Helsinki ei hiljene – tässä vinkit juhannuksen viettoon

Kuvituskuva

Minna Harmaala

Vietätkö juhannuksen Helsingissä?

Ei hätää, pääkaupungista löytyy monenlaista tekemistä ja kokemista koko viikonlopun ajan. Voit esimerkiksi suunnata festareille, käydä tanssimassa, laulaa yhteislauluja, katsella kokkoa tai vaikkapa uida.

Tässä tärppejä kaupunkijuhannuksen viettoon:

Seurasaaren perinteinen juhannuksenvietto alkaa juhannusaattona, perjantaina 23. kesäkuuta, kello 16. Juhannusjuhla kestää kello yhteen asti yöllä.

Tänä vuonna Seurasaaren juhannusvalkeilla juhlitaan sata vuotta täyttävää Suomea. Juhlassa huomioidaan suomalaisten folklorejärjestöjen teema Kaikki laulaa.

Yleisöä tanssittaa Ketale ja Tanhu-Visa. Lisäksi Anne-Mari Kivimäeltä & Palomylly -yhtyeeltä kuullaan musiikkia sotavuosilta ja Karjalan tanssimailta Suistamolta.

Alkuillasta sytytetään kokko perheen pienimmille ja vähän myöhemmin syttyvät eri maakuntien kokot. Pääkokko sytytetään kello 21.55. Maksullinen.

Stadin Juhannus -festivaali järjestetään Lonnan Saarella torstaista lauantaihin. Viime vuonna ensi kertaa järjestetty ja ennakkoon loppuunmyyty festivaali on tällä kertaa kolmipäiväinen.

Torstaina lavalle nousee muun muassa Karri Koira, perjantaina Pimeys ja Litku Klemetti sekä lauantaina Iisa ja Gasellit.

Festivaali alkaa torstaina kello 16, perjantaina ja lauantaina kello 18. Tapahtuma on K18. Maksullinen.

Hernesaaren Rannassa vietetään juhannusta torstaista lauantaihin.

Juhannusjuhlat käynnistää torstaina Irina. Perjantaina lavalle nousee Roope Salminen & Koirat ja lauantaina menneisyyden vangit.

Keikat alkavat kello 20. Maksullinen.

Allas Sea Poolin järjestää puolestaan juhannusaattona perjantaina avoimet ovet. Uimaan ja juhannussaunaan pääsee ilmaiseksi kello 14–17.

Kello 17–20 ohjelmassa on tanssit Mikko Mattlarin siivittämänä. Kokko syttyy kello 19.

Iso ulkoilmadisco raikaa koko päivän kello 14–23.

Pihlajasaaressa sytytetään juhannuskokko perjantaina kello 21. Pihlajasaaren ravintola on auki kello 1.30 saakka.

Juhannuskokkoja roihuaa muuallakin.

Kaivopuistossa Café Ursulan edustalla sytytetään kokko perjantaina kello 21.30.

Kivinokassa puolestaan sytytetään juhannuskokko perjantaina kello 20, varsinainen tapahtuma alkaa jo kello 18. Juhannuskansaa tanssittaa Dallape-orkesteri. Kokkotalkoisiin voi osallistua kello 12 alkaen. kello 13–17 lämpenee juhannussauna.

Stansvikin kartanonmailla Laajasalossa sijaitsevassa Ravintola Stansvikissa vietetään juhannusta perinteisin menoin. Juhannuskokko sytytetään perjantaina niemen kärjessä noin kello 21.30. Ravintolalla soittaa DJ Sofia Zida kello 21–01.30.

Talin siirtolapuutarhassa Pitäjänmäellä järjestetään myös perinteinen juhannusjuhla koko perheelle perjantaina kello 18–23.

Tapahtumassa on ohjelmaa koko perheelle, muun muassa kokko.

Juhannusta tanssitaan myös We Love Helsingin jo perinteeksi muodostuneissa juhannustansseissa. Keskikesää juhlitaan kotimaisen iskelmän ja klassikoiden voimin torstaina, perjantaina ja lauantaina kello 21–04 ravintola Kuudennella Linjalla ja Kaikussa. Maksullinen.

Juhannusta voi viettää myös Linnanmäellä. Huvipuiston Estradilla pääsee tanssimaan juhannustansseja juhannusaattona perjantaina kello 19 alkaen Kaisa-Mari Ruokolainen ja Foxpop -yhtyeen säestyksellä.

Myös Uunisaari ja Isosaari ovat auki juhannuksena.

Esimerkiksi Uunisaaressa on perjantaista sunnuntaihin musiikkia ja juhannussauna. Isosaaressa luvassa on niin ikään saunomista ja juhannuskokko.

Myös Löyly järjestää juhannusohjelmaa perjantaista sunnuntaihin.

Lisää aiheesta

Vietätkö cityjuhannusta Vantaalla? Tässä 5 tärppiä keskikesän juhlaanJuhannuskokko roihuaa perjantaina VantaallaPoliisi paljasti 30 kameratolpan sijainnin – täällä välähtää juhannuksena varmastiTämä ei ole vitsi: Juhannuksena 3 tunnin suora tv-lähetys Prisman kassaltaJuhannus muuttaa aukioloja ja joukkoliikennettäMatti Nykänen tähdittää juhannusta Vantaalla – tämä biisi kuullaan varmasti
Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä