Hoas suitsii kasvavia jonoja: Ei asuntoja kehyskunnissa opiskeleville

Pitkät jonot ovat tuttu näky syksyisin Hoasin Kampin toimiston edustalla.

Sirpa Repo

Anni Alentola

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö on ennen tarjonnut asuntoja myös pääkaupunkirajojen ylitse. Tänä syksynä asuntoja ei vuokrata enää kehyskunnissa, esimerkiksi Järvenpäässä ja Keravalla opiskeleville.

Asuntohakemuksen oppilaitoslistauksesta poistettiin muun muassa Laurean, Diakin ja Humakin toimipisteitä Järvenpäässä, Keravalla, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Porvoossa ja Kirkkonummella.

– Uusia hakemuksia kehyskunnissa opiskelevilta ei ole enää toukokuun alun jälkeen voitu ottaa vastaan. Noudatamme Hoasin sääntöjä aiempaa tiukemmin, jotta takaamme ydinalueen opiskelijoille asunnot, kertoo Hoasin asiakkuuspäällikkö Liina Länsiluoto.

Jo sisällä olevat hakijat Keski-Uudenmaankin alueelta voivat saada asunnon, mikäli ovat hakeneet sitä ennen toukokuun alkua.

– Asuntotilanne on erittäin tiukka, ja hakijamäärä on kasvanut säännöllisesti, Länsiluoto sanoo.

Tilanne on tiukka myös pääkaupunkiseudulla. Hoas halusi antaa hakijoille realistisen kuvan asunnon saamisesta. Jos ei pystytä tarjoamaan asuntoa, ei hakijaksi hyväksytä.

Keskustelua opiskelija-asuntojen laajentamisesta pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ei ole käyty.

Länsiluoto kertoo Hoasin keskittävän uudisrakentamisen erityisesti Helsingin ja Espoon uusille, keskeisille alueille. Hoas hyväksyy opiskelija-asuntohakemuksia Helsingissä, Vantaalla, Espoossa tai Kauniaisissa opiskelevilta.

Written by:

Ota yhteyttä