Tässä ovat Vantaan pahimmat sakkorysät – 10 paikkaa, joissa sakko napsahtaa varmimmin

Pysäköintivirhemaksuja annettiin viime vuonna paljon myös Unikkotien maksullisessa pysäköintihallissa, yhteensä 733 kappaletta.

Tiina Örn

Vantaan pahimmat sakkorysät löytyvät odotetusti Tikkurilasta, selviää avoindata.fi-palvelun aineistosta. Vantaalla pysäköintivirhemaksuja annettiin viime vuonna yli 37 000.

Varmimmin sakot saa Tikkurilan Asematiellä, jossa jaettiin viime vuonna 1859 sakkoa. Myös Kielotie 15:n parkkipaikka on sakkoherkkää aluetta.

Myyrmäessä sakkoja tulee tiuhaan Ruukkukujan pysäköintialueella, jossa annettiin viime vuonna 1151 sakkoa. Myyrinpuhoksen parkkialueella sakkoja sai viime vuonna 913 autoilijaa.

Peijaksen sairaalan parkkipaikalla parkkipirkko lähetti terveisiä 858 autonsa parkkiin jättäneelle.

Muut sakkorysät löytyivät Tikkurilasta, jossa pysäköintivirhemaksuja annettiin etenkin Unikkotien maksullisella parkkipaikalla, Neilikkatiellä, Prisman parkkihallissa, Lummentie 4:n parkkipaikalla sekä Vernissakadun parkkialueella

Kun autoilija saa sakon, on luvassa 60 euron lasku. Useimmiten sakotetaan silloin, jos autoilija ei ole huomioinut pysäköinnin kieltäviä liikennemerkkejä. Toisinaan kuljettaja on unohtanut parkkikiekon. Myös aluepysäköintikielto aiheuttaa välillä päänvaivaa autoilijoille, esimerkiksi Kivistössä.

Jatkossa kuljettajan on oltava Vantaalla vieläkin tarkempana, sillä kaupunki aikoo muuttaa kadunvarsipysäköinnin maksulliseksi syksystä 2017 lähtien. Tähän asti pysäköinti katujen varsille on ollut ilmaista ja maksullisia pysäköintipaikkoja on ollut vain parkkihalleissa.

Uudistuksen yhtenä tarkoituksena on ohjata autoilijat käyttämään maksullisia, osin vajaakäytössä olevia parkkihalleja, joita esimerkiksi Tikkurilassa on useita. Uudistus tulee voimaan ensiksi juuri Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Myyrmäessä maanpäälliset parkkipaikat vähenevät muutenkin alueen kehittymisen myötä.

Pääkaupunkiseudulle on tulossa kesällä myös uusi pysäköintiä helpottava sovellus, joka on ollut käytössä Tampereella. PocketPark-sovelluksen ideana on ohjata autoilijat luvallisten parkkipaikkojen luokse.

Täällä sakotettiin:

1. Asematie, Tikkurila (1859)

2. Kielotie 15, p-alue (1543)

3. Ruukkukuja, p-alue (1151)

4. Myyrinpuhos, p-alue (913)

5. Peijaksen sairaala, p-alue (858)

6. Unikkotien maksullinen p-alue (733)

7. Neilikkatie (698)

8. Unikkotie, Prisma-halli (587)

9. Lummetie 4, henkilökunnan p-alue (549)

10. Vernissakatu, p-alue (532)

 

Written by:

Mia Lindström

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Tikkurilassa on parkkitilaa yllin kyllinParkkipula piinaa Kivistön keskustassa – Aluepysäköintikielto haittaa pika-asiointiaSadat pysäköintipaikat pois Myyrmäestä – "Keskustaan ei jää yhtään maanpäällistä parkkipaikkaa"Aviapoliksesta puuttuvat liityntäpysäköintipaikat – tästä se johtuuVantaa kehittää suosittua ulkoilualuetta – Kuusijärvelle lisää P-paikkoja ja silta kansallispuistoonVantaan kesäparatiisi saa liki sata parkkipaikkaaPysäköinti vai pysähtyminen? Mies suivaantui saatuaan sakot omassa pihapiirissäMuistatko laittomana pidetyn pinkin parkkikiekon? Nyt sellaisia on myynnissäJoko loppuu parkkikiekkopelleily? – Uudet säännöt jo joulukuussa