Vantaa Cup tuo Suomeen kovia ulkomaalaisseuroja

Nuoret Tanoke-taitokoululaiset ovat tällä viikolla täyttäneet Myyrmäen tekonurmen. Ensi viikolla siellä pelataan ensimmäisen Vantaa Cupin otteluita tiistaista alkaen.

Sirpa Repo

Ensi viikolla pelataan ensimmäinen jalkapallon Vantaa Cup, jossa on mukana useita kovia ulkomaalaisjoukkueita. Turnauksessa pelaavat poikien ikäluokat F9–B17. Joukkueita on mukana yhteensä noin sata, sillä jokaiseen ikäluokkaan on otettu mukaan 12 joukkuetta.

Turnaukseen osallistuu joukkueita Venäjältä, Liettuasta, Hollannista, Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Ruotsista ja Latviasta. Ykkösnimenä voidaan pitää hollantilaista ADO Den Haagia, joka on mukana 14- ja 17-vuotiaiden sarjoissa.

ADO Den Haagin lisäksi turnaukseen ovat tulossa muiden muassa FC Dinamo Minsk, FC Dynamo Kiev, FC Shinnik Jaroslav sekä JFC Skonto Riga.

– Suomesta on puuttunut turnaus, jossa on mukana paljon kovia ulkomaalaisjoukkueita. Helsinki Cupissa on toki mukana ulkomaalaisia, mutta heitä ei jokaiseen lohkoon riitä, selvittää turnauksen järjestelyissä mukana oleva Marko Rokka.

Turnauksen, jonka järjestää FC Tanoke ry, pelit pelataan kolmella eri kenttäalueella ympäri Vantaata sekä Hyrylän urheilukeskuksessa Tuusulassa. Vantaalla pelipaikkoja ovat Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistot ja Hiekkaharju.

Finaalit ja B17-ikäluokan pelit pelataan ISS-stadionilla Myyrmäessä.

– Tavoitteenamme on tehdä tästä turnauksesta jokavuotinen tapahtuma, joka kerää yhteen aina kovia ulkomaalaisjoukkueita sekä parhaat suomalaisjoukkueet, kertoo Rokka.

– Joukkueiden määrää ei jatkossa voi ainakaan hirveästi lisätä, sillä emme halua levittäytyä liikaa. Optimaalinen tilanne olisi se, että kaikki turnauksen pelit pelattaisiin esimerkiksi Tikkurilassa. Se on se asia, joka tuo sitä turnaushenkeä, jatkaa Rokka.

Vantaa Cup pelataan viikko ennen perinteistä Helsinki Cupia. Rokan mukaan turnaukset eivät kuitenkaan kilpaile keskenään.

– Joku voisi tietysti sanoa, että olemme kilpailijoita. Näin ei kuitenkaan ole. Vantaa Cupiin pääsee mukaan vain tietty määrä joukkueita jokaiseen ikäluokkaan, toisin kuin Helsinki Cupiin. Pitää myös muistaa, että turnauksia pelataan joka viikonloppu ympäri Suomen, Rokka korostaa.

Vantaan kaupunki on mukana tukemassa turnausta. Se muun muassa antaa kentät käyttöön ilmaiseksi. Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti pitää turnausta tärkeänä asiana kaupungille.

– Tämä antaa hyvää buustia junioripelaajille. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan. Nyt se meri tuodaan tähän lähelle. Pelaajat pääsevät myös täällä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä, Kallislahti iloitsee.

– Turnaus sopii hyvin Vantaalle. Se on Suomen kansainvälisin kaupunki väestöryhmien ja logististen yhteyksien kautta, Kallislahti väittää.

Suomalaisseuroista turnaukseen osallistuvat muiden muassa Allianssi, VJS, PK Keski-Uusimaa, JäPS, FC Honka, KoPSe, KäPa, HJK, TiPS, TuPS, FC Espoo, GrIFK sekä KoiPS.

Vantaa Cup 3.–7.7., www.vantaacup.com

Written by:

Ota yhteyttä