Hiili hivelee luonnetta Hernesaaren Birgitan kupeisiin ja burgereihin

Ravintolakokki Jose Nenonen työskentelee Hernesaaren ja Eiranrannan kainalon kahvila-ravintola Birgitassa.

Johanna Erjonsalo

Birgitan keittiön sydän on aito puuhiiligrilli.

Johanna Erjonsalo

Birgitan iso valtti on täysin avoin merimaisema.

Johanna Erjonsalo

Hirsirakenne näkyy rakennuksen sisäpinnoissa.

Johanna Erjonsalo

Valtaosa asiakaspaikoista on terassilla, josta osa on katettu.

Johanna Erjonsalo

Kahvilatuotteita on tarjolla monenlaisia.

Johanna Erjonsalo

Pikkusuolaiset syötävät sulassa sovussa.

Johanna Erjonsalo


Kesäkuun alussa Hernesaareen ilmestynyt kahvila-ravintola Birgitta aikoo pitää ovensa auki syyskuun loppuun asti.

– Olemme onnellisia ja kiitollisia, että ihmiset löysivät meidät kesällä. Talvikauden aikana katsomme, mitä täällä voisi kehittää edelleen, avaamme sitten taas keväällä, ravintoloitsija Tommi Leppälä lausuu.

Tavoitteena on, että Birgitta olisi jatkossa avoinna noin seitsemän kuukautta vuodesta.

Birgitta sijaitsee sangen persoonallisessa puurakenteisessa rakennuksessa.

Rakentamisesta huolehti ravintoloitsija itse.

Tärkeä juttu oli, että rakennus tehdään puusta.”

Hän mietti, millaisen kahvila-ravintolan haluaisi perustaa merenrannalle ja kertoi ideoistaan Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin Minna Lukanderille .

– Hän toteutti haluamiani toiveita rakennuksessa. Yhteistyössä tätä mietittiin. Tärkeä juttu oli, että rakennus tehdään puusta, Leppälä jatkaa.

Rakennuksen ulkoseinät ovat poltettua puuta.

Toinen tärkeä rakennusmateriaali on lasi.

– Seinäelementtien pintoja poltettiin viiden minuutin ajan ja nyt niissä on hiilipinta. Katsotaan, miten ne kestävät kovia säitä.

Asiakaspaikoista suurin osa on katetulla terassilla.

Rakennuksessa on honkahirsirunko, hirret näkyvät sisäpuolelle.

– Meillä on myös kaksi aitoa takkaa ja keittiön puolella puuhiiligrilli, Leppälä kertoo.

Ruokalistan keskiössä ovat erilaiset hampurilaiset, lisäksi paikassa satsataan kalaan.

Kahvilatuotteita löytyy mojova valikoima.

–  Veijo Votkin jauhaa meille päivittäin tarvitsemamme jauhelihat, sellaista ei saa mistään muualta.

Päivittäin vaihtuva menu raapaistaan esille liitutauluun.

Birgitta on napannut nimensä Eiranrannan ja Hernesaaren kainalon Pyhän Birgitan puistosta.

Lähistöllä sijaitsee Helsingin kalleimpia asuinneliöitä.

Pelottaako hieman syrjäinen sijainti?

– Ei enää. Asiakkaat löysivät meidät ja kesällä tuotteiden menekki yllätti täysin. Olemme onnellisia, Leppälä uskaltaa sanoa.

Hänellä on kahviloita enemmänkin: Lauttasaaren Kahvila Kasinoranta ja Cafe Mutteri ovat myös Leppälän.

Myös Kaivopuistonrannan Cafe Compass on Leppälän isännöimä.

Kahvila-ravintola Birgitta (Hernesaarenranta 2) on avoinna joka päivä kello 9–22 syyskuun loppuun asti. Lounas arkisin kello 11–14.30.

Lisää aiheesta

Kesä jatkuu vielä hetken saariravintoloissa
Written by:

Jussi Vehkasalo

Ota yhteyttä