Mies pahoinpiteli rajusti vaimoaan, joka sai keskenmenon – MTV: 50 päivää ehdollista

Käräjäoikeuden mukaan etenkin kuristaminen oli ollut niin moitittava teko, ettei mies tämän takia voinut selvitä pelkällä sakkorangaistuksella. Pahoinpitelyt tapahtuivat parin Espoon-kodissa 2015 ja 2016.

Arkistokuva

Espoolainen mies pahoinpiteli vaimoaan parin yhteisessä kodissa. Hän sai Espoon käräjäoikeudesta tuomion kolmesta vaimoonsa kohdistuneesta pahoinpitelystä, kertoo MTV.

Tuomion mukaan mies oli kuristanut naista kaksin käsin kurkusta siihen asti, että naisen kasvot vihersivät. Tämän jälkeen mies vielä hakkasi vaimoaan nyrkeillä. Kuristaminen tapahtui 2015 ja seuraavana vuonna pahoinpitely jatkui nyrkeillä lyömällä ja kesällä 2016 tapahtumat etenivät siihen pisteeseen, että mies löi nyrkillä raskaana ollutta vaimoaan vatsaan sekä päähän.

Nainen sai keskenmenon, mutta käräjäoikeuden mukaan ei voitu todentaa, että keskenmeno olisi johtunut nimenomaan lyönnistä vatsaan. Naisen raskaus oli edennyt 7. viikolle. Mies kiisti pahoinpitelyt ja sanoi, että vaimolla oli aiemminkin ollut keskenmenoja.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan parin suhde oli alun alkaenkin "sairas". Mies oli kontrolloiva ja mustasukkainen, eikä vaimo tämän takia voinut enää käydä edes töissä. Todistajan näkemys oli, että mies oli naisen kanssa vain oleskeluluvan saadakseen.

Vaimo kuitenkin oikeudessa puolusti miestään, vaikka vielä esitutkinnassa hän oli kertonut pahoinpitelyistä.

Naisen mukaan he asuivat edelleen yhdessä, eikä hän halunnut romuttaa miehensä tulevaisuutta. Oikeus jopa epäili, että nainen olisi ollut miehensä painostuksen alainen, mutta tämän hän kiisti.

MTV:n mukaan mies kertoi oikeudessa olevansa huolissaan siitä, että menettää oleskelulupansa, jos hänet tuomitaan rangaistukseen.

Oikeus määräsi miehelle 50 päivää ehdollista vankeutta. Käräjäoikeuden mukaan oleskeluluvan menettämistä ei voida pitää varmana, koska ehdollinen rangaistus ei ole kovin ankara.

Written by:

Ota yhteyttä