Piilota X Palauta

Puutarhat avautuvat päiväksi

Viihde Kommentoi

Suomen ensimmäistä valtakunnallista avointen puutarhojen teemapäivää vietetään 19. elokuuta. Puutarhaliiton tavoitteena on, että avointen puutarhojen teemapäivästä tulee säännöllisesti toistuva samaan tapaan kuin esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa.

Helsingissä ovensa avaavat muun muassa Citypuutarha ja Siskon puutarha. Vantaalla voi tutustua Anttilan pihaan Sepänmäessä.

Kirkkonummelta avointen puutahojen päivässä ovat mukana muun muassa Björkelund, Katan ja Markuksen puutarha, Pokrova sekä Seijan Piha.

Espoossa pääsee käymään esimerkiksi Mäkitupalaisten pihoille, Villa Kilven puutarhaan ja Rantaloiden rivitalopihalla.

Avoimet Puutarhat -tapahtuman tueksi sekä yleensäkin puutarhamatkailun edistämiseksi on kehitetty uusi monipuolinen verkkopalvelu, josta puutarhasta kiinnostuneet löytävät näppärästi itselleen mielenkiintoisia puutarhakohteita ympäri Suomea. Teemapäivän jälkeen verkkopalvelu jatkaa toimintaansa puutarhamatkailurekisterinä  osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi.

Verkkopalvelussa voi tutustua jo yli 190 puutarhakohteeseen. Mukana on aivan tavallisia hoidettuja pihoja, mökkipuutarhoja, palstaviljelmiä, rakennettuja puutarhoja, mutta myös huippuhienoja palkintopihoja, julkisia puistoja, kasvikokoelmia, kauppapuutarhoja ja jopa puutarhaterapiakohteita. Uusia kohteita otetaan jatkuvasti mukaan.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.