Piilota X Palauta

Veininmyllyn rattaissa hiekkaa

Paikalliset 9 Kommentoi

Suuret myllynovet levähtävät apposelleen Keravanjoen rannassa Tikkurilassa, kun Veininmyllyn kahvila aukeaa. Kello on jo kolme, vaikka kahvilan on ilmoitettu aukeavan yhdeltätoista.

– Olin asioilla, selittää Veininmyllyä pyörittävän Jokikahvilat-osakeyhtiön toimitusjohtaja Marko Kosonen.

Kosonen on yksi firman kolmesta omistajasta. Kaksi muuta osakasta ovat Eeva Sivén ja Kososen isoäiti Irja Seetula. Naiset ovat jo lähes yhdeksänkymppisiä. Myllyrakennuksen omistaa Vantaan kaupunki, jonka vuokralainen Jokikahvilat on.

Kahvilakolmikko on vetänyt kesäkahvilaa parikymmentä vuotta, mutta nyt touhutäti Seetulan voimat ovat ehtyneet. Teräsmuori Sivénkin mursi lonkkansa viime syksynä eikä hän ole pystynyt tänä kesänä olemaan lainkaan myllyllä.

Kosonen on pitänyt kahvilaa auki yksin ja hän myöntää, ettei ole pystynyt noudattamaan aukioloaikoja kello 11–20. Kesäkahvilaan poikenneet ovat joutuneet pettymään, kun ovet ovat olleet kiinni.

Kosonen on saamassa lisätyövoimaa, joten aukioloaikojen noudattamisen pitäisi parantua.

Vappuna alkanut kahvilakausi kärsi kesän alussa sateista, mutta Joen kulttuurikilta on silti järjestänyt tutut juhannustanssit ja rantatanssit. Ilmaiset rantatanssit järjestetään joka maanantai kello 18.30–20. Eino Leinon päivän juhla jäi tänä vuonna väliin.

Kesä mennään näin, mutta jossain vaiheessa Jokikahviloiden omistuspohjaa pitää järjestellä uuteen uskoon. Kosonen viritteli jo yhteistyötä muun muassa Kuusijärven kahvilaa hoitavan ravintola-alan yrityksen Cafe Viinikanat Oy:n kanssa, mutta se ei toteutunut. Suurin syy on se, että mylly on Viinikanojen yrittäjän Risto Ojasen mielestä liian huonossa kunnossa.

– Kävimme kaupungin edustajan kanssa paikkaa läpi, hän kertoo.

Mylly tarvitsisi peruskorjausta tai vähintäänkin huoltoa, mutta kaupungilla ei ole siihen varaa.

– Myllyn tuotoilla ei rakennusta pysty saneeraamaan, Ojanen laskee.

Hän pitää Veininmyllyä kuitenkin kaupunkikuvallisesti kivana paikkana.

– Tikkurila tarvitsee sellaista.

9 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Armi Suojanen kuva
Armi Suojanen

Kommentit

9.7.2012 10:26

Joku lukiolainen olisi ollut innoissaan kesätyöstä. Vainin mylly on hieno paikka piipahtaa pyöräretkellä. Ja eikös Vantaa antanut seteleitä kesätöihin palkkaajille, vai?

9.7.2012 13:02

Ehdottoman mukava paikka, jatko varmistettava!

10.7.2012 15:31

Miksi Tikkurilan ainoa kiva kesäkahvila on niin huonolla hoidolla? Kaupungin pitäisi ottaa siihen parempi yrittäjä!

22.7.2012 11:14

Ikävä todeta että pienentämällä kahvikupposen kokoa desilitran pahvimukiksi hintaan 1,80 € ja eilisen tuntuinen pulla 2,40 € ei tuo lisää asiakkaita vaan karkoittaa entisetkin.

22.7.2012 13:00

Jos piipahtaa fiinimpiin kahviloihin, joissa on hienot kiiltävät keittiöt ja köksät laittamassa antimia kylmätiskeille, niin helposti kuluu kahviin ja pullaan 10-20 euroa. Hintaan kuuluu viehkot sisätilat / terassi teräskalustein ja kukka-asetelmin. Tarkoitan kartano- ja merenrantakahviloita, on nimittäin kokemusta ursuloista, caruselleistä, mattolaitureista ja mistäs vielä.

Veinin mylly on Veinin mylly - ei sinne mikään ylellinen kuulu eikä siellä ole tiloja leipoa eikä paistaa. Hinta-laatu-suhde siihen katsoen on ihan ok.

Mutta jos jostain löytyisi yrittäjä, joka leipoisi kotonaan itse ja / tai palkkaisi henkilökuntaa hakemaan leipomosta 3-4 krt / pvä tiskeille uutta tuoretta, niin mikäs siinä. Myllyn kävijämäärillä ei moinen tietenkään taloudellisesti kannattaisi, sillä eikä kävijät siitä lisäänny, kun ei ole parkkipaikkoja riittävästi ja huonot säät eivät houkuta kylmään myllyyn. Mutta jos olisi niin rikas yrittäjä, että hyväntekeväisyydestä tekisi, siis jos...

22.7.2012 16:57

Niinpä asiaihminen kaikkitietävä, minä taas tiedän että pakasteista on Veinin Myllyllä paistettu itse pullat ,ainakin vielä viime kesänä.Sen verran uunia siellä riittää,toinen asia on jos ei viitsi kun tietokonettakin pitää näprätä.

23.8.2012 16:00

Harmittaa, että Veininmylly vaikuttaa muuttuneen niin paljon vuodessa... Paikkanahan mylly on aivan ihana! Viime kesänä se oli kesätyöpaikkana paras mitä voi nuori opiskelija itselleen kuvitella!! Kävin kyllä ilmaisemassa haluni tulla töihin täksikin kesäksi, mutta ei ilmeisesti sitten ollut tarvetta..

25.8.2012 10:41

Nykyinen kahvilan pitäjä taitaa olla aamu unisempi kuin aikaisemmat, jos ei vallan "myöhäisherännäinen"

16.6.2013 23:18

Kävin ensimmäistä kertaa Veininmyllyn kahvilassa 15.6.-13 ja samalla viimeistä kertaa. En pitänyt paikasta alkuunkaan. Hinnat ovat tuotteisiin verrattuna pahasti pielessä ( ylihinnoittelua ) .Paikka on enempi semmonen tunkkainen kuppilan tyylinen jossa en viihdy.Paljon olis parantamisen varaa. Ikävä pettymys.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.