Vaikeuksiin ajautunut päiväkoti Arkki on lopetettu

Päiväkoti Arkin pihalla ei enää nähdä lapsia leikkimässä.

Jonna Hovi-Horkan

Arkki toimi Vantaan Silkkitehtaan tiloissa.

Jonna Hovi-Horkan

Vantaan Silkkitehtaan tiloissa toiminut arkkitehtuuripäiväkoti Arkki on lopetettu. Arkki ajautui vaikeuksiin viime vuonna, kun silkkitehtaan tilat todettiin sopimattomiksi päiväkotitoimintaan. Lukuisten kehotusten jälkeen rakennus asetettiin käyttökieltoon ja lapset joutuivat väliaikaistiloihin.

Rakennuksen rakennuslupa oli vanhentunut, eikä päiväkodin omistaja Tuuli Tiitola-Meskanen ollut huolehtinut tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

– Toiminta hiipui pikku hiljaa itsestään, kun väliaikatiloissa oleskelu jatkui.

Vanhemmat alkoivat siirtää lapsiaan muihin päiväkoteihin, kertoo Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen.

Askola-Vehviläisen mukaan samat toimijat ovat olleet yhteydessä Tikkurilan varhaiskasvatusyksikköön ja kyselleet mahdollisuuksia päiväkotitoiminnan jatkamiseen muissa tiloissa.

– Meihin on oltu yhteydessä, mutta mitään virallisia papereita meille ei minun tietojeni mukaan ole toimitettu.

Jos Tiitola-Meskanen voi osoittaa, että perustettavalle päiväkodille on olemassa asialliset tilat ja riittävästi henkilökuntaa, on uuden päiväkodin perustaminen mahdollista.

– Päiväkotitoiminta loppui, koska rakennusvalvonta totesi, ettei rakennus täytä päiväkodille asetettuja vaatimuksia ilman perusteellista korjausta. Meillä ei ole oikeutta hyljeksiä ketään tällä perusteella, sanoo Askola-Vehviläinen.

Päiväkoti Arkin omistaja Tuuli Tiitola-Meskanen kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Written by:

Jonna Hovi-Horkan

Ota yhteyttä