Velmu sai treenikämpälleen lisäaikaa – taloa ei lakkauteta vielä

Koisotiellä sijaitsevan Velmu-talon lakkauttaminen ei astu voimaan ainakaan vielä. Talossa treenaavat bändit vastustavat tiloista luopumista.

vesa marttinen

Vantaan vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta palautti eilisessä kokouksessaan Velmu-talona tunnetun bändien treenikämpän luopumisesityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Lautakunnalle esitettiin Koivuhaassa sijaitsevasta tilasta luopumista, sillä rakennus on laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Rakennus on ollut vuokrattuna Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry:lle bändien harjoitustiloiksi jo 1980-luvun alkuvuosista.

– Tästä asiasta vallitsi lautakunnan jäsenten kesken suorastaan liikuttavan suuri yksimielisyys. Velmulle oli jätetty aika vähän aikaa valmistautua muutokseen, ja koimme, että meillä on tietty vastuu selvityttää, mitä korvaavia tiloja bändeille voisi kaupungista löytyä, jos tämä nyt katkaistaan, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Risto Tamminen (sd).

Tammisen mukaan toinen keskeinen ajatus oli pohtia yhdessä Velmun kanssa, millaisia mahdollisuuksia heillä olisi tehdä rakennuksessa pientä remonttia talkoovoimin ja saada tällä lisäaikaa talon käyttöön.

– On selvää, että rakennus tarvitsee perusteellisen remontin ennemmin tai myöhemmin. Näillä toimenpiteillä siirtymäaikaa voidaan pitkittää ja tilannetta helpottaa sitä kautta, Tamminen sanoo.

Written by:

Vesa Marttinen

Ota yhteyttä