Tikkurilan keskustassa vedet poikki

Katkennut runkoputki sai kadun lainehtimaan Ratakujalla.

Lukijan kuva

Tikkurilan ydinkeskustan alueella on laaja vesikatkos. Syynä vesikatkokseen on haljennut runkoputki Ratakujalla. Helsingin seudun ympäristöpalveluista HSY sanotaan, että vika pyritään korjaamaan aamuun mennessä.

- Vesikatkoksen aluetta pyritään pienentämään, ja pyrimme saamaan vedet takaisin aamuun mennessä, kertoo HSY:n vastaava putkimestari Saara Noponen.

Yhdeksän aikaan illalla Noposen mukaan vesikatko ulottui Ratakujalle, Ratatielle, Kielotielle Lummekujan kohdalle sekä Lummetielle.

Noponen sanoo, että todennäköinen syy tulvivaan putkeen on halkeama. Putkisto on Noposen mukaan vain muutaman vuoden vanha.

- Kaivinkone on nyt tilattu paikalle, ja alamme selvittämään, mistä vuoto johtuu.

Päivystävä palomestari Jouni Saurén arvioi, että vettä on valunut putkesta kymmeniä tuhansia litroja.

- Rikkoutuneesta putkesta tuli kyllä ihan täydellä teholla vettä, ennen kuin hanat saatiin suljettua.

Saurénin mukaan vettä ehti valua viereiseen rakenteilla olevan talon kellarikerrokseen. Myös rakenteilla oleva parkkihalli on mahdollisesti kärsinyt vesivahinkoja.

- Voimalla tulviva vesi aiheuttaa katuun myös kuopan, johon yksi auto vajosi. Palokunnan kanssa vedimme auton sitten ylös kuopasta.

Palomestari sanoo, että vettä pääsi kadulle niin massiivisesti, että apuna tehtävässä oli myös kolme yksikköä vapaapalokunnasta.

Päivitetty 19:30 Lisätty vastaavan putkimestarin kommentit. 21:00 Lisätty päivystävän palomestarin kommentit. 21:30 Lisätty päivystävän putkimestarin tilannepäivitys.

Written by:

Emmakaisa Jokiniemi

Ota yhteyttä