Piilota X Palauta

Muotia ovat nyt isot ja näkyvät tatuoinnit

Paikalliset 3 Kommentoi

Rautalangat ja tribaalit ovat auttamattoman vanhanaikaisia. Nyt ihoon tatuoidaan lasten nimiä, lausahduksia tai muita merkityksellisiä tekstejä.

– Tekstien tatuointi on lisääntynyt todella paljon. Nykyisin halutaan isoja tekstejä koristeellisella fontilla, kertoo Big P -liikkeen tatuointitaiteilija Pete Pihlajamaa.

Vieraskielisten tekstien kansa täytyy olla tarkkana, sillä harva tatuointitaiteilija on esimerkiksi kiinalaisen kielen asiantuntija. Teksti kannattaa tarkistuttaa kieltä äidinkielenään puhuvalla henkilöllä, ettei käy niin kuin surullisenkuuluisalle Martina Aitolehdelle. Aitolehti tatuoi ihoonsa lauseen ” There were is will, there is a road”, mutta valitettavasti oikea lause menee ”Where there’s a will there’s a way”.

Aitolehden tatuoinnissa sana will näytti sanalta mill. Nyt Aitolehden vatsaa koristaa suuri tatuointi, joka peittää ensimmäisen epäonnistuneen tatuoinnin.

– Jos asiakas haluaa tekstitatuoinnin tai vaikka kiinalaisen kuvion, hänen pitää itse tarkistaa teksti, muistuttaa Pihlajamaa.

Tekstien rinnalla suosiossa ovat klassiset old school -tyyppiset kuvat. Jos teksteistä halutaan mustia, niin kuvista sen sijaan halutaan suuria ja värikkäitä.

– Tykkään itse tehdä old school -tyyppisiä tatuointeja, joissa kuviot ovat perinteisiä; ankkureita, romaninaisia tai ruusuja ja rajat vahvoja, kertoo Tattoo Cafen tatuointitaiteilija Tom Vornanen.

Kun ottaa tatuointia, kannattaa selvittää, minkä tyylisiin tatuointeihin kyseinen liike on erikoistunut. Jotkut tekevät klassisia paksureunaisia tatuointeja ja toiset taas realistisia valokuvatatuointeja.

Myös Pihlajamaalla on oma tyylinsä.

– Realistiset kuvat eivät ole minun juttuni. Tyylini on aika sarjakuvamainen, sekoitus old schoolia ja new schoolia.

Tatuoitavien kuvien koko on suurentunut sitä mukaa kun tatuoinneista on tullut suositumpia.

– Nyt ensimmäinen tatuointi on usein koko käsivarren mittainen kuva, kun ennen se saattoi olla vain olkavarressa oleva kuvio, Pihlajamaa kertoo.

Tatuointeja otetaan nykyisin entistä näkyvämmille paikoille, kuten käsivarsiin ja niskaan. Uusi suosikkipaikka tatuoinnille on kylki. Siihen tatuoidaan usein isoja koristekuvioita ja köynnöksiä.

Vaikka tatuointeja otetaan nykyisin mihin vain, yksi suosikkipaikka on ja pysyy.

– Suosituin paikka on yhä käsivarsi. Naisilla tatuointeja tehdään paljon myös nilkkaan, sanoo Vornanen.

KATSO LISÄÄ KUVIA TÄÄLTÄ!

Nimitatuointi on rakkaudenosoitus lapsille

Lasten nimien tatuoinnista on tullut suoranainen buumi. Lasten nimet tatuoimalla halutaan osoittaa rakkautta lasta kohtaan, ja onhan lapsen nimen tatuoiminen varmempi sijoitus kuin aviopuolison. Lapsi on lapsi vielä kymmenenkin vuoden päästä, aviopuolisosta ei voi olla niin varma.

Vantaalaisen Meri Haatasen lapaluuta on nyt vuoden verran koristanut hänen lastensa nimet.

– On varmaan aika selvää, miksi juuri tällainen tatuointi, toteaa Haatanen.

Haatasen tatuoinnin pohjalla on valmis kuva, johon lasten nimet on lisätty.

Myös Haatasen miehellä on tatuointi, jossa on lasten nimet. Tatuointi on Haataselle ensimmäinen.

Mutta, miten käy tatuoinnin, jos Haataselle tulee viisi lasta lisää, lisätäänkö siihen nauhoja?

– Ei tule. Kyllä tämä oli nyt tässä.

Myös Sonja Mäkisen käsivarressa komeilee yksitoista kuukautta vanhan Jounin nimi ja syntymäpäivä.

– Halusin laittaa ensimmäisen tatuointini pojan vuoksi. Avomiehelläni on samanlainen tatuointi, kertoo Mäkinen.

– Kun poika täyttää vuoden, aiomme lisätä tatuointeihin hänen kädenjälkensä.

Pieksämäkeläisen Teija Kaksosen rinnuksessa on vain muutaman viikon vanha tatuointi. Köynnösten joukossa on sydämiä ja niissä lasten nimikirjaimet.

– Päädyin laittamaan vain etunimien kirjaimet, koska en halunnut, että tatuoinnista tulee liian massiivinen. Minulla on neljä lasta, ja heidän koko nimensä olisivat vieneet liikaa tilaa.

3 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jonna Hovi-Horkan kuva
Jonna Hovi-Horkan

Kommentit

27.7.2012 23:40

Tatuoinnit ovat perinteisesti olleet rikollisten ja muun alemman sakin tunnusmerkistöä. Jos aikaisemmin suomalaiset pukeutuivat tuulipukuihin, niin nyt otetaan tuulipuvun sijaan tatuointi joka onkin sitten pysyvä josta ei pääse eroon kun muoti taas muuttuu. Tatuoinnin ottaminen on vain merkki itsetuhoisuudesta, samoin kuin lävistykset ja muut hirvitykset joita nykyään näkee joka puolella.

28.7.2012 07:42

Rumia ovat, tosi rumia! Rikolliset saavat tasoitusta, kun taviksillakin alkaa olla samanlaiset sutut iholla kuin Sörkan kundeilla :)

28.7.2012 10:05

Huvittava uutisointi. Tuskinpa kukaan ottaa isoa tatuointia kun se on NYT MUOTIA. Ei ole kuitenkaan mistään vaatekappaleesta kyse, jonka voi heittää menemään kun ei enää kiinnosta.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.