Kiekkovaikuttaja kiirehtisi Vantaalle nuorten jäähallia

Jarmo Laineen mielestä uusi harjoitteluhalli sopisi hyvin suljetun Myllymäen koulun tontille.

Markku Laine

Nuorille vantaalaisille jääurheilun harrastajille pitäisi rakentaa pikaisesti oma harjoitushalli. Se voitaisiin pystyttää huonokuntoisena suljetun Myllymäen koulun tontille Vantaankoskelle.

Tätä mieltä on Jarmo Laine, Suomen Jääkiekkoliiton pääkaupunkiseudun aluehallituksen ja liittovaltuuston pitkäaikainen jäsen.

– Lapset ja nuoret tarvitsevat harjoitushallin, jossa ei tarvitse taistella jääajasta aikuisten kanssa, Laine painottaa.

Halli paikkaisi Elmon urheilukeskuksen jäähallihanketta, joka joutui Vantaan leikkauslistalle ja siirtyi vuosilla eteenpäin.

Laineen mukaan Vantaalla on yli 4 000 jääurheilua harrastavaa lasta ja nuorta, joille seurat eivät pysty järjestämään riittävästi harjoitteluaikaa.

– Seurat joutuvat ostamaan jääaikaa naapurikunnista summalla, jonka neljän vuoden kertymällä saisi jo hallin Vantaalle. Eihän tuossa ole tolkkua, Laine päivittelee.

 

Vantaan kiekkoilu on tuottanut paljon huippupelaajia.”

Laineen mukaan harjoitushallille on pikainen tarve, sillä Elmon toteutus vie liian kauan. Väkilukuun suhteutettuna Vantaalla on valtakunnan huonoin jäätarjonta harrastajille.

 

– Kaupungin virkamiesten kanssa tilanteesta on keskusteltu vuosia. He ovat perustelleet, että sopivaa tonttia ei ole tarjolla hallia varten.

Laineen mielestä jäähalli sopisi mainiosti Myllymäen koulun tontille. Hän huomauttaa, että Vantaan tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius on todennut julkisuudessa, että huonokuntoiset koulutalot pitää purkaa.

– Tontti on erinomaisessa paikassa Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n risteyksessä, ja Vantaankosken asema on kävelymatkan päässä. Se on riittävän suuri (2,7 hehtaaria) kaksirataisen hallin (6 500 neliötä) paikaksi, Laine sanoo.

Hänestä hallista ei tarvitse tehdä ”palatsia”, vaan toimiva ratkaisu saataisiin 5–6 miljoonalla eurolla. Laine toivoo, että kaupunki päättää varata Myllymäen koulun tontin vuokratontiksi, jotta hankesuunnitelma voidaan tehdä.

– Samalla voitaisiin edetä opetusministeriön, Jääkiekkoliiton ja muiden tukijoiden suuntaan. Rahoitusmalleja on useita. Omistus voisi olla yhtiö- tai säätiömuotoinen.

– Jäähallin käyttömaksuilla katetaan kaikki hallin kulut. Vantaalaisen jääurheilun tuki ja tahtotila asiassa on vahva, Laine korostaa.

Laine muistuttaa, että Vantaan kiekkoilu on tuottanut paljon huippupelaajia, kuten Tuomo Ruudun ja Valtteri Filppulan. Jääkiekkoliitto satsaa lähivuosina vahvasti tuleviin selänteisiin ja koivuihin Suomessa.

– Olisi sääli, jos Vantaalla lapset ja nuoret suljetaan tämän tuen ulkopuolelle vain sen takia, ettei ole tarjota jäätä.

Written by:

Tuomas Massinen

Ota yhteyttä