Piilota X Palauta

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen SPR:n kierrätysliike avasi Tikkurilassa

Paikalliset Kommentoi

Suomen punaisen ristin Kontti-kierrätystavaratalo avasi torstaiaamuna Tikkurilaan ensimmäisen pääkaupunkiseudun toimipisteensä.

Muualla Suomessa Kontteja on ollut jo pitkään: Tikkurila on ketjun kymmenes liike.

Ketjun uusin ja suurin

Vantaan Kontti-tavaratalo on paitsi ketjun uusin myös suurin tavaratalo.

Liike on pk-seudun ensimmäinen, tosin Malmilla toimi aikoinaan SPR:n kierrätystavaratalo, joka ei ollut Kontti-ketjuun kuuluva.

Liiketilaa Tikkurilan toimipisteessä on 2 500 neliömetriä, josta puolet on myymälätilaa ja puolet lajittelutilaa.

Kontissa työskentelee 50 tukityöllistettyä työntekijää ja neljä esimiestä.

Muut Kontti-tavaratalot sijaitsevat Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa.

– Pääkaupunkiseudulta on kartoitettu tiloja pitkään, ja jatkossa on tarkoitus avata tänne myös lisää liikkeitä. Espoo on yksi mahdollinen vaihtoehto, kertoo Tikkurilan Kontti-päällikkö Marje Arvinen.

Arvisen mukaan Tikkurilan entisen Anttila-tavaratalon tilat ovat Kontille loistavat ennen kaikkea sijaintinsa takia. Kontin henkilökunta koostuu noin 50 tukityöllistetystä työntekijästä, joille julkiset kulkuyhteydet ovat välttämättömiä.

Tavarataloon on myös esteetön pääsy, mikä on Arvisen mukaan Punaisen ristin arvomaailmalle tärkeää. Yhdistyksen arvot näkyvät myös tuotevalikoimassa.

– Meille ei oteta myyntiin mitään sotaan viittaavia tuotteita, ei edes vesipyssyjä, Arvinen kertoo.

Avajaisaamuna Kontin valikoimaa hämmästeli tikkurilalainen Annika Palenius lapsenlapsensa Wiljam Romppasen ja ystävänsä Sirpa Haapamäen kanssa.

– Kierrätyskeskuksen muutto pois Tikkurilasta jäi harmittamaan, ja tämä paikkaa hyvin sitä lovea. Ensivaikutelman perusteella tämä on jopa parempi, Palenius sanoo.
 

Kontin tuotosta 50 prosenttia ohjataan Punaisen ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin toimintaan, 25 prosenttia menee Punaisen ristin katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen. Lisäksi osa Kontille lahjoitetuista vaatteista ohjataan SPR:n logistiikkakeskuksen kautta kansainvälisenä vaateapuna sotien ja luonnonkatastrofien uhreille.

Käyttäjän Vesa Marttinen kuva
Vesa Marttinen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.