Poliisi kiinnostunut Tikkurilan romanien rikosyhteyksistä

Vantaan Sanomien tietojen mukaan Heurekan pysäköintialueella on majaillut luvatta jo viitisen viikkoa kaksi autoa, joihin on varastoitu tavaraa ja joissa Romanian romanit yöpyvät. Toinen autoista on punainen Peugeot, joka on katsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä.

Tuomas Massinen

Heurekan pysäköintialueella majailevat autot ja Tikkurilan asemalla oleskelevat Romanian romanit kiinnostavat poliisia. Poliisi haluaa tietää, onko autoilla ja romaneilla yhteys viimeaikaisiin varkauksiin.

Vantaalla on tapahtunut puolentoista viime viikon aikana ainakin kolme koruvarkautta: Tikkurilassa, Malminiityssä ja Länsimäessä. Tekijöiksi epäillään Romanian romaninaisia.

– Poliisi ei ole saanut kiinni epäiltyjä eikä heidän henkilöllisyydestään ole tietoa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Teemu Aittamaa.

Poliisi kehottaa vantaalaisia olemaan valppaina. Ketään ei pidä päästää kiinnittämään koruja tai vastaavia kaulaansa tai ranteisiinsa.

– Useimmat varkaudet ovat tapahtuneet tämäntyyppisissä tilanteissa.

 

Poliisi ei ole saanut kiinni epäiltyjä.”

Vantaan Sanomien tietojen mukaan Heurekan parkkialueella on majaillut luvatta jo viitisen viikkoa kaksi epäilyttävää autoa, joihin on varastoitu tavaraa ja joissa Romanian romanit yöpyvät. Toisessa autossa, sinisessä Opel Astra Caravan -farmarissa ovat ajoneuvoverot maksamatta. Rekisteritietojen mukaan se kuuluu Turussa asuvalle romanille. Toinen auto, punainen Peugeot on rekisteröity Vantaalla asuvan romanin omaisuudeksi. Auto on katsastamaton, ja se on poistettu liikennekäytöstä.

 

Itä-Uudenmaan poliisin rikosylikonstaapelin Henri Baldaufin mukaan partio on käynyt etsimässä romanien autoja Heurekan pysäköintialueelta, mutta niitä tai niiden käyttäjiä ei ole tavoitettu.

Poliisi on kiinnostunut myös siitä, liittyvätkö Tikkurilan aseman romanit varkauksiin. Kesällä he ovat oleskelleet asemalla usein päiväsaikaan.

VR on saanut asiakaspalautteita, joiden mukaan seurueet haittaavat aseman viihtyvyyttä.

– He eivät yövy siellä, mutta peseytyvät wc-tiloissa, täyttävät odotustilat ja roskaavat asemaa, kertoo VR:n kiinteistöpäällikkö Ari Salminen.

Lehden tietojen mukaan romanit tonkivat vaatekeräyslaatikoita Peltolan torin laidalla ja ottavat niistä vaatteita. Heurekan ja aseman alueille on kerääntynyt heidän jäljiltään vaatejätekasoja.

Salmisen mukaan VR:llä on niukasti keinoja puuttua aseman tilanteeseen.

– Vartijat opastavat romanit pois, mutta he tulevat takaisin. Poliisillekin on ilmoitettu heistä, mutta keinoja on vähän.

Tikkurilan asemalla ei ole poliisin mukaan tapahtunut romanien tekemiä rikoksia. Lähistöllä on sattunut yksi koruvarkaus: toissa maanantaina noin 30-vuotias romaninainen vei 70-vuotiaalta naiselta kaulaketjun Asematiellä.

Toissa tiistai-iltana Malminiityssä varastettiin naiselta kaulaketju ja ranneketju. Aiemmin Länsimäessä varas vei yli 60-vuotiaan naisen kaulaketjun.

Tänä vuonna Vantaalla on sattunut kahdeksan rikosta, joissa tekijöiksi epäillään Romanian romaneja. Edellisvuonna rikoksia kirjattiin seitsemän.

– Ilmoittajille ei ole jäänyt tarkkoja tuntomerkkejä tekijöistä. Epäiltyjä ei ole saatu kiinni, Aittamaa kertoo.

Written by:

Tuomas Massinen

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Pieni vinkki poliiseille.Käykää aamulla seitemän aikaa niin kyllä tavoitatte.Viisi miestä ja yksi nainen.
Uusi leiriytymispaikka , kaksi naista ja kaksi miestä, Veinin myllyn ja Herttaksen vanhan rakennuksen välisissä pensaissa.Toinen kolmen hengen joukko edelleen Tikkurilantien ylikulkusillan portaiden alla tai puun juurella.Mikään ei muutu kuulostaa nuo viranomaisten lausunnot siltä.

romanov (ei varmistettu)

Juuri tästä syystä ulkomaalaisten tekemistä rikoksista on syytä pitää jatkuvasti keskustelua vaikka suomalaiset ovatkin "rasisteja" sen takia. Viranomaiset eivät aina "huomaa" kaikkea mitä tavalliset ihmiset huomaavat, mutta hyvä jos nyt ainakin ovat huomaavinaan jotakin. Vielä kun poliisi kiinnostuisi ainakin Länsi-Vantaalla olevista "monikulttuurisista" nuorisorikollisjengeistä ja laittaisi muut rikolliset putkaan, niin hyvä olisi. Jos Itämerellä jostakin Turun saariston liepeiltä löytyisi jokin asumaton iso saari joka olisi tarpeeksi kaukana mantereesta ja muista saarista, voisi sinne rakentaa vankilan josta ei helpolla pääsisi pois. Sinne voitaisiin sitten viedä kaikki vankilaan tuomitut henkilöt kansallisuudesta riippumatta.

Pelleilyyn kyll... (ei varmistettu)

Yksittäistapauksia.Varastaahan muslimitkin ja suomalaiset niin miksei romanit saisi varastaa.Tasa-arvoa.Schengen toimii ja suomalaiset on juntteja hyysäreitä.

Vapaa Roof RY (ei varmistettu)

Mitä yksittäistapauksia, eiköhän enemmän sääntöä kuin poikkeus., totta että suomalaiset ovat juntteja kun eivät laita stoppia koko hommalle.Lehtijutusta poikkeavaa, ei siellä ole kuin punainen Peugeot tällähetkellä.Kaksi muuta EIA ja EIB ovat häipyneet uusille retkille.On vähän erikoista että viisi miestä ja yksi nainen majailee siellä.Tämä pienikokoinen huivipäinen nainen kyykkäs raitilla Prisman edessä varmaan vuoden päivät,nyt hän kulkee avopäin ja tosi avokaulaiset puserot ,puolet varustuksesta roikkuu ulkopuolella.Hmmm....Ihmetyttää että poliisit eivät ole tavoittaneet joukkoa vaikka ovat majaileet siellä viitisen viikkoa.

romanov (ei varmistettu)

Kävin tänään vilkaisemassa Tikkurilan juna-asemaa ja olihan siellä ainakin kaksi nuorta kerjäläisnaista ja yksi nuori (kerjäläis)mies maleksimassa. Olisi kyllä nopeasti saatava aikaan lakimuutos jos ei näitä muuten saada kärrättyä pois maasta. Kyllähän Ranskassakin muutama vuosi sitten häädettiin satamäärin näitä samoja kerjäläisiä jotka kuljetettiin busseilla pois. Inhoan ja halveksun syvästi jo suomalaisia rikollisia ja siksi en halua että ulkomailta tulee niitä tänne lisää kun edes suomalaisia ei saada pidettyä telkien takana.

Pelleilyyn kyll... (ei varmistettu)

VS: n lehtikirjoitus aiheuttu pientä hässäkkää aamulla asemalla.Peugeotin naisasukas luuli vissiin että heitä kehuttiin koska oli ensin kovin iloinen,sitten äkkiä tossua toisen eteen lehden kanssa rasvabaarin kohdalle olevaan valkoisen autoon luo jossa kolme romanimiestä, hirveä pulina ja auto lähti menee.Taas uudet tulokkaat tai taustajoukot.

romanov (ei varmistettu)

On vain hyvä kun rikollisia voidaan tunnistaa jonkin ominaisuuden perustella. Edes jonkin ominaisuuden.
Esimerkiksi romanialaisuus on hyvä lähtökohta rikollisten kiinnisaamiselle ja todellakin kannatettavaa potkia sen ryhmän lakia rikkovat yksilöt ulos Suomesta.

ordnung muss sein (ei varmistettu)

Miksi ei katsastamaton Peugeot hinata pois Heurekan parkkipaikalta.Auto on ollut majoituskäytössä jo kuutisen viikkoa ja kas kumma poliisi ei tavoita asukkaita.Näyttää ikävä kyllä siltä että he saavat jatkaa mellastamista ihan vapaasti,ei ole suomalaisviranomaisilla munaa puuttua asioihin.

varovainen (ei varmistettu)

Vantaan Havukoskella on erään tien päässä majaillut jo pari viikkoa BG kilvin varustettuja autoja. Nyt oli tänään lenkkipolun varrelta väännetty joka ikinen roskis väkivalloin auki ja roskat kaadettu ulos. Lenkkipolun lopussa oli BG auto parkisssa ja pullonkerääjät käveli BG autoa kohden isot muovikassit kädessään.

Näin se kierrätys toimii ! Taidan vastedes lenkkeillä muualla...

Sanna Karppinen (ei varmistettu)

Soita hätäkeskukseen että kutsuvat poliisit paikalle.Jos siitä ei ole muuta hyötyä niin ainakin aiheuttaa säpinää ja pitkällä tähtäimellä ehkä jopa lähdöt.Leiriintyminen on Vantaan kaupungin mailla kieletty.
Uuvutusvoitto vissiin lähelllä,Heurekan parkissa oleva Peugeot on ehkä hylätty VS :n olleen kirjoituksen seurauksena, ukot nukkuu nyt Tikkurilantien ylikulkusillan vieressä pengerlaatoitetun puun juuressa.Suurin osa peti ja käyttövaatteista on joessa.Onkohan tullut heimosota nukkumapaikoista.Jospa viranomaiset nyt hoitaisi Peugeotin poishinaukseen.

varovainen (ei varmistettu)

Hienoa että Helsingissä asiat ovat paremmin.Nyt voisi tämä avulias poliisi tulla Vantaalle avustamaan meidän poliisiviranomaisia löytämään romanien Peugeot Heurekan parkkipaikalta missä ollut viimeiset 6-7 viikkoa parkissa.Auto on VS:n tietojen mukaan katsastamaton ja poistettu liikennerekisteristä.Romanit asuu ja varastoi tavaraa siihen.Sininen Opel Astra Cara van EIA 210 rekkarit ajoeuvovero maksamatta, on ilmestynyt taas maisemiin, löytyy Heurekan parkkipaikalta myös , poliisit ei vaan löydä.Joenrannassa majailee edelleen pensasaidoissa neljä henkilöä ja ylikulkusillan vieressä pengerlaatoitetun puun alla ainakin kolme henkilöä pitää majaa.Vantaan kaupungin puolelta kukaan ei ota kantaa ,vaatteita varastetaan edelleen keräyslaatikosta ja sotketaan luontoa, kukaan ei välitä.Sokea Reettakin näkee jo että kerjäämisellä eivät yläpidä oleskeluaan Suomessa, no millä sitten.Eikä edelleenkään kukaan välitä.Tikkurilan aseman ja puistoalueella päivittäin tusinan verran romaneja maleksi aamuisin ja iltaisin mitä nyt väli käy VR:n ilmaiskyytiä nautiskelemassa.Eikä VR välitä.Etuoikeutettu ryhmä joka voi tehdä ihan mitä haluaa ilman että kukaan puuttuisi asiaan.Ovat muuten käyneet yhä röyhkeämmäksi ja uhkailevaksi kun tietävät että kukaan ei puutu heidän tekemisiin.

varovainen (ei varmistettu)

Aamulla kolme romanimiestä nukkui ylikulkusillan portaitten alla.Roskat vaan jäi kun lähtivät asemalle.Sillalla tuli ensin romanimies ja hetken päästä romanipariskunta vastaan.Heurekan parkkipaikan puolella romanipariskunta tuli vastaan ja sitten shuttlepaku on palannut maisemiin,vaalea paku missä tumma alaosa.Kyydistä jäi kaksi pariskuntaa ,samat jotka ovat majaileet pensasaidoissa joenrannassa.Hetken päästä tuli vielä pariskunta vastaan ,TV:ä tutut haitari ja tamburiinisoittajat tietty vielä shuttlekuljettaja saldo alta puoli tuntia 15 romania.
Miten ihmeessä saisi ilmoitettua Itä Uudenmaan poliisille että romanit eivät ole hävinneet minnekkään,päinvastoin lisääntyneet.

varovainen (ei varmistettu)

No kiinnostus on jo positiivinen signaali virkavallan puolelta.
Vielä jää uupumaan tutkinta ja sitä kautta rangaistukset.
Mutta kiinnostus on aina hyvä merkki,jäädään mielenkiinnolla odottamaan jääkö asia kiinnostuksen tasolle?
Tsemiä!

Jannu (ei varmistettu)

Ministeri Räsänen rosvojen asialla.
Päivi Räsänen suojelee rosvolaumoja tappamalla toimivan polliisin.

Pitäköön näppinsä erossa poliisista.
Räsänen taitaa olla itse rikollinen.

Säästetään mukamas 30 000000€
Yleensä nämä ministerien säästöt kostautuvat moninverroin.

No tämä 30 000000€ lupasi viherpiipertäjä ministeri H.Hautala Afganistaniin.Sen olojen kohentamiseen.

Että näin taas säästetään.

KGB (ei varmistettu)

Itä-Uudenmaan poliisi jos antaa sellaiset lausunnot lehtien palstoilla että romanit ovat poistuneet Vantaalta tai että eivät ole tavoittaneet näitä autoja tai ihmisiä mitä lehtijutussa mainitaan ,on ihan samaa onko Vantaalla yksi polisi tai 750.Tehokkuussaldo ihan sama.Toyota lähti siirtolavalla ja Opel Vectra sahaa edestakaisin Asematie 1 parkkipaikoilla missä on yksityinen valvonta.Poliisi ei puutuu ,ei löydä. Se että Heurekan alue on toistaiseksi rauhoittunut ei ole poliisin ansiosta vaan ihan muut viranomaiset ovat vaikuttaneet asiaan.

romanov (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun