Arhinmäen kanssa kaljalla

Jussi Saramo myöntää, että hänessä on työnarkomaanin vikaa.

Hemmo Rättyä

Paavo Arhinmäen erityisavustajana työskentelevällä Jussi Saramolla ei ole tarkkoja urasuunnitelmia. Ainakin Saramo aikoo asettua ehdolle ensi syksyn kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa 2015.

Hemmo Rättyä

– Se on naurettava väite, että kaveruus Arhinmäen kanssa olisi vaikuttanut Veikkauksen pestiini, puhahtaa vantaalainen kaupunginvaltuutettu Jussi Saramo (vas).

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen erityisavustajana työskentelevä Saramo, 32, valittiin maaliskuussa Veikkauksen hallitukseen, ja valinta herätti kohun: julkisuudessa väitettiin, että Arhinmäki olisi järjestänyt kaverilleen huippupestin.

– Skandaali syntyi täysin tyhjästä, Saramo moittii.

– Olemme Arhinmäen kanssa vain työkavereita, emmekä vietä vapaa-aikaa yhdessä. En käy Arhinmäen kanssa kaljalla. Olemme eri piireistä, ja meillä on erilaiset kiinnostuksen kohteet – vaikka minäkin seuraan futista.

Saramon mukaan hänet valittiin Veikkauksen hallitukseen asiantuntemuksensa perusteella.

– Tunnen urheiluseuratoimintaa, lajiliittoja, Euroopan rahapelipolitiikkaa ja yritystoimintaa. On hyvä, että Paavo piti minua kyvykkäänä tehtävään.

Uudessa pestissä Saramo on tekemässä päätöksiä, joilla opetus- ja kulttuuriministeriö saa veikkaustuloja kulttuuri-, nuoriso- ja urheilutoimintaan.

– Olen innoissani. Koen, että minulla on annettavaa Veikkauksessa.Jo pitkään politiikassa vaikuttanut Saramo sanoo ymmärtävänsä, että vastuullisen työn takia voi joutua julkiseen pyöritykseen. Töissä hänellä on nyt vastuuta ja kiireitä enemmän kuin koskaan.

Päätyössään erityisavustajana hän valmistelee kaikki Arhinmäen käsittelemät liikunta-asiat. Saramon vastuulla on myös valtiovarain- ja ulkoministeriöiden seuranta. Lisäksi hän toimii muun muassa kaupunginvaltuutettuna – vapaa-aika on kortilla.

– Eniten harmittaa se, ettei salibandyyn ole aikaa.

– Kunnallispolitiikka on minulle ikään kuin vapaa-aikaa. En halua valittaa, kun on niin paljon mielekästä tekemistä. Poliittinen työ on ollut palkitsevaa: koen, että pystyn muuttamaan asioita.

Poliittinen polte syttyi Saramon ollessa 15-vuotias.

– Vierailin Brasiliassa ja näin favelat (slummit). Syntyi hillitön maailmanparantamisen into.

Lukio jäi kesken ja monet yhdistystehtävät veivät mennessään. Saramo oli alun perin demari, mutta pettyi puolueeseen ja löysi Vasemmistoliiton 17–18-vuotiaana. Armeijan jälkeen hän kouluttautui tietotekniikan asentajaksi ja päätti toteuttaa vaikuttamistarvettaan vapaa-ajalla. Toisin kävi.

– En suunnitellut poliittista uraa.

Poliittinen intohimo puhkesi kukkaansa 20-vuotiaana, kun mies valittiin Porvoon valtuustoon 2000. Porvoon tehtävät jäivät 2008, kun hän muutti Vantaalle. Sitten hänet valittiin Vantaan valtuustoon, puolueensa poliittiseksi sihteeriksi ja Arhinmäen erityisavustajaksi.

– En jaksaisi avustajan työtä lopun ikääni, mutta tällä hetkellä virtaa riittää.

Jussi Saramo

Syntynyt 9.7.1979 Porvoon maalaiskunnassa. Ministeri Paavo Arhinmäen erityisavustaja ja Vantaan kaupunginvaltuutettu (vas). Jäsenenä Euroopan Vasemmistopuolueen ja Veikkauksen hallituksissa.

Porvoon valtuustossa 2000–2008. Porvoossa mm. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän pj. 2001–2008 ja nuorisoasuntojen pj. 2002–2008.

Vantaan valtuustossa 2008- ja vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnassa 2009-. Jäi Uudellamaalla 118 äänen päähän eduskuntapaikasta vaaleissa 2011.

Lisäksi mm. Vasemmistonuorten pj. 2005–2009, Attacin hallituksessa 2006–2010 ja Porvoon Salibandyseuran naisten liigajoukkueen valmentaja 2005–2006.

Asuu Länsimäessä puolisonsa Minttu Sillanpään (Vantaan Vasemmistoliiton pj.) kanssa.

Written by:

Tuomas Massinen

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Niinpä niin. Saramon valinta oli totta kai asiallisista asiallisin ja oikeinkin fiksu päätös, jossa ei ollut mitään epäselvää. Mutta muiden päätökset Saramo osaakin selittää fuulaksi; väärin on tuettu uskovaisia, muut ovat aiheuttaneet hässäkät vaalipaikoilla.

Onhan se hyvä, että pääsee köyhän kansan asianajaja rahamassien ääreen. :-)

K Omukka (ei varmistettu)

Nyt Saramo tekee kokoomuslaista politiikkaa. Muistattehan, että sossut ja vassut vastustivat viime keväänä valtiontalouden alijäämän kaventamista menoleikkauksin. Nyt niitä on tulossa runsaalla kahdella miljardilla eurolla. Siinä jäävät tuhannet työttömiksi, mutta vassupomot mussuttavat oikeudenmukaisesta politiikasta.

Puavo Närhinmuna (ei varmistettu)

"sossut ja vassut vastustivat viime keväänä valtiontalouden alijäämän kaventamista menoleikkauksin. Nyt niitä on tulossa runsaalla kahdella miljardilla eurolla"
Mutta vaalikamppailussa SDP ja Vasemmistoliitto vastustivat myös tukirahoitusta Kreikan ym. valtioitten kautta keskieurooppalaisille rahalaitoksille. - Jos tästä linjasta olisi pidetty kiinni, niin veronkorotuksia ja menoleikkauksia ei olisi tarvittu.
Suomen valtion muille lainaamat rahat ovat joka tapauksessa lähivuodet poissa Suomen käytöstä. - On jo väitelty kiivaasti, paljonko Suomi saa takaisin - sitten joskus.

lainanantaja säästää (ei varmistettu)

Demarihan toi kaveri on vieläkin. Kaksoisvirat pitäs lakkauttaa. Yle uutisoi, et pikkuvirkamiehet ja muut ovat kaksoisviroissa nostaen palkkioita ym lähes 400 miljoonalla vuosittain ja sivuverokortti käytössä vain kourallisella.

jounik (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun