Piilota X Palauta

Velmu sai treenikämpälleen lisäaikaa – taloa ei lakkauteta vielä

7 Kommentoi

Vantaan vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta palautti eilisessä kokouksessaan Velmu-talona tunnetun bändien treenikämpän luopumisesityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Lautakunnalle esitettiin Koivuhaassa sijaitsevasta tilasta luopumista, sillä rakennus on laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Rakennus on ollut vuokrattuna Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry:lle bändien harjoitustiloiksi jo 1980-luvun alkuvuosista.

– Tästä asiasta vallitsi lautakunnan jäsenten kesken suorastaan liikuttavan suuri yksimielisyys. Velmulle oli jätetty aika vähän aikaa valmistautua muutokseen, ja koimme, että meillä on tietty vastuu selvityttää, mitä korvaavia tiloja bändeille voisi kaupungista löytyä, jos tämä nyt katkaistaan, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Risto Tamminen (sd).

Tammisen mukaan toinen keskeinen ajatus oli pohtia yhdessä Velmun kanssa, millaisia mahdollisuuksia heillä olisi tehdä rakennuksessa pientä remonttia talkoovoimin ja saada tällä lisäaikaa talon käyttöön.

– On selvää, että rakennus tarvitsee perusteellisen remontin ennemmin tai myöhemmin. Näillä toimenpiteillä siirtymäaikaa voidaan pitkittää ja tilannetta helpottaa sitä kautta, Tamminen sanoo.

7 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Vesa Marttinen kuva
Vesa Marttinen

Kommentit

12.6.2012 09:21

Velmu-talon soittajista osa työskentelee rakennusalalla ja remontointi kyllä onnistuu. Yhteistyöllä kaupungin kanssa.

12.6.2012 10:10

Hienoa!!Toivottavasti yhteinen"sävel"löytyy,pyrokraattien kanssa.

12.6.2012 10:30

Kyllähän soittajilla paikka täytyy olla. Onhan kaikenmaailman savenvalajilla ja muillakin kulttuurin harrastajilla omat tilat. On se kumma kun soittajapoikia aina vainotaan. Eikös ne Vernissaltakin heitetty pihalle kun näyttelijät valtasivat tilat....

12.6.2012 21:57

Näissä bändiasioissa Vantaa voisi jo mennä harppauksen eteenpäin. Jos tosiaan tuosta röttelöstä on aika ajanut ohi, niin ei muuta kuin kaupunki varaa musiikkikulttuuria varten toiset tilat jostain muualta. Toinen paikka johon voi sijoittaa enemmän bändejä, niin hommaahan voisi kutsua edistykseksi.

Montako bändihotellia Vantaalla edes on ?

12.6.2012 23:53

Ei hyvänen aika niitä kalliita musiikihotelleja ainakaan näiden TILALLE, nää romupaikat on just hienoi autotalli tyylisille rokkipumpuille, ei tarvita mitää laajakuva telkkuja ja pöhöjä ministudioita!

Ennemmi bongataa jotai vanhoja latoja kesätreenailuks ja kaikkee hauskaa, voihan ne jossai jorpakossaki olla ei kenenkää silmää haittaa jos on piilossa nää mitkä tarvii peruskorjausta kunnan johdon mielestä.

13.6.2012 19:59

No en tarkoita että olis telkkaria ja studiota. Pelkkiä treeniksiä riittää. Kyllä jostain tarpeettomia kiinteistöjä Vantaallakin löytyy jotka on esin 2 x paremmassa kunnossa kuin Velmun nykyinen pyytalo ja tilaa olis enemmille bändeille kuin nyt. Kaikki ei halua ihan rotiskoissakaan soittaa jos on vaihtoehto.

25.6.2012 16:26

Taas ihmetyttää, että aktiivisesti toimivaa Velmua ollaan kurmottamassa. Mitä Vantaa on, jos täällä ei tueta luovia toimialoja? Koisotiellä sijaitseva Johansin kiinteistö on mitä mainioin paikka syrjäisen sijaintinsa vuoksi bändien harjoitustilaksi. Tämäntyyppisistä "autotalli"-harjoituspaikoista on saanut alkunsa monet maailmantähdet. Kaupungin velvollisuus on luoda näitä edellytyksiä. Sähköt ym. sinne uusittiin jo muutama vuosi sitten allekirjoittaneen myötävaikutuksella. Kiinteistön kunnostukseen tai peruskorjaukseen tulisi ottaa aivan eri näkökulma. Tulee selvittää mitä on aivan välttämättä tehtävä, jotta kiinteistön arvo ei laske. Aivan täydellistä remonttia tuskin tarvitaan, jotta tilat säilyvät entisessä käytössä. Paikkaahan on käytetty myös ulkoilmakonserteissa, mikä elävöittää kaupunkikulttuuria!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.