Piilota X Palauta

Olympiapainijat viimeistelivät kisakuntoaan Tikkurilassa

Urheilu Kommentoi

Torstai-iltana oli Trio Sport Centerin painimatoilla Tikkurilan Urheilupuistossa normaaliakin hikisempi tunnelma.

Paikalle olivat saapuneet tänään perjantaina Lontooseen matkaavat olympiapainijat Jarkko Ala-Huikku ja Rami Hietaniemi. Painimatoilla vedettiin vantaalaisten painijoiden kanssa sellainen hikitreeni, että heikompaa hirvitti.

Etenkin 60 kilon sarjassa painivan Ala-Huikun meno oli hurjaa. Päällä oli useampi vaatekerta, pipo ja hikipuku. Ne päällä mies milloin paini, juoksi, punnersi, polki kuntopyörää tai makasi paksun patjan alla.

Hiki virtasi ja ilme oli tuskainen, olihan tarkoituksena pudottaa parissa tunnissa puolisentoista kiloa. Yllätyskutsu olympiaedustajaksi Matti Kettusen loukkaannuttua on tarkoittanut selvästi normaalia nopeampaa painonpudotusta.

Vähän eri meno kuin poikien sarjoissa.”

 

Myös Rami Hietaniemellä oli muutama kilo pudotettavana ennen sunnuntain punnitusta, mutta yhtä rajua vauhtia hän ei joutunut pitämään. Painivastustajana Tikkurilassa oli tuore nuorten Euroopan mestari, vantaalainen Elias Kuosmanen.

– Vähän eri meno kuin poikien sarjoissa, Kuosmanen naurahti harjoitusten jälkeen.

84 kilon sarjassa vääntävä Hietaniemi astelee Ala-Huikun tavoin olympiamatolle maanantaina. Valmistautuminen on omien sanojen mukaan sujunut erittäin hyvin.

– Keväällä oli yksi vaikeampi jakso. Tuli ahmittua treeniä vähän liikaa, ja näytti siltä, että menee ylikunnon puolelle.

Pieni jarruttelu kuitenkin auttoi, ja kesän turnaus Saksassa osoitti, että nyt näyttää hyvältä.

– Nyt täytyy vain pitää pää kylmänä, että menee hyvin loppuun saakka. Edessä on elämäni tärkein päivä, eikä virheisiin ole varaa. Vain yhdellä virheellä olet huonompi kuin muut, Hietaniemi pohti.

Hietaniemi on seurannut olympialaisia tiiviisti kotimaasta käsin. Edes avajaisista pois jääminen ei harmita.

– Minä haluan vain urheilla. Mitä vähemmän on esillä muuten, sen parempi. Matolla sitten pannaan kaikki peliin. Kai sitä sitten aikanaan voi mennä avajaisiin vaikka valmentajana, jos sinne valmentajat edes pääsevät, painija tuumasi.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.