Nuutti ja Noora ahkeroivat pop up -kahvilan pitäjinä

Nuutti ja Noora Lukkarin kioskista saa kakkutikkareita, macaron-leivoksia ja suklaamuffinsseja. Kahvilan tuotto menee hyvään tarkoitukseen: lapsille itselleen.

Päivi Tuovinen

Nuutti ja Noora saivat idean Kahvila Suklaasuuhun omilta synttäreiltään. Niissä leivoksia on jaeltu leikkimökin luukulta.

Päivi Tuovinen

Sunnuntaina voi Vantaalla piipahtaa pop up -ravintoloihin eri puolilla kaupunkia. Tarjonta on kasvanut kevään Ravintolapäivä-tapahtumaan verrattuna roimasti.

Vantaalla ravintoloita nousee noin 16 paikkaan, kun keväällä kohteita oli vain muutama. Yksi kokeilijoista on Kahvila Suklaasuu Rekolassa.

– Siskoni piti ravintolaa viime vuonna Helsingissä, joten saimme siitä idean, kertoo Sari Lukkari.

Lukkari itse on vain leipurin roolissa, myynnin hoitavat hänen lapsensa Noora ja Nuutti. Ja parempi niin, koska leikkimökissä voisi aikuisen hankala olla tuntitolkulla. Kakkutikkareiden myynti nimittäin tapahtuu leikkimökin ikkunasta. Mikäli kahvilasta tulee tuottoa, lapset saavat käyttää rahat itse.

– Aion ostaa rahoilla legoja, tuumaa Nuutti.

Noora puolestaan aikoo ostaa paloja ranneketjuunsa.

Vielä pikkumyyjiä ei jännitä, ainakaan kovin paljon.

– Ehkä tämän verran, Noora näyttää pikkuväliä sormillaan.

Äitiä ei jännitä muu kuin edessä oleva urakka. Kakkutikkareita, muffinsseja ja macaron-leivoksia on tarkoitus valmistaa sadalle ihmiselle. Avuksi tulee sisko. Jos tämä vuosi sujuu hyvin, saattaa Kahvila Suklaasuu aukaista ovensa myös seuraavilla Ravintolapäivillä.

– Katsotaan nyt, riippuu siitä, kuinka stressaavaa tämä on. Ja jos osallistumme joskus uudelleen, keksimme varmaan uuden teeman.

Suuren suosion saanut Ravintolapäivä-tapahtuma järjestetään nyt kuudetta kertaa. Ravintolapäivän idea on se, että silloin tavalliset ihmiset voivat leikkiä ravintola- tai kahvilanpitäjää yhden päivän ajan. Suomessa ravintolapäivän osallistujia on noin 500, muualla maailmassa noin sata. Suomesta lähtöisin oleva Ravintolapäivä on pikku hiljaa leviämässä maailmalle.

– Tanskan tapahtumaan on ilmoittautunut jo parikymmentä pop-up-ravintolaa, joten uskoisin, että siellä tapahtuma lähtee tämän kerran jälkeen nousuun, arvelee Ravintolapäivä-tapahtuman teknologiajohtaja Jyrki Vanamo.

Vanamon mukaan pienet maat ovat otollisia Ravintolapäivän kasvulle, sillä niissä tieto leviää nopeasti.

– Jossain Berliinissä kukaan ei huomaa kolmeakymmentä ravintolaa, mutta Kööpenhaminassa se jo näkyy.

Vantaalaisia osallistujia

Kahvila Suklaasuu: Kakkutikkareita, Tuulantie 8.

Piirakkapöydän ritarittaret: Pikkupurtavaa, Tarhurintie 18.

CutrePie: Katuruokaa, Koivukylän puistotie 6.

Äppel Cafe: Kakkubuffee, Jalavatie 14.

Ristorante Vesuvius: Italialaista ruokaa, Kulorastaantie 3.

Huvikumpu: Keittoa, pullaa, trampoliini, liukumäki ja Peppi, Vaarala.

Vietnamese Noodle&Roll: Vietnamilaisia ja aasialaista ruokaa, Harjunreuna 16.

Kahvila Aurinkoinen: Keittoa, muurikkalettuja, Katriinankuja 5.

Didin kahvila: Amerikkalaisia makeita herkkuja, Oolanintie 6.

Sugar Bites: Pieniä makeita herkkuja, Oolannintie 2.

Jälkiruokataivas: Makeita herkkuja, Pakkala.

Auralan herkut, Auratie 4.

Suurimmat kuppikoot: Cupcakes, pikkusuolaista, Peltolantie 7.

Chilidogs: Chilihodareita, Taivalpolku 2.

Beijing Beijing: Aasialaista ruokaa, Kilterinrinne 10.

Kukat-lahjat, Pikkublinejä, Rajatorpantie 12.

Written by:

Jonna Hovi-Horkan

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Siis suunnaksi Katriinankuja 5. Pitäjänkirkolla elonkorjuujuhlissa jäi muurinpohjaletut saamatta, monilta muiltakin. Eikö sitä taikinaa voi tehdä riittävästi?

asiaihminen (ei varmistettu)

Käytiin useammassakin popupissa. Parhaita olivat ne, joissa vanhemmat kera lapsinensa olivat valmistaneet myytävät. Eräässäkin haiskahti ammattilaisuus eikä siis iloinen harrastelijamainen puuhastelu :)

asiaihminen (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun

Lisää aiheesta