Piilota X Palauta

Hometalossa majaileva romanijoukko oudoksuttaa naapureita Matarissa

Paikalliset 466 Kommentoi

Ihmisten ulosteita pihoilla ja katujen varsilla, kutsumattomia vieraita ovilla, pengottuja roskiksia, kadonneita liinavaatteita ja kenkiä.

Siinä joitain lieveilmiöitä, joita aiemmin rauhallisen asuinalueen ympäristössä Matarissa on alkanut näkyä. Syyllistä on vaikea osoittaa todeksi, mutta useiden naapurien mukaan jäljet johtavat Nousutien alkupäässä sijaitsevaan taloon.

Homeongelmista kärsineessä talossa on vuosien varrella pidetty muun muassa epävirallista koiratarhaa sekä alkoholistien ja huumehörhöjen majaa. Kuitenkin vasta viime syksynä edellä kuvatun kaltaiset ongelmat alkoivat näkyä naapurustossa.

– Viime kesän ja syksyn aikana saunamökkiin ilmaantui romaneja, kertoo naapurustossa asuva mies, joka ei halua esiintyä jutussa nimellään.

Pienessä saunamökissä ei tiettävästi ole wc-tiloja, joten siinä majailevat 8–15 henkilöä ovat naapurien mukaan tehneet tarpeitaan pihoille ja katujen varsiin. Perjantai-iltapäivälläkin Nousutien varressa komeilee läjä sitä itseään, papereineen kaikkineen.

Toinen naapurustossa asuva mies kertoo seuranneensa jo pitkään, kuinka joka aamu seitsemän aikoihin talon pihaan ilmestyy autoja, joilla sekä saunamökin romanit että tontin päärakennuksessa majoittuvat virolaiset rakennusmiehet haetaan.

Mihin he menevät, on täysin mysteeri.

– Porukka vaihtuu paljon, mutta osaan heistä olen törmännyt Tikkurilan keskustassa. Yksi heistä oli ainakin kerjuulla Tikkurilan kirkon edessä ihan pari päivää sitten, mies kertoo.

Illan mittaan porukka palailee majapaikalleen tipoittain; osa autokyydein, osa jalkaisin Rekolan aseman suunnasta.

Naapuri on ollut yhteydessä asian tiimoilta muun muassa terveysviranomaisiin, rakennusviranomaisiin, poliisiin sekä useisiin päättäjiin. Puheluja ja sähköposteja on lähtenyt eri suuntiin kymmeniä, mutta joka suunnasta tulee sama vastaus.

– Jos ongelmista ei ilmoita kiinteistön omistaja tai siinä asuva vuokralainen, viranomainen ei voi puuttua asiaan. Tämä on se vastaus, minkä joka puolelta asiaan saa, mies kertoo.

Esimerkiksi poliisi voi puuttua rikkomuksiin riippumatta siitä mistä yhteydenotto tulee, mutta asunnontarkastukseen tarvitaan vuokralaisen tai asunnon omistajan ilmoitus.

Vantaan ympäristökeskuksen edustaja on käynyt paikan päällä toteamassa tilanteen, koska kiinteistön ja sen ympäristön epäsiisteydestä on tehty valitus.

– Voisimme puuttua asiaan, jos piha olisi roskaantunut. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään keskimääräistä pahempi, ympäristötarkastaja Pyry Lundén sanoo.

Kiinteistörekisterin mukaan kiinteistön omistaa Helsingissä asuva nainen. Hän ei ole vastannut VS:n soittopyyntöihin.

Lisää aiheesta: 
466 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Vesa Marttinen kuva
Vesa Marttinen

Kommentit

19.3.2012 18:38

Pyry Lundenin mukaan piha ei ole keskimääräistä pahempi !? Kuinka monen suomalaisen omakotitalon pihamaalla ja sen ympäristössä on ihmisulostetta??? Luulin suomalaisia siistiksi sivistyneeksi kansaksi. Olen ollut väärässä.

Kiitos artikkelista !

11.5.2012 16:54

eikö kyse ollut romanialaisista ?

1.6.2012 17:26

Väärässä olet. Päivittäinen liikkuminen erilaisten juottoloiden ohi esimerkiksi paljastaa aikuisia miehi, jotka vähääkään ujostelematta virtsaavat seinävierille, katujen reinoille, kulkutien varelle oleviin pansaisiin ym. Aaamupäivällä ollaan joukolla niin humalassa, että kaadutaan maahan, lasketaan alle, mölistään ja karjutaan ohikulkijoita auttamaan. Siis nämä ovat meitä alkuasukkaita.Parhaassa iässä olevat miehet Mutta varmaan vaari on ollut talvisodassa ja nämä mekastajat merkittäviä veronmaksajia. ( Se tuntuu olevan kaiken mitta). Itse näin tämän vähän aikaa sitten , me muu, minä ja pari maahanmuuttajaäitiä lapsineen seurasimme näytelmää häkeltyneinä.

19.3.2012 19:21

Onkohan Vantaan viranomainen tehnyt päätöksen että pakolaisongelmiin ei oteta kantaa ja annetaan niiden touhuta miten niitä huvittaa. Taitaa olla Vantaan viranomaisille arka asia kun suojelevat kys kiinteistöä. Muussa tapauksessahan he joutuvat häätätoimiin sekä ottamaan kys romaanit omalle vastuulleen . Nyt he menevät omia polkujaan eivätkä työllistä viranomaisia. Joku tässä asiassa mättää.

19.3.2012 19:42

Viranomaisten välinpitämättömyys lisää vihaa pakolaisia kohtaan kun kääntävät selkänsä veronmaksajille. Jos naapurissa asuisi vuorineuvos, apulaiskaupunginjohtaja niin häätö olisi jo suoritettu riippumatta siitä miten lakia tulkitaan. Herra Kiljunen voisi majoittaa nämä romaanit esimerkillisesti omiin tiloihinsa ja näyttää esimerkkiä muille. Meille naapureille he ovat oikea ongelma.

19.3.2012 19:45

Siltähän tuo alkaa vaikuttamaan. On kuin myrkkylaiva jota yksikään satama ei suostu ottamaan vastaan. Jos Vantaa alkaa tarjoamaan näille lapsille koulunkäynnin avustajineen niin minun veroeuroillani sitä ei pitkään rahoiteta. Vapaa liikkuvuus koskee myös minua. Perheemme ja yrityksemme maksuhalukkuus siirtyy piakkoin naapurikaupunkiin seudulle missä tuota hajuhaittaa ei tarvitse katsoa. Ja jos Vantaa tarjoaa koulun näille jotka eivät sitä varmaan edes itse halua niin ei kai heitä homekouluun sijoiteta. Miksi sitten asutetaan hometalossa ilman saniteettitiloja ? Tässä on nyt pahasti viranomaisten puolesta haluttomuutta havaittavissa. Valitettavasti.

20.3.2012 06:01

Se on selvä että jompikumpi lähtee mustalaiset tai meidän perhe. Meidän tapauksessa päätämme yhteistyön Vantaan kanssa jota on kestänyt 13v Myyn kiinteistöni ja sijoitusasuntoni ja siirrän 170k verotulot pois Vantaalta. Ainoa ongelmani on rikkoa lasteni kasvuympäristö vain tämän homekiinteistön takia ja viranomaisen päätöksen takia. Vantaalla on aikaa pariviikkoa tehdä päätös kumpi on tärkeämpi pummit vai minun verotuloni. Paskaa en haistele vapaaehtoisesti ja seuraa läheltä laittomuutta.

20.3.2012 09:10

Romaneja on vaikea paeta, heitä on joka paikassa. Köyhät ovat aina keskuudessamme sanoo jo raamattu. Suosittelen muuttokohteeksi West Endiä.

20.3.2012 08:59

Ei tarvitse mennä kuin jumbon ja veromäen asuinalueen väliin, niin parkkipaikan laidalla ja viereisen ok-talon tontilla on ulkona ulosteita. Ulkomaalaiset rekkakuskit käyttää ok-talon pihaa ja parkkiksen laitaa mukavuuslaitoksenaan. Asia on vantaan kaupungin ja aviapolis-aluetoimikunnan ja jumbon kiinteistön tiedossa, ketään ei vaan kiinnosta asia. Rekat hollantilaisia, espanjalaisia, muutama venäläinenkin joskus paikalla ollut. Kaupunki viis veisaa vanhoista veronmaksajistaan, uskomatonta touhua!

20.3.2012 09:10

Vantaan viraomaiset ovat hautautuneet toimistoihinsa ja suojelevien lakipykäliensä suojaan . Ei tarvitse siellä pelätä mitään kun on tekevinään jotain niin valitettavasti me maksamme verojen kautta heidän palkkansa.Lehdethän on pullollaan kirjotuksia viranomaisiin kohdistuvista suojeluista. Mitä jos minä lyön maksuni maksamatta niin kyllä sitten perse nousee toimiston penkistä.

20.3.2012 12:47

Asiaihmiselle kysymys hyvaksytko itse muuttaa kys kiinteistoon asumaan ja vaihtamaan asuntoja Romaanien kanssa.Me keskustelemme voiko siella asua terveyssyista.

20.3.2012 15:06

Romaaneja vaihdan jatkuvasti kirjaston kanssa.

Ubi bene, ibi patria eli mikrotasolla missä hyvä, siellä koti. Monissa lehdissä on ollut luonnehdintoja ja valokuvia romanien asuin- ja elinoloista Romaniassa ja Unkarissa eli maissa. Eipä ole kummoiset sielläkään, ei vettä ei viemäriä eikä lämmön lähdettä. Tottuneet ovat oloihinsa ja alituiseen vainoamiseen ja syrjintään, ja mikäs siinä.

20.3.2012 13:03

Onko se muuten rikollista vuokrata asumiskelvoton ulkorakennus asumistarkoitukseen? Moraalitonta ainakin.

20.3.2012 13:05

Olkaapas suvaitsevaisia. Pakkohan heidän on jossakin oleskella. Nyt suut suppuun ja antakaa ihmisten olla.

13.4.2012 19:57

Taidat vapaa-aikasi viettää siinä melkein vastapäätä kulma talosta kun olet noin suvaitsevainen

20.3.2012 13:11

Pakko pakko. Kunhan ei oleskele sinun näkösällä. Eiksjuu.

20.3.2012 14:23

Kyllä tämä asia kuuluu enemmän poliisille kuin Vantaan viranomaisille. Eihän esim. joku ympäristöviranomainen voi käyttää mitään pakkokeinoja, vaikka kuinka joku roskaisi tai tekisi mitä tahansa.

Naapureiden pitää ruveta tekemään ilmoiutuksia häiriöstä poliisille, joka tulee paikalle katsomaan ja puuttuu, jos katsoo tilanteen epänormaaliksi.

20.3.2012 15:29

Poliisi ei tule asia on niin.Poliisi on ilmottanut ettei asia kuulu heille on soitettu monta kertaa.On lain suojattu kiinteisto Vantaalla jolle kukaan ei voi mitaan.Kuin oma valtio keskella Vantaata.

20.3.2012 16:34

Ilmoitukset häiriöistä ja rikoksista - poliisille.
Ilmoitukset epäsiisteydestä ja roskaamisesta...jne... - viime kädessä Vantaan ympäristöjohtajalle.
Ilmoitukset kiinteistön romuista ja yleisestä epäjärjestyksestä - Vantaan rakennusvalvonnalle.

Vantaan kaupungin viranomaisilla on täydet valtuudet ja mahdollisuudet puuttua tilanteisiin ja esittää kiinteistönomistajalle ja muille uhkavaatimuksia ongelmien poistamiseksi.

Virkamiehellä on vain puutetta tahdosta, mikäli pilaantunut kohde ei ole hänen omassa asuinpiirissä häirtsemässä. Juuri tästä syystä Vantaan virkamiehillä on kynnys ryhtyä palvelemaan kansalaisia.

21.3.2012 09:40

"Vantaan kaupungin viranomaisilla on täydet valtuudet ja mahdollisuudet puuttua tilanteisiin ja esittää kiinteistönomistajalle ja muille uhkavaatimuksia ongelmien poistamiseksi."

Mutta entäs sitten, kun uhkavaatimukset ja sakot eivät auta mitään, vaan kiinteistön omistaja valittaa kaikista päätöksistä aina vain korkeampaan opikeusasteisiin. On esimerkkejä siitä, miten jokin keskeneräinen rakennus voi olla paikoillaan rumentamassa kaupunmkikuvaa jopa 5 vuotta eikä viranomainen voi yhtään mitään. Semmoiset on lait ja paragraafit meillä täällä Suomen maassa.

21.3.2012 21:12

Vaikka joku esimerkki löytyisikin, niin ei pidä yleistää. Se ei poista edellä kirjoittamaani ja virkamiehillä on valtaa toimia.

20.3.2012 20:23

Kaikki leikkii tietämätöntä. Kiinteistön omistaja yhdessä viestissään sanoi ettei tiedä omistamastaan kiinteistöstä mitään. Virolaisilta kun kysyttiin saunan asukkaista eivät tienneet mitään vaikka joka yö yli kymmenen mustalaista yöpyy kahden metrin päästä heistä seinän takana.Eikä olleet nähneet mitään vaikka pari romanian rekisterissä olevaa autoa on pysäköity samalle tontille.

20.3.2012 23:16

Onko Tikkurilassa nyt keväällä paljastuneen Talvikkitien ulostee,t joita on lähes metrin välein koirien vai ihmisten. Ei täällä Tikkurilassa voi olla niin paljon ulkomaalaisia että nämä ulosteet olisivat heidän tekemiään. Onko näistä ulosteista otettu näytteitä ja tutkittu ovatko ne koiran vai ihmisten. Nyt nimettömät kertovat että ne ovat ihmisten. Mikähän lie totuus. Onko Vantaan Sanomat syyllistynyt pahaan rasistiseen herjaukseen ihmisiä vai koiria kohtaan. Tutkikaa asioita ennenkuin julkaisette pa..ka juttuja. Aika rasistinen lehti tämä verrattuna Hesariin.

15.4.2012 19:29

RAsismiiiii iiiiii ii! Hesari on hyysärilehti, eikä mainitse sanallakaan muun maalaisten huonoista puolista.

Ota sanakirja käteen ja tarkista mitä on rasismi.

20.3.2012 23:58

No tulihan tuokin syytös esille olii tosin jossain vaiheessa odottettavissa kun tarpeeksi pitkälle keskustelua käydään. Esim Nousutien läheisyydessä ei ole maisteltu eikä haisteltu saatikka pussiin sitä itteään keräilty ja rikoslabraan lähetetty niin selkeä ero on kauempaa nähtynä puolimetriä riittää erottaa koiran ja ihmisen tarpeet.Samoin mihin niitä tehdään että uskaltaa arvata kummasta on kyse. No paskominen on yksi ongelma muiden lisäksi. Enpä jaksa uskoa että täällä kenenkään tarkoitus on rasismia lietsoa ei sillä enää painoarvoa ole.

21.3.2012 00:59

Sen nyt arvaa että, tästä tulee pikkuhiljaa tilanne jossa naapurusto on vain rasisteja kun ei katso pyykkien yms. katoamisia läpi sormien. Raasuilla kun on niin vaikeata. Pitää kai ottaa ne meille asumaan että, Riikka-Pia ja Niko-Petteri eläinten vapautusrintamassa ja kaiken suvaitsevassa oikeus paskoa naapurin pihalle ry:ssä on tyytyväinen. Kun rakensimme tähän lähelle joku aikaa sitten niin virkamies mittasi erään oven ovenkahvan syvyyttä että, onko oviaukko varmasti +/- 1mm oikean kokoinen. Sanoisinko aikojen muuttuneen liberaalimmaksi. Vai pitäisi vielä CSI Vantaan ottaa DNAt näistä läjistä. No siihen ei ole vielä tullutkaan veroja maksettua.

21.3.2012 05:14

Tämän keskustelun perusteella pitäisi Jo Vantaan sosiaaliviranomaisen osoittaa kys kiinteistön asukkaille terveydelle turvallinen asunto ja järjestää asianmukaiset huonekalut ym eikä enään odottaa. Hotelli majoituskin varmaan myös kelpaisi näille mustalaisille. Missäs viipyy se kunnanvaltuusto/ kansanedustaja ehdokas joka tarttis ilmaista mainosta kamppaniaansa esiintulollansa. Nyt on kongreettinen tilanne päällä ei tarvitse huudella tyhjästä.. Ei ole vielä ilmottautunut. Nyt on viranomaisen aika toimia. Ne asukkaat ovat joutuneet kärsimään kylmän talven saunarakennuksessa ilman mukavuuksia vain toistensa lämpöön nojaten. Menisi ainakin kerran verorahamme hyvään tarkotukseen. Eihän nuo kustannukset enää painaisi velkaantuneen Vantaan kassassa mitään. Virkamietkin voisivat tulla talkoisiin pienentämällä hallintokuluja kun eivät vieläkään ole tulleet julkisuuteen.Eihän lähikaupunkien asukkaatkaan voi äänestää liitoksen puolesta kun tällaisia asumiseen kelpaamattomia esimerkkejä on näyttää.Vantaan johto osoittakaa millainen on hyvä Vantaa mihin on turvallista saapua ulkomaalaisten sekä selkeät saatavalla olevat ohjeet mihin viranomaiseen ottaa heti yhteys .

21.3.2012 07:49

Oletteko te matarilaiset tavallista köyhempiä, kun muutaman risaisen lakanan katoamista surette? Meillä täällä Tikkurilassa viedään UFFAn keräykseen kelvollisia lakanoita köyhien alustaksi. Me vauraammat emme kuivata pyykkejä ulkona, se on viherpiipertäjien hommaa.

Meillä on kuivausrummut.

21.3.2012 08:31

Ehdotan että terveystarkastaja käy tarkastamassa ovatko ulosteet koiran vai ihmisen kun kerran se on tarkatettavissa helposti. Ainakin Tikkurilassa Talvikkitien ulosteet ovat aivan kuin ne olisivat ihmisen, koska ne ovat tosi isoja.

22.3.2012 09:10

Hiukka hämmentää tämä ulosteissa kieriskely. Selviäisikö sillä, jos Matarin asukkaat haistelisivat ensin sikäläisiä rusetteja ja perspyyhkeitä ja sitten siirtyisivät Talvikkitielle tunnustelemaan aistein avoimin, ovatko aromit samat?

Jos aromit Matarissa ja Talvikkitiellä ovat samat, niin syy on homo sapiensin. Jos eivät, niin varmaan roskaruualla lihotettavat schäferit, vinttikoirat, bulldogit, noutajat, bernhardilaiset, rottweilerit ja-mitä-muita-niitä kullanmuruja onkaan.

21.3.2012 08:55

Nimimerkille Tikkuri. Omakotitaloni piha on ihan minun yksityisaluetta seka maksettu kokonaan tyotuloillani.Lahjoitan jos lahjoitan, mutta kuivatan lakanani juuri miten itse parhaaksi katson.

21.3.2012 10:02

Vantaan viranomaiset pakenevat vastuutaan vedoten mihin milloinkin.Siita tassa on kyse.Tuntuu silta etta siella virastossa leikitaan kuurupiiloa ettei tarvitse tulla esiin.

21.3.2012 10:22

Virkamiestöitä tehdään vasta kun on pakko. Kuka pakottaa ? Hyvä kysymys esimiehille....

21.3.2012 10:26

Mitähän Tikkuri sanoisi, jos romani paskantaisi hänen kuivausrumpuun ?

21.3.2012 12:24

Tikkurilla mitään kuivausrumpua ole. Kunhan provosoi.

22.3.2012 03:52

Tallatavoin Vantaa arvostaa Rekolan alueen asukkaita jotka maksaa eniten veroja Vantaalle ja mikas se alkoholistien asuntola juttu on liittyko se jollain tavoin tahan viranomaisen haluttomuuteen kasitella tata asiaa.No Viranomainen pitaa huolen alueen arvon laskusta ja nain palkitsee tunnolliset asukkaansa.

22.3.2012 09:42

Asiaihmiselle vastaan syyttämättä ketään niin tuskin mustalaiset käyvät tarpeillaan paikallisella ABC:llä tai kaupungintalon ympärillä. Eikä noita Bajamajojakaan tuolla ole kerjäläisille tienvarteen laitettu.

22.3.2012 10:41

Tämä vantaan viimeisin kuningasajatus tästä avohoitopotilaiden ja alkoholistien asuntolasta oli viimeinen niitti. Talo menee myyntiin. Niin kauan kuin siitä vielä jotain saa.

22.3.2012 14:11

Nyt Vantaan viranomainen vähättelee veronmaksajia. Mustalaistalon ja alkoholisteille suunnitellun avohoitolaitoksen välittömässä läheisyydessä asuu korkeastikouluttettua porukkaa. Monilla perheillä yht tulot yli 100k ja työelämässä suurin osa eli veronmaksajina. Muka veronmaksukyky kys alueellako alentunut. Näköjään pummien etu menee meidän ohi. Viranomaisen päätös on näköjään yrittää haudata koko ongelma.

22.3.2012 18:01

Diakonissalaitokselta tulkkausapua, sieltähän näitä avustajia löytyy,voisivat kääntää Vantaan Sanomista kaikki kommentit Matrin " asukkaille " , he eivät välttämättä tiedosta että maassa ollaan maan tavalla.Tonen kohde mihin voisi suunnata avunpyyntöä on Romanian suurlähetystö.

22.3.2012 18:11

Ihan vaan tiedoksi jos omistaja lukee tätä tai jotakuta muuta kiinnostaa niin Nomadit ovat alkaneet purkaa sitä saunatupaa/liiteriä sisältäpäin. Tiilikasa ilmestynyt pihalle. Purkaneet kai palomuurin pois. Tai mitäs tuo mua kiinnostaa kun ei muitakaan. Purkaisivat koko mörskän kivijalkaan. Seuraan katseella. En puutu asiaan kun ei se minulle kuulu. Olen kuin kruunun edustaja, kiireinen ja tietämätön.

22.3.2012 18:38

Maksaakohan Vantaan kaupungin sosiaslitoimisto Nousutie 2 saunaremontin mimittäin varmaankin Suomeen verot ja sosiaalimaksut suorittavat Virolaiset saneerajat löytyvät heti seinän takaa. Kyllä se näin on kys kiinteistö on Vantaan viranomaisen erityis suojeluksessa . Valtio keksi juuri tänään minulle solidaarisuusveron joten tod näk rahoitan kys remontin. Onneksi minulla on puutalo joten tiilet tuskin on lainattu minun talostani.Vaikka olisikin jonkun naaourin tiilet niin lohdutuksena voin kertoa ne menevät hyvään tarkotukseen.

22.3.2012 19:34

Nopeastihan Ne Romanialaiset saivat rakennusluvan siihen Nousutie 2 saunarakennukseen jos sitä semmoseksi voi kutsua ja vastuuhenkilöt kasaan. Itselläni meni ikä ja terveys tapellessa eri Vantaan rakennusvirastojen kanssa.

22.3.2012 19:51

Niillä on katos jonkinlainen söpöyskerroin. Tämähän tapahtuu vain Vantaan Demari-onnelassa. Vantaa on Robin Hoodin re-inkarnaatio.

22.3.2012 23:04

Ei näillä romaneilla edes ole vaikeata. Jokin aika sitten tv:stä tuli dokumentti ja näillä on koulupaikat ja mahdollisuus työhön kotimaassaan, mutta ei kiinnosta, koska kerjääminen on niin paljon helpompaa! Turha näitä on sääliä, käyttävät vain hyväksi kaikkia sinisilmäisiä. Eikä noi saisi edes liikkua Schengen-maissa, jos ei ole tarvittavaa varallisuutta kyseisessä maassa oleiluun tai ei ole henkilöpapereita. Epäilen, että kumpikaan ehto täyttyy, joten ei muuta kuin takaisin kotimaahansa!

23.3.2012 04:03

Taitaa nama Romanian mustalaiset olla Vantaan kaupungin kutsuvieraita sen verran vapaata heidan toimiminen taalla on. Minulle riitti Demaritaustainen Vantaa jonka suurin vastuu on pummien hoivaaminen.

23.3.2012 12:00

Voisiko Vantaa rakennusvirasto ystävällisesti julkisesti ilmoittaa kuka toimii urakoitsijana ja valvojana Romanian mustalaisten saunarakennuksen Nousutie 2 saneerauksen yhteydessä. Kiitos. Voisin suositella samoja työntekijöitä edelleen siis työllistää.

25.3.2012 18:53

saako kyseisen kiinteistön omistaja romaani mustalaisista ja virolaisista vuokraa???? ja kuka sen maksaa ? Vantaan kaupunki ?
Jos tulee säännöllisesti tuloja tuskin kiinnostaa mitä siellä tapahtuu

25.3.2012 19:46

13 hengen saunaporukan ja 4-6 virolaisen vesi-jätemaksut sekä muut kulut.
Verottaja voisi kysellä varmuuden vuoksi löytyykö vuokranmaksusta kuitteja.
Niin ja irtolaislaki. Pitäiskö niiden olla kirjoilla kys kiinteistössä.
No mitäs näillä viranomaista kiusaamaan heillä on tärkeämpääkin tekemistä.Sytyttää oven pielen punainen varattu valo ja pelata tietokoneella vaikkapa pelejä.

25.3.2012 22:21

Räsäselle suora linja etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
Iltalehden keskustelupalstalla hyviä kannanottoja,lukekaa

26.3.2012 04:44

"Pienessä saunamökissä ei tiettävästi ole wc-tiloja, joten siinä majailevat 8–15 henkilöä ovat naapurien mukaan tehneet tarpeitaan pihoille ja katujen varsiin."
Romaniasta ei tule Suomeen ihmisiä tuollaisiin olosuhteisiin vapaaehtoisesti. - Heidät on joko huijattu katteettomilla lupauksilla Romaniassa tai jo Romaniassa pakotettu hyväksymään mitkä tahansa olosuhteet Suomessa.
* On selvää, että tuollaisten olosuhteitten järjestäjänä on romanialainen ahne rikollisjärjestö.

Nimimerkki Piiloleikkisillä kirjoittaa:
"Kaikki leikkii tietämätöntä."
"Kiinteistön omistaja yhdessä viestissään sanoi ettei tiedä omistamastaan kiinteistöstä mitään. "
Tuskinpa kiinteistön omistaja uskaltaa puuttua asioihin, jotka koskevat romanialaisia.

"Virolaisilta kun kysyttiin saunan asukkaista eivät tienneet mitään vaikka joka yö yli kymmenen mustalaista yöpyy kahden metrin päästä heistä seinän takana.Eikä olleet nähneet mitään vaikka pari romanian rekisterissä olevaa autoa on pysäköity samalle tontille."
Ilmeisesti romanialaisen rikollisjärjestön edustajat ovat pitäneet puhutteluja virolaisille.

26.3.2012 07:10

Eilen pääsimme seuraamaan tätä Romanialaista rituaalia kun Saunan asukas teki tarpeensa kirjastoauton pysäkille.Toimitusta ei edes häirinnyt kolmen auton pysähdyttyä ihastelemaan tätä Romaniasta saapunutta erikoista tervehdystä suomalaisille.

26.3.2012 11:14

onnistuisiko tuon mökin vuokraaminen naapurien voimin?

26.3.2012 13:10

Matariin myös asunnottomien ja mielenterveysongelmaisten asuntola.

"Tervahaudantien ja rekolantien risteykseen tehdään 35 asuntoa, jotka on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Henkilökuntaa yksikössä on päivisin."

Hei perhepalvelujenjohtaja Maritta Pesonen , ilmoittele jos olet kiinnostunut ja lämmin kiitos sinulle tästä.

Matari romaneille, asunnottomille ja mielenterveysongelmaisille RY

26.3.2012 13:16

Voisiko vantaan kaupunki toimittaa siihen kirjastoauton pysäkille ulkovessan kaikkien käyttöön ? Onhan kaupungilla sen verran rahaa ja halua tukea näitä ihmisiä matkalla yhteiskunnan jäseniksi.

Suomalainen saa sakot jos kusee nurmikolle, romani saa koulupaikan.

26.3.2012 13:16

Ehkä kannattaisi perehtyä siihen, onko yksikkö nk. matalan kynnyksen yksikkö, jolloin asukasta ei häädetä jos repsahtaa, vaiko vain niille, jotka sitoutuvat olemaan astumatta kännissä kynnyksen yli. Tiedän eräänkin yksikön, jota vastusti varsinainen NIMBY lauma. Todellisuudessa yksiköstä ei ole ollut ympäristölle mitään haittaa. Tietääkseni yksikköön ei tähän päivään mennessä ole tullut poliisihälytyksiä, kun taas NIMBYjen taloihin ympärillä on kotihälytyksiä silloin tällöin.

Mielenterveyskuntoutujista sanoisin, ettei ehkä kannata lyödä lyötyjä eikä liioin antaa lapsilleen mallia siitä, miten sairaita kohdellaan. Voi se psykoosi yllättää joskus Seulastentielläkin.

26.3.2012 13:34

Jaaha, ensimmäinen naapuri jo muuttopuuhissa. No ei kyllä mikään ihme.
Varmaan kaupunki pakkolunastaa tuon talon kohta ongelmanuorten hoitolaksi.

26.3.2012 14:42

Täällä ollaan laittamassa taloa myynttin kanssa. Muutamme sinne missä "asiaihminen" asuu. Sieltä mekin sitten alamme huudella puskista.

27.3.2012 08:26

Äläppäs tänne tuu, oisit pian patti ohtassas, jos creme de la cremeen pyöriskelemään kaipaat ;)

On nimittäin tässä lähellä vammaisten työkeskusta, on vammaisten ja kuntoutettavien asumiskeskuksia ja palvelutaloja. Ja on niitä rottien ja narkkarien asuttamia röttelötalojakin ihan tuossa silmänkantamissa. Ja miljoonataloja niiden välissä käkikelloerkkereineen ja kreikkalaisfiguureineen. On sosiaalista vuokra-asuntoa ja omistusasuntoa sopuisasti vierivieressä.

Me täällä osataan elää ja annetaan toisten elää. Emme edes tiedä, ketkä tässä talossa pössyttelee, mitä välii? Vaan jos huumediileri tähän taloon muuttaa, niin tiedämme kyllä keinot millä yhdessä häädämme semmoiset hunsvotit tästä talosta pois ja heti!

27.3.2012 11:22

Niinpä, asiaihminen, meillä on omassa maassa, omasta takaa näitä kenestä tulee pitää huolta, romaneja löytyy eurooppasta miljoonia mistä enemmistö suomalaisita eivät halua pitää huolta.Mutta se oleellinen, käykö nämä naapurinne tekemässä tarpeensa pitkin pihoja ja tienvarsia.Roskaavatko ja sotkevatko paikkoja.

27.3.2012 11:49

Rusetteja, rieskoja ja keltaista lunta täällä riittää, joten senkään takia ei tänne kannata muuttaa niiden, jotka nenä maassa tienviertä kulkevat.

26.3.2012 15:43

Päivän kauppareissu tehty Tikkurilan Prismaan.Tikkuraitin R-kiskan luona yksi hanuristi huudattu rämää peliä ,kolme istui kynsihoitolan ikkunatasanteella ja yksi muori istui mäkkärin ulkopuolella, vielä yksi trumpettisoittaja Tarjoustalon edessä.Kyllä täytyy rahaa ropista kuppeihin jos koko tuo lauma pitää saada päivän palkan kasaan.Oli näitä uusia naamoja kaikki.

26.3.2012 21:30

Kohta siinä seisoo Bii-Em-Wii ja joku tulee vaatimaan sulta taloa pois. Rasisti olet jos et ota 37 ryysyläistä teille asumaan. Ovat kuin Citykanit. Niinkää kovia tekemään sitä mitä kanit yleensä tekee mutta loikkivat tontilta toiselle yhtä pliukkaasti.

26.3.2012 21:36

Lain mukaan joudut linnaan ja maksamaan korvauksia jos suojelet omaisuuttasi. Joten joudumme ovella kumartamaan ja toivottamaan tervetulleeksi noi Romanian lahjat Suomelle.Varmistakaa että jääkaappi on täynnä jottei saada syytettä syrjinnästä.

26.3.2012 22:01

pitääkö oikeesti tilata Karpo tai seiska-lehti apuun ennenkun vantaanviranomaiset puuttuu asiaan, mikä helvetti näitä vaivaa kun asiaan ei saada ratkaisua????? Luulis olevan vantaallekkin noloa kun kohtelee näitä ihmisiä näin välinpitämättömästi. Ja kyllä kai tontinomistajalla on oikeus omaan tonttiinsa ja sen koskemattomuuteen tai ainakin paskomattomuuteen..

26.3.2012 22:05

Jos ei muuta niin Karpo tuo ainakin ruusupuskan tai palvikinkun. Kyllä se on parempi kun rakentaa kolme metriä korkean sähköaidan, vie lapset itse autolla kouluun ja laittaa laput silmille ja lopettaa välittämästä itsekään enää yhtään mistään. Onhan tämä selkeä signaali täydellisestä välinpitämättömyydestä.

27.3.2012 06:07

Hah haa sanon minä seuraavan kerran kun kunnallisvaaliehdokas sanoo olevansa SINUN asialla ja ajavansa Vantaalaisten asioita. Yksikään ei ole astunut julkisuuteen puolustamaan meitä Vantaalaisia tässä kerjäläisongelmassa.

27.3.2012 08:57

Romaniasta Suomeen on matkaa yli 3000km. Kuka kustantaa mustalaisten matkakulut matkan aikana. Vantaan sossuko? Täytyy mustalaisilla olla hanskassa Suomen suosima vapaa oleskelu täällä. Yleensä vaaditaan osoittamaan kolmen kk omat varat oleskeluun mutta täällä ei.

27.3.2012 09:50

Voisiko joku Vantaan viranomainen herätä Horroksesta kommentoimaan tätä kerjäläisten tuomaa ongelmaa.

27.3.2012 14:11

Onkos Romanian mustalaiset kaupungintalon tarjoamilla kahvikutsuilla kun sauna oli hetki sitten tyhjänä. Toki täyttyy siinä klo 19.00 nurkilla.

28.3.2012 07:50

Saunarakennuksesta lähti Mustalaiset taas Rekolan asemalle. Maksavat matkansa varmaankin Vantaan Sossun tarjoamilla kk junalipuilla. Sitten se toinen ongelma Vantaan suunnitelema Hörhöjen talo. No itse pääsen kohta hoitoon Vantaan laskuun kun toi pinna kärähtää minullakin.Eikös se oikeuta sairaseläkkeeseen.Tiedoksi viranomaiselle. Minulta Vantaan kaupunki voisi ostaa kiinteistöni jotta pääsisin vittuun täältä sekopäiden Vantaalta.

28.3.2012 07:54

Alkaa tämä hommeli tuntumaan siltä, että syrjäytyneistä ei tehdä yhteiskunta kelpoisia vaan toisinpäin. Yhteiskuntakelpoisista tehdään pala palalta syrjäytyneitä. Eriarvoisuuden tasapäistämistä tämäkin. Edellisen kanssa samaa mieltä. Taitaa olla aika lyödä hanskat narikkaan.

28.3.2012 20:37

Emmekö voisi joukolla koittaa saada asiaan muutosta ? Ei me suomalaiset kyllä taideta helposti lähteä oikeutta vaatimaan, tyydymme vain kohtaloomme. Missä ongelma siellä EU pitänee kai paikkansa tässäkin tapauksessa.

29.3.2012 02:07

Aletaan pitämään julkista listaa , millä alueella.
minäkin päivänä liikkuu. jokainen jonka ovikelloa käyvät soittamassa , soittaa poliisille häiriköinistä.
tarkka kuvaus henkilön vaatetuksesta ja hiustenväristä onko silmälaseja , takki, housut hamme, kengät. Ottakaa kuvia niistä, jotka käyvät tarpeillaan väärässä paikassa.
Muuten menetetään matari. Olen mikkolan päästä mataria. tällä viikolla kävivät täällä vaalee yli 50v nainen lapunkanssa vaati ruokaa ja rahaa perheelle , ei puhunut suomea. vaalea puolipitkätakki, silmälasit , en ole käynyt nähtävyyttä vielä kattomassa ,mutta siittä pitää tehdä vantaa uusi turistikohde. naapurit siihen saunatonttiin nähden voisivat alkaa turisteille myymään lippuja. ottakaa kuvia julisteita varten, niin eiköhän joku , polta päreensä ja ala patistamaan kaupungin hallitusta. onhan meillä mahdollisuus viedä verorahamme muualle eli muuttaa täältä pois. loppuu se raha sitten vantaan kaupungilta joskus kokonaa, jää vain noi elättettävät.

29.3.2012 02:13

Miten on mahdollista että tuolla asuu pieniä lapsia ja vantaan sossut ei siihen puutu. on muuten jo virkavirheestä kyse, ja törkeestä semmoisesta.
Mutta vantaa on vantaan metkuineen.

29.3.2012 02:30

Meille yritettiin tulla sisälle keskellä päivää kun olin kersan kanssa päikkäreillä. En kovin nopeasti ehtinyt ovelle kun siellä koputeltiin. Siinä vaiheessa kun eteiseen pääsin niin ovenkahvaa ja lukkoa rynkytettiin jo ihan olan takaa. Joku nuori etelänmaalainen siinä sitten otti hatkat kun avasinkin oven yht´äkkiä. Soitin välittömästi 112:seen. Oli kaiketi ottanut hatkat jo naapurikunnan puolelle kun ei enää asiasta jälkikäteen kuulunut mitään.
Ei ollut kerjäläinen mutta samaa kansanosaa kuitenkin. Olkaahan varovaisia sillä nämä ovat ketteriä veijareita.

29.3.2012 08:33

Kannatetaan,ei ongelma poistu sillä että vaikenee,sitähän vantaan päättäjät odottaa että kohu laantuisi.Poliisi ja muut viranomaiset kun ei lähde liikkeelle niin meedia on keino pitää ongelma vireillä.Laitoin muuten Päivi Räsäselle postia , ei ole tullut vastausta, se sitten siitä.Kyllä kansanedustaja edustaa meitä pippaloissa mutta ei arjessa.

30.3.2012 12:23

P.Räsänen ei ehdi keskittyä tälläiseen pikkuongelmaan.Hänellä on nyt kädet täynnä töitä,keksiessään,miten saadaan taas säästettyä poliisin toiminnoissa.

Vähennetään poliisien vakansseja lakkautetaan liikkuva poliisi.
Laajennetaan poliisipiirejä entisestään.

Pelkästään pääkaupunkiseudulla on vaarassa vähetä lähes 200 poliisin virkaa säästöjen myötä.Miten on sitten koko maan tilanne.

Rosvolaumat mellastavat,kukaan ei pysty,eikä ehdi puuttumaan asiaan.

29.3.2012 20:17

Eräs (Hgin) sosiaalityöntekijä kertoi että viranomais/ministeritasolla on kielletty käsitellä pakolaisten epäkohtia julkisuudessa samoin suositus on lehdistölle. STUBB tänään eduskunnassa varmisti tämän. Vantaansanomille kiitos että tuotte nämä epäkohdat julki.
Tätä sos.virkailijan lausuntoa tukee kun Vantaan viranomainen on hiljaa ja pois julkisuudesta.
Nyt tuli oikealle palstalle.

29.3.2012 22:15

Jos kiinteistön omistaja on vakuuttanut olevansa tietämätön asukkaista, nämä eivät ole siis ainakaan hänen vieraitaan.

Silloin kysymys kuuluu, harjoitetaanko tässä k.o. kiinteistöön liittyen
a) vuokratulon pimittämistä verottajalta
b) ihmiskauppaa
c) laitonta majoitusliiketoimintaa ja veronkiertoa.
d) laitonta tunkeutumista kiinteistöön
E) kaikkea tätä ja useita muita laittomuuksia

Nyt kiinteistön omistajan on päätettävä, istuakko oikeudessa vastaajana, vai kantajana.

30.3.2012 10:49

Mites tuosta edellisestä pääsisi eteenpäin ? Kenen asia rikosilmoituksen teko olisi?

30.3.2012 16:08

Lukekaas päivän Iltalehti.

30.3.2012 16:43

Vantaan viranomainen on kusettanut meitä Matarilaisia parin vuoden ajan kieltäen taloon liittyvät ongelmat.Jatkuukohan sama linja?

30.3.2012 16:52

Iltalehdessä oli aukeaman juttu tosta mörskästä. Luojan kiitos ei ollut kirjoitettu vantaan sanomien nimby-myönteisesti.

30.3.2012 17:00

Ihmettelen Vantaan viranomaisten toimintaa sekä motiivia kiinteistöstä käydyistä valituksesta sekä useista tarkastuspyynnöistä,kieltäen ongelmat. Olisi oikeusjutulle riittävästi materiaalia. Saisi ainakin muutamat kenkää ansaitusti..

30.3.2012 19:27

Vantaan kaupunginjohtaja voisi asua Romanianmustalaisten kanssa aluksi vaikka paripäivää saunarakennuksessa ja sitten Tervahaudantiellä ja sitten hykerellä tyytyväisyyttään jos sitä vielä sen kälkeen löytyy.Niin ja aamulenkin Rekolan asemalle jonka kävelytie muuttuu kaatopaikaksi.

30.3.2012 19:33

Saas nähä tarttuuko viranomainen asiaan kun talo on nyt saanut jo julkisuutta valtakunnallisesti vai jatkuuko sama hyssyttely ? Toivottavasti romskut ei ala valittaa lentomelusta. Äiti-Vantaa sulkee vielä Hki-Vantaan lentokentänkin jottei homemörskän yöunet häiriinny.

30.3.2012 19:38

^^ olet oikeassa :vyönallelyöty``
Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Vantaan viranomaiset pelleileen siihen asti kun ei ole kyse heistä ja heidän rahoista kuin omista. herää kysymyt mihin vantaan rahat katoaa kun tekemettä on kaikki työ. raha kirstu aina tyhjä. Kiinteistö veroa keräävät, mutta mitä me saadaa sen edestä ei ainakaan matariin kunnon teitä.

30.3.2012 20:21

Mitä sitä asfalttia tänne slummiin levittää? Johan se on selvinnyt että, Matarin-Rekolan aluetta ollaan ajamassa alas. Kai tuo Sipen leipomokin saa kohta lähteä koska tilalle tarvitaan Arskoille viinakauppa.
Niinpä. Mihin Vantaa kaataa rahat ?

30.3.2012 21:20

Aamulla lähti nuoria mustalaisia kävelemään kohti Rekolan asemaa kassit täynnä joten varmaan tyhjensivät Rekolan metsään jätteensä.Naamat oli likaiset kuin olisivat sukeltaneet piipun läpi ja haju että mienas jäädä päivä lounas väliin kun tarttu sieraimiin kun niiden perässä jouduin hetken kävelemään.Ensi viikolla viranomainen voisi lanata ne sauna- ja home rakennukset maantasalle.

31.3.2012 03:55

Ed. omistaja ilmoitti kiinteistön olevan asuinkelvotin Iltalehden mukaan, Vantaan viranomainen vastasi että nimenomaan omist. tai vuokralaisen pitää tehdä ilmoitus. Näinhän on tapahtunut. Mikä on syy vantaan vir.omaomaisten käyttäytymiselle. Ketä he palvelevat?

31.3.2012 13:01

Rekolan radanvarren pyörätie kohti Mataria on kuin Intian slummeista. Roskapussi toisen perään. Seassa postia osoitelapuilla Nousutie 2.

31.3.2012 16:48

Kuinkahan monet kymmenet ulkomaalaiset ovat kirjoilla siinä kiinteistössä ja rahastavat Sossua ja sossutätihän maksaa automaattisesti tietysti tarkastamatta taustoja.

31.3.2012 16:53

Saat olla tässä kirjoilla kuukausimaksua vastaan. Eikä kukaan kysele perään. Taitaa olla kultakaivos omistajalleen tuo rotisko. Ainakin iltalehden mukaan varsin tuottoisaa toimintaa.

31.3.2012 17:00

Heh siellähän ne asuu Vantan viranomaisen suojeluksessa.Autoja piha täynnä.Romanialaisillakin varaa ajaa Suomen kilpisellä autolla.Taitaa Fatta rahoittaa kulut. Näin luulisin.Vituttaa kun joudun pienistä tulostani 150k/v rahoittaa niiden elämää ja katsomaan sitä sikolättiä..

31.3.2012 18:40

Vantaan johto on munannut perusteellisti itsensä vaalien vähemmistöä ja kääntäen selkänsä veronmaksajille. Pitäisi palkata pätevä juristi selvittämään niiden vastauksia ja tekoja. Ainoa ongelma on niillä on aina vedota johonkin pykälään joka suojaa niiden tekemiset.

31.3.2012 19:51

Vantaan johto tekee vaan seminaarimatkoja & kylpylämatkoja & ryyppyreissuja veronmaksajien rahoilla,ei ne ehdi tälläisiin hommiin puuttua,eikä niitä sen puoleen kiinnostakkaan.
Eihän nämä heidän naapureitaan ole.

31.3.2012 20:08

Suomihan on maailman toiseksi korruptoimaton maa tilastojen mukaan Vitsi vitsi laki sallii laillisesti pölliä kansalaisilta rahaa ja kusettaa nin paljon kun pokka kestää ja vaalia rikollisia.

31.3.2012 20:50

Tottakai johto nauttii täysin rinnoin juhlista kun köyhä kansa kituu mustalaisten ja virolaisten veronmaksajien naapureina. No äänestäkää samat pöljät uudelleen. Näin kumminkin tulee käymään.

1.4.2012 01:51

Romania on maailman suurin prostituutio ihmiskauppamaa. Suomessa ihmiskauppaa näkyy juuri pakotettuna kerjäämisenä,pakotetuna katusoittona, pakotettuna ryöstelynä ja seksikauppana. Ei tarvitse olla nero tajutakseen mistä matarin ongelmassa on kyse. Poliisilla ei luultavasti vielä ole tarpeeksi näyttöjä ihmiskaupasta sillä poliisithan tietävät ainakin muissa kunnissa kuitenkin missä mennään. Lukekaa poliisin raportti. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113211-uutta-tietoa-romanialaisista-%E2%80%93-rikokset-7-kertaistuivat

1.4.2012 06:07

Iltalehden kirjoituksen mukaan Vantaan viranomainen tietää kys kiinteistön olevan asuin kiellossa ja ihmiskaupan kohde, mutta eivät puutu siihen. Iltalehdessä Romania nainen vahvistaa ihmiskaupan todellisuuden. Hävitti passinsa jottei henkilöllisyyttä voida todeta ainakaan oikeaa. On veloissa kuljetuksesta tänne. Asuu sukulaisensa luona joka todistaa kiinteistön omistajan olevan mukana toiminnassa.Romanilaisten ihmiskauppa mm pääkaupunkiseudun ongelma jota politiikot suojelevat näin STUBB ainakin antaa ymmärtää. Kyllä ne pois saataisiin jos niin haluttaisiin kyse on rikollisesta toiminnasta.

1.4.2012 07:06

Aamukävelyllä koirani kanssa Mustalaistalon edessä oli nimenhuuto käynnissä klo 6.10 aikakisin jottei muut näkisi tapahtumaa.Valk pakuun lastattiin taas tänne Suomeen pakotetut kerjäläiset, kuskina tietenkin nuori ja virkeä hyvinvoivannäk nuorimies.Autossa toimi vain yksi takavalo.No sehän riittää täällä Suomessa.

1.4.2012 18:22

Pitäkäähän Matarilaiset huoli että etuovi ja takaovi ovat KOKOAJAN lukossa. Eräs etelän hetelmä yritti naapurin takaovesta sisään keskellä kirkasta päivää. Onneksi toinen naapuri oli nähnyt. Oli ollut etelän miehellä mahanalus täynnä jalkoja kun huomasi että, olikin tarkkailun alla. Nämä mustalaiset ovat härskiydessään ja liukkaudessaan ihan omaa luokkaansa.

1.4.2012 19:03

Rikospolisi kaveri sanoi niiden tyhjentävän kotisi etuoven kautta samalla kun leikkaat takapihalla nurtsia . Viranomainen saisi nyt ensitilassa häätää ne minne pippuri kasvaa ennen kuin irtaimistoni on siirtynyt Romanian taivaan alle.

1.4.2012 19:13

Odotan jännityksellä huomista ja virkamiehen töihintuloa. Nämä Citykanit alkavat pikkuhiljaa käymään röyhkeiksi kun ei kukaan laita stoppia niiden puuhille. Joku hyväsydäminen oli tänään kerännyt sen roskatunkion Rekolan metsästä yhteen isoon kasaan. Jalo ele. Harmi vaan että, lisää roskaa tulee joka päivä. Tässä pitää kohta ottaa töistä ylimääräistä lomaa kun ei voi jättää taloparkaa oman onnensa nojaan.
Pihalla pätee jo kehitysmaalaki eli kaikki mikä painaa alle sata kiloa, nousee ilmaan ja häviää.

2.4.2012 00:08

Onkohan sama valkoinen paku, joka pysähty ullan tielle yksi yö, 6 jätkää tuli ulos kaikki eri suuntaan lähti ja paku jatkoi matkaansa. yksi seikaili meidänki pihalla , koira antoi lähtöpassit.

2.4.2012 07:35

Pakussa yöpyi 3 ja loput 10 saunarakennuksessa. Nousut 2 käytetään kumminkin leirintäalueena jokatapauksessa.

2.4.2012 08:53

Kunnioitan Tahko Pihkalaa ja Pesistä joten oikea peli on mukava.Laillista on toki pelata vaikka kaupungintalon edustalla joten haastakaamme sen talon porukka peliin.Ja teillä pelaaminen on myös laillista.

2.4.2012 11:50

Tarttis varmaan perustaa nettisaitti johon vois laittaa kuvia tästä ilmiöstä. Tosin siitä varmaan saisi syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Alkaa olla aika takki tyhjä tuon ongelman kanssa. Seudulla pyörii sitten taulukauppiaita eli tiedustelijoita. Älkää missään nimessä päästäkö sisälle.

2.4.2012 12:03

Täytyy olla hiljaa ja kumartaa näille turisteille ettei häiritä heidän oleskelua täällä.Voivat saada vielä lisää henkisiä hiertymiä ja ovat heimolaisilleen suosittelematta tätä matkailumaatamme.

2.4.2012 12:06

Minä lopetan tämän asian kanssa nyt tähän ja lähden ostamaan hälytsjärjestelmän ja piikkilankaa.

2.4.2012 12:21

Varasin juuri kaksi amstaffia. Saan ne pian vartioimaan omaisuuttani.

2.4.2012 14:53

Kameravalvonta on meillä toiminut. koira lisäksi , mutta ovat niin röyhkeitä että kattovat suoraan kameraan , joten ei epäilystäkään ketä kyseessä. ottakaa semmoiset kamerat jotka ilmoittaa koko naapurustolle että , porukkaa liikkuu .

2.4.2012 15:11

Ainoa mitä nuo pelkää on koira. Kaikki muu on niille yhdentekevää.

2.4.2012 15:16

Ei muuten pelkää koiraa. Heidän mielestä heillä on, oman käden oikeus lopettaa koirat jotka heitä uhkaa. eivät tunne suomen lakia siinä suhteessa.

2.4.2012 15:21

No voi rähmä. Ovat sitten siinäkin suhteessa kusettajia.

3.4.2012 03:10

N. 10 hengen majoitus saunamökissä ja julkisten "ulkokäymälöitten" käyttö on varmaan kypsyttänyt nämä romanialaiset. Lisäksi heitä on voitu kovistella.
- Tämän jälkeen he voivat olla varkaita, jos heidän isäntänsä niin vaativat.

3.4.2012 16:40

Viranomainen luovutti Romanian mustalaisten eduksi joten kyläläiset jäivät sitten oman onnen varaan.

3.4.2012 17:20

Meille joku viikko sitten sisälle yrittänyt taulukauppiaskin on näköjään nyt majoittunut tuonne saunaan. Pitäisköhän lähteä kauppaamaan heille vuorostaan tauluja ? Viitti kyllä astua jalallakaan tuolle tontille. Siellähän saata*a rotat juoksee pitkin pihaa.

Terveysviranomainen ei välitä:
a)epäinhimillisistä asuinoloista
b)ihmisulosteista ympäristössä
c)roskaamisesta
d)ROTISTA !

Mikä tässä hommassa nyt on se pyhä lehmä ? WOT?

3.4.2012 18:42

Nyt on ministeri Aleksanteri suuri Stubb pyytänyt apua suoraan romaniasta asti tähän rosvo & kerjäläislaumojen ongelmaan.Tänne saapuu joku välisarjan paikallinen politrukki antamaan konsulttiapua.

Varmaankin antaa varmat vinkit vermon iltaraveihin tai 100 uutta niksiä,miten kerjäät ja varastat tehokkaammin,tai kusetat sossusta hyvät avustukset.

Tämä konsultti on varmaankin joku paikallinen heimopäällikkö.

3.4.2012 19:01

Saunan kiinteistön omistajan tavannut Matarilainen henkilö kertoi omistaja naisen olleen täysin perillä mutta haluton keskustelemaan asiasta. Meillä on semmonen mielikuva että omistaja hävittyään oikeustaistelun hometalosta kostaa tällatavoin tappionsa.

3.4.2012 20:06

Kiinteistön omistajaa pitää ryhtyä painostamaan.

3.4.2012 20:13

Nämä kirjoitukset Romanian mustalaisista ovat tositarinoita.Jos joku luulee että ne on keksittyjä on väärässä.Läheltä seuranneena tiedän asian.Eräskin Matarilainen on käynyt tapaamassa lähes kaikki viranomaiset ja omistajan eikä kukaan tee asialle mitään.Kiinteistö on asumiskiellossa.

3.4.2012 20:18

Ei tässä juurikaan voi mitään tehdä. Laki suojelee tuota tonttia. Tässä voi sormeakaan heristää siihen suuntaan. Muuten on itse kaltereiden takana ja mustalaiset tulee heittelemään pähkinöitä.

3.4.2012 22:48

Ajankohtainen kakkonen tänään.

http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1467010

4.4.2012 08:16

Kerjäläisten määrä on moninkertaistunut ja lisää tulee päivittäin,nyt tuodaan penskatkin mukaan,
niitähän on jokaisessa perheessä vähintään 1o kpl.

Sitten tulee uusi ilmiö.Italiasta.Espanjasta tulevat " työperäiset maahanmuuttajat " eli samat romanian bulgarian,unkarin kiertävät ryhmät tulevat suomeen muka töitä etsimään.näin he pääsevät suomen sosiaaliturvan piiriin heti kättelyssä,kunhan ovat tehneet ilmoituksen viranomaisille.

Heille sitten sossutädit antavast avokätisesti hyvät toimeentulo edut ja varmaankin hotellitasoisen majoituksen.PERKELE.

4.4.2012 09:54

No kuka kunnallisvaalien paskahousuista haluaa ääniä matarista niin ilmoittautuu tähän ketjuun ja rupeaa tekemään asialle jotain. Siellä nokian kylpylässä voitte kaupungin päättäjät miettiä mitä asialle alatte tekemään.

4.4.2012 10:18

Vantaan päättäjä menivät karkuun nokialle asti, kun vantaa on heidän toimestaan niin siivoton. Miten voi vantaalla olla korkkiruuvi päättäjiä? ja niitä löytyy joka virastosta.

4.4.2012 11:18

Musta volvo V70 keräämässä kolehdit romaneilta. Romaniasta tulee se virkamies ajamaan kerjäläisten sosiaalietuja ja korvausasiaa suomessa. Samalla murtaa kielimuuria ja auttaa romaneita erilaisten anomusten ja kaavakkeiden täytössä. Vantaa ajaa asunnottomien asiaa jotta heille saadaan paremmat olot. Kaikki tämä ja paljon muuta unohtaen jo vantaalla asuvat veronmaksajat.

4.4.2012 12:08

Vaalit on vasta lokakuussa. Tuskin kukaan vielä tekee asian eteen mitään kun ei edes ehdokkaita ole valittu.

4.4.2012 13:06

Rikollisuuden maantiede.Yli puolet Helsingin taskuvarkauksista tehdään ydinkeskustassa.
Taskuvarkauksien määrä on lisääntynyt ja jatkaa kasvuaan kokoajan.
Tammi-maaliskuun aikana Helsingin poliisin tietoon tuli 1650 taskuvarkautta.

Mikähän on esim koko pääkaupunkiseudun tilanne.

Sitten on lisääntynyt murrot ravntoloihin ja huoltoasemille jossa on tyhjennetty peliautomaatteja ihan urakalla.

Ei ole vaikea arvata,mitkä ryhmät näitä tekee.

4.4.2012 14:48

Huomenta Suomi tv-ohjelmassa tänäaamuna keskusteltiin vaisusti kerjäläisistä ja toimittajan käynnistä Romaniassa.Kuvia näytettiin kurjista oloista mutta ei yhtään kuvaa niistä hienoista taloista jotka nämä kerjäläisten " rahoittajat " ovat rakentaneet itselleen.Kylä ja alue missä toimittaja kävi on sama paikka mistä brittitoimittajat kävivät kuvaamassa DailyMail 'iin muutama viikko sitten.Artikkelissa kerrottiin kuvien kera mistä rahat oli kotoisin.Mutta suomalaiset hyväuskoiset sinisilmäiset viranomaiset kun tietää kaiken paremmin tai sitten ..voi olla niinkin että menee pian työpaikka alta jos ei ole hyysättäviä.

4.4.2012 14:52

Laittakaa Matarilaiset joukolla sähköpostia Päivi Räsäselle, kyllä on jonkun pakko ruveta kuunteleman ja laatimaan sellaiset lait että rikolliset saadaan vastuuseen.

6.4.2012 06:30

Romaanien pomo tulee jo yleiselle tielle uhkaamaan henkeäni ja rajoittamaan kulkemistani.Jo on aikoihin eletty. Enpä olis uskonut. Teen rikosilmoituksen.

6.4.2012 08:27

Kaksi yritti tulla tuli eilen kimpuuni ja kun eivät onnistuneet sylkivät päällenni ja uhkailivat tiellä kun pysähdyin katsomaan suom rek autoa joka yllätttäen kuuluikin heille.Jumaliste jos en omalla kotialueellani saa kävellä ilman että romaanit alkavat neuvomaan.Viranomaiset nukkukaa rauhassa ja palvokaa näitä rosvoja.

6.4.2012 08:39

Vanda tidning sensuroi tekstejä taas melkoisen harvalla kammalla.

6.4.2012 09:02

Kukas sen määrää sinäkö? Kirjoituksen määrän/laadun.Asiaa täällä puhutaan.

6.4.2012 09:19

Sitähän minäkin mutku kirjoitukset häviää.

6.4.2012 09:06

Kaksi palokuntaa pelastaa kissan puusta- saa lehdissä palstatilaa.Kun on kysymys oman maan kansalaisten oikeuksista heihin kohdistuvista ongelmistako ei saisi kirjoittaa.

6.4.2012 10:43

Ainoastaan Perussuomalaisten äänestäjillä on oikeus valittaa romanien porsastelusta. Muiden puoluiden äänestäjät ovat antaneet valtakirjan tämänkin hulluttelun jatkumiselle, joten nauttikaa nyt tästäkin täysin siemauksin siellä Matarissa.

6.4.2012 10:53

Persujen talouspolitiikalla nuo mannet asuisi jo meidän makuuhuoneessa ja minä tuolla saunassa. Kunhan nyt saatte ne rivinne kasaan tällä vuosituhannella niin onhan teillä yksi tai kaksi hyvääkin teemaa. En tiedä mistä Sepi kirjuuttelee mutta me Matarissa olemme siinä onnellisessa asemassa että, kun ne nuo täältä lähtevät niin takaisin ne ei tule. Saattaavat esiintyä seuraavaksi Sepin naapurissa. Maasta ne ei lähde. Taloja ne vaihtelee.

6.4.2012 10:59

Kokoomus aikaisemmin piti hyvätuloisten puolta mutta ovat kääntyneet pummien uskontoon. Demarit ovat tämän ongelman kummeja.Tässä on kaksi puolta: se todellinen ihmisten hätä ja johdettu rikollinen toiminta.Kaikki puolueet tukevat jälkimmäistä.Ps tosin pistää hanttiin mutta Pepsodentmainos kultapoika Stubb tukki niiden suut.

6.4.2012 11:06

Kokoomuksessa on aika isoja alueellisia eroja. Kauniaisten kokoomus on tummansininen. Vantaan kokoomus on hailakan punainen. Vantaan kokoomus on aina peesannut demareita. Espoossa taitaa olla jossain määrin toisinpäin. No nyt meni sivuraiteelle. Kunnallispolitiikka ei ole oikea lääke tähän ongelmaan. Rikoslaki on.

6.4.2012 11:17

Vantaan terveys- rakennusvirasto tekevät paatökset kiinteistön ja asuntojen asumiskelpoisuudesta.Poliisi toimii heidän päätösten mukaan.Poliisi tulee jos tulee. Poliisille voi soittaa klo 8-16 arkisin jos joku on hokkarit suorassa pihalla.

6.4.2012 16:19

Romaanit ovat järjestäneet vahtivuorot homesaunaan. Nokinaama heti nenä littanana ikkunassa kun joku menee ohi . Tärisevät siellä yksin peläten vierailijoita.

6.4.2012 19:45

Kaikilla kerjäläisillä on saman firman muki käytössä.Ihmeellinen sattuma.
Älkää antako RAHAA niille kerjäläisille siten ne saadaan pois jos niillä ei ole tuloja.

6.4.2012 20:16

Kyllä, ei missään nimessä rahaa kerjäläisille. Kerjätyt rahat EIVÄT mene kerjäläisille itselleen vaan ihmiskauppa pomoille. Varansa kannattaa pitää sillä ihmiskaupan uhrit pakotetaan tekemään varkauksia ja muita rikoksia. Ihmiskaupassa kysymys on siitä että näitä ihmisiä kiristetään psykologisesti, mikäli he eivät tottele ihmiskauppiaita, uhkaavat nämä telottaa heidän perheensä tms. vakavaa. Pitäkää myös lapsia alueella tiukasti silmällä, sillä ihmiskauppialle kukaan ei ole pyhä. Pahimmassa tapauksessa lapsia aletaan kohta kaapata ulkomaille ihmiskauppaan mikäli havaitsevat että saavat tehdä mitä vaan ilman viranomaisten puuttumista. Tämä on kyllä mennyt jo liian pitkälle.

6.4.2012 20:33

Emäntä ei ole puoleen vuoteen voinut / uskaltanut vauvaa nukuttaa OMASSA pihassa. Nämä veijarit määräävät jo nyt elämisen tahdin ennen niin rauhallisella omakotitaloalueella. Eihän tässä mitään jos naapurusto saa pelata samoilla korteilla kuin turistit niin tämä ongelma on hoitunut puolessa hetkessä.

6.4.2012 20:56

Kylän asukkaat välttävät selvästi ulkonaliikkumista sen jälkeen kun romanian turistit ovat majoittuneet juhlallisesti HotelliHomeSaunaan.
Muuten käviköhän Viranomaiset kevätretkellä Rekolan metsässä keräämässä ne jätteet.

7.4.2012 00:32

Nyt pitäisi alkaa etsiä kunnallisvaaliehdokkaita, jotka yrittäisivät lopettaa kerjäläisongelman: Matarissa, Vantaalla ja koko Helsingin seudullla.

Mutta pitäisi kuitenkin muistaa, että kyseessä on romanialaiset velkaorjat. - Kukaan ei vapaaehtoisesti asu ahtaasti saunamökissä (n. 10 henkeä) ja paskanna teitten varsille.
Pitäisi päästä kiinni romanialaisiin rikollisiin, jotka saavat hyödyn tästä toiminnasta.

7.4.2012 05:05

Liian arka asua kukaan ei uskalla ilmottautua. Ovat kuin kusi sukassa hiljaa.Pelkäävät sanaa rasisti jos avaavat suunsa.

7.4.2012 06:47

Haluttomuus, varovaisuus, rasististiksi leimatuksi tulemisen pelko tässä viranomaisen kannanotto. Sama kunnallisvaaliehdokkailla kumartavat noille rikollisille. Päivi Räsänen on ainoa kuka sanoo mistä on kysymys

7.4.2012 07:35

Romaanien hätä on eriasia kuin siihen liittyvä rikollinen toiminta sekä viranomaisten hyväksymät lainvastaiset teot ja rikollisen toiminnan hyväksyminen.Tässä halutaan viranomainen vastuuseen ja sama laki kaikille.terveydelle ja naapurustolle. Haitallinen asuminen pois.

7.4.2012 18:46

Kiinteistön rakennukset ovat saaneet purkutuomion joten niin olisi parempi että pantaisiin nopeasti käytäntöön sillä romaneita valuu muuten sinne loputtomasti.Ja niitähän riittää. Rauhanomainen ratkaisu olisi paras.

8.4.2012 06:30

Koe Eksoottinen yö/vkl loppu romaneiden seurassa. Lippuja ovelta H24. Eläintarha sis hintaan mm Rotat ja Luteet.Ilmastoitu Wc talojen välissä Viranomaisille vapaapääsy.

8.4.2012 14:48

Tikkurilan kirjaston ja rakennustyömaan välisellä parkkipaikalla jatkuvasti ainakin päiväsaikaa kaksi pakettiautoa,toinen musta alaosa ,romanian kilvet ja toinen ruosteinen vaalea ,suomalaiset kilvet,näyttää olevan tavaraa täynnä.Molemmissa uudehkot nastarenkaat alla.Vieressä lojuu kolme sileäpintaista vanhaa rengasta ja yksi uudempi talvirengas.Mistäköhän uudet kesärenkaat hankitaan.Aluelle lisäksi heitetty vaatteita, tyhjiä vesipulloja ja muuta roinaa.Vantaan kaupunki...kuka välittää....ei kukaan.

8.4.2012 15:28

Varastetun tavaran säilytyspaikkoja.Mitähän pakuista löytyis jos kävis poliisit ratsaamassa.
Kenenkä autoista on pöllitty talvikumit ja mistä pöllivät uudet suvikumit.

Romujen ja muiden paskojen levittäminen & ympäristön roskaaminen & naapurin tontille paskantaminen & kuseminen = ympäristörikos.

8.4.2012 15:46

Nämä pakut hoitavat Tikkurilan seudun romanien kuljetukset max 12 henkilöä ilman tuoleja.Uudet renkaat on heille sponssannut joko Sossu tai Vantaan viranomainen tai sitten jonkun autosta puuttuu neljät uudet.Eivät nämä syyllisty rikoksiin ovat viranomaisen kutsuvieraita.

8.4.2012 19:42

MII-886 Opelin Vectran omistaja Järvenpäässä kirjoilla oleva romanian - sekä sujuvaa suomenkieltä puhuva pomo johtaa näköjään tätä kerjäläisporukkaa.Onkohan myös sossun asiakas.

9.4.2012 07:04

Saunan ympärillä yritetään toimia mahdollisimman näkymättömästi.Opel VectraMI-886 ja kaksi VW pakua ovet yhteysautot. Rekolan juna-aseman kautta muu kulkeminen.

9.4.2012 07:58

Rasismi on viranomaisen syytä.Romanialaiset, tekevät mitä lystäävät

9.4.2012 10:57

Sattumalta katselin poliisi tv.Juoppojen hyysääminen ja pariskunta-alkohooliongelmaisten perheriitoja,mopopoikien jarruvalot ym. mutta romanialaisten ruosteromuihin ei kajota.

9.4.2012 11:34

Kiitos Vantaan kaupungille että teillä tällaiset sallitaan. Onpahan sitten poissa täältä meiltä naapurikaupungeista.
On muuten tämä keskustelu sen verran karmeeta luettavaa että en haluaisi meille tällaisia sotkuja ollenkaan.

9.4.2012 12:36

Matarilaisetkin kiittää tosta sontakasasta.Hyväksyvät rikollisen järjestön toiminnan. Joka päivä on puhallusratsiota, mutta romanialaiset
ajelevat ajokelvottomilla autoilla.

9.4.2012 16:25

Näköjään porukka taas vaihdettu. Hieman nuorempia rotunsa edustajia tänään asukkaana.

9.4.2012 16:41

Kai noilla tulee nyt vielä reviiristä kiista. Romanian mannet häipyy ja Bulgarian vastaavat tilalle ? Jumaloikka, helpompi löytää elävä dinosaurus ja tunkea se neulansilmän läpi kuin päästä tästä ongelmasta eroon. Meinasin jo kyllä korkata skumppapullon kun näin tänään ensimmäisen kerran viiteen vuoteen poliisiauton matelevan raitilla. Ei ole virkavaltaa tarvittu ennen näitä haitarinrääkkääjiä.

10.4.2012 07:21

Viranomainen/poliisi jatkavat tyytyväisenä Ruususen unta odottaen romaaneiden lisääntyvän ja kansoittavan maamme.

10.4.2012 14:53

Jos viranomainen luulee että romanialaisten ongelma asuminen unohdetaan pikku hiljaa kuten he haluavat ovat väärässä.

11.4.2012 00:25

Voisiko Vantaan Sanomat tehdä mahdollisimman pikaisesti uusintajutun, jossa tämän Matarin ulosteongelman uusimmat käänteet voitaisiin raportoida huolestuneille kaupunkilaisille, kiitos.

Kiitos muuten Vantaan Sanomille tämän jutun julkaisemisesta. Monessa muussa lehdessä se ei olisi ollut mahdollista Suomen nykyisessä ilmapiirissä.

Mustalaisten ulosteet lapsiperheiden suosiman asuinalueen kaduilla ja jalkakäytävillä ei ole enää mikään ihan vaaraton pikkuasia. Kuinka kauan täytyy odottaa, että joku vakava tautiepidemia lähtee liikkeelle? Vai kuoleeko joku vanhus ryöstön seurauksena ensin?

Vantaan päättäjät, toimikaa!

11.4.2012 19:22

Muutama kakkakokkare lisää, ketä haittaa?
Samat valittajat käyttäneet tienvarsia koirien käymälöinä vuosikaudet, tosin ei tietenkään omalla kadulla.

Muuten kyll ikäviä naapureita nuo saman euroopan unionin kaverit, uskon sen.
Pääasia ett pysyvät vähän syrjemmällä eikä esim kartanonkoskella. Kyllä poliisi puuttuu asiaan jos tarvetta on.

11.4.2012 20:01

Tyypillinen kommentoija vähät väliä kunhan ei pyöri meidän nurkissa. Jos ne tuolla siivolla lisii niin kyllä niitä tulee riittämään sinne Kartanokoskellekin. Ei se mikään Vantaa Eira kuitenkaan ole.

11.4.2012 01:49

Tehkää avi aluehalintovirastoon ryhmäkanne.
valokuvien ja kaikki todisteet liiteeksi, jospa sitten alkaisi joku toimimaan.

11.4.2012 04:12

Ilta-lehden mukaan ed omistaja on ilmoittanut kiinteistön olevan asuinkelvoton. Viranomainen on vaatinut juuri omistajan tai vuokralaisen ilmoituksen terveys-asumis ongelmista. Näinhän on toimittu. Mihin se tieto on yllättäen viranomaiselta kadonnut. Ettei vaan tarkoituksella kun on arasta asiasta kyse.

11.4.2012 07:12

Kerjääminen on tuottoisa Verovapaa business, ainakin rikollisportaan johtohenkilöille.500 kerjäläistä jokainen tuottaa heille joten päivätuotto on muhkea.
Kerjäläisten Passit otettu kaniin ja pitkä velkavankeus niin aika vittumaiset olosuhteet niillä kerjääjillä on.Siitä huolimatta älkööt pilatko meidän asuinympäristöä.

11.4.2012 08:49

Elämästä tuli huomattavasti rennonpaa kun muutin Vantaalta pois. Se on ihan turha kaunistella mutta Itä-Vantaasta on tehty ihan tarkoituksella slummi. Koko seutu haisee vanhalle viinalle ja sosiaalirahalle. Vantaan kaatopaikka. Jätteenpolttolaitokset, alkoholistiasuntolat, mustalaiset .Kaikkihan lykätään sinne koilliskulmaan ihan tarkoituksella

11.4.2012 09:40

Vituttaahan se kun viranomaisen myötäavustuksella joutuu pakkomuuttamaan kotoaan.
Romaanit ja avohoitolan edessä on väistettävä. 30v olen asunut Vantaalla ja nyt etsin uutta asuinpaikkakuntaa. Tämän talon vuokraan romaaneille ja Bulgaarialaisille 1 euron kk vuokralla, uutta tilaa he saavat yli 200 neliöö.

11.4.2012 17:31

Viranomaisten kuuluu antaa asukkaille tuki ongelmatapauksissa. Ei ole oikein että asukkaat joutuvat itse miettimään päivästä toiseen miten saisi karkoittettua romanialaiset hometalosta.Sama koskee muita häiriötapauksia.

11.4.2012 20:10

Romanien Pomo tuli keräämään päivän verottoman kassan Saunarak asuvalta kerjäläisporukalta.Vantaan kaupunki on lahjoittanut jäteastian romaaneille ettei tarvitse Rekolan metsästä kerätä jätteitä kevätretkellä,luullen että Matarin asukkaat hiljenesivät koko asiasta. Opel MII-886

11.4.2012 20:49

Odotan koska sinne katolle ilmestyy satelliittilautanen ja ruokahuolto käy pihassa.
On se pojjaat ja flikat kiva rustaa veroilmoitusta kun toisilla tuntuu olevan ns. elinkeinonvapaus ja verottomat pisnekset.

11.4.2012 21:11

Lähtiessään saavat vielä rajalla Alv palautusta, bensarahat sekä km/päivärahat.Vantaan viranomaiset vilkuttamassa ja toivottamassa pikaisesti
tervetuloa takaisin.

11.4.2012 21:19

Laillinen laiton bisnes. Pitäisköhän kanssa laittaa tippa plankkia nenänpäähän jos firmaan iskee erityistilintarkastus ? O tempora o mores.

11.4.2012 21:50

Vantaan Kaupunki on täynnä vastuutaan pakoilevia virkamiehiä,johtajia jne.
Kenellekään tässä keskustelussa ei voi tulla yllätyksenä se että mitään ei tapahdu ko.asiassa.
Asiasta riippumatta "päättäjät" varovat tekemästä semmoisia ratkaisuja joista voi joutua hirteen omien silmissä ja tämä kaupungin valitsema linja kattaa kaikki kaupungin päättävät elimet niin maankäytöstä.............Romani kerjäläisiin ja kaiken siltä väliltä.
Tapa jolla tätä asiaa on hoidettu päättäjien toimesta ei yllätä,menikö todella vain 2 viikkoa että tarkastaja ehti muilta kiireiltään toteamaan paskat kadun varressa?
Tilanne saattaisi olla toisenlainen jos paskat olisi Kaupungintalon edustalla.

11.4.2012 22:48

"Tilanne saattaisi olla toisenlainen jos paskat olisi Kaupungintalon edustalla."

Ei olisi.

Helsingissähän mustalaiset ulostivat Kauppatorille suoraan kaupungintalon edustalle, koko valtakunnan paraatipaikalle, mutta asialla ei ollut mitään vaikutusta. Lisäksi mustalaiset olivat varastaneet sähköä Kauppatorin sähkötolpista.

Asiaan ei ollut mitään vaikutusta edes sillä, että Kauppatoria käytetään jatkuvasti ruoan ja elintarvikkeiden kauppapaikkana. On siinä sitten kiva torikauppiaan kanniskella ja säilyttää ruokalaatikoitaan Kauppatorilla, kun laatikon pohjiin ja omiin kenkiin tarttuu koko ajan romanialaista ihmisulostetta.

"Helsingin kauppatorilla öisin majoittuvat Romanian romanit ovat saaneet torimyyjät hermostumaan, uutisoi Vartti.fi.

Romanit myös jättävät roskansa ja ulostavat torille.

Torikauppiaat ovat valittaneet asiasta, mutta toistaiseksi ongelmaan ei ole puututtu."

12.4.2012 04:24

Viranomaisella olisi ollut aikaa kommentoida tätä kerjäläisongelmaa yllin kyllin. Olemme äänestäneet täysin amatöörit Vantaa kunnanvaltuustoon joten naamat vaihtoon. Ei jää jälkipolville mitään positiivista kerrottavaa nykyisistä.

12.4.2012 14:07

Naapurustolla on lain sallimissa puitteissa toimien mahdollisuus tehdä rikosilmoitus luvattomasta rahankeruusta aina kun näkee tällaista tapahtuvan. Aika, paikka ja kuva talteen. Poliisi puuttuu asiaan ilmoituksien ruuhkauttaessa tutkinnan.
Rahankeräysluvasta löytyy lisää tietoa poliisin verkkosivuilta.

12.4.2012 15:32

Kerjääminen on sallittu Suomessa sen takia ne tänne pesiytyvät.Naapurimaissa ei.
Eivät ota asiaa käsiteltäväksi.Olemme käyneet kaikki viranomaiset läpi samoin omistajan luona.Viimekädessä syyttäjä päättää, mutta asia lienee vähäpätöinen.

12.4.2012 15:37

Avasin telkkarin aamuulla uutisten aikaa.Syyria ja sotaa, aamu tv ja lisää Syyriaa ,Suomesta lähetetään mahdollisesti tarkkailijoita jos pyydetään.Lähes yhtä fiksua kun että romaniasta lähetetään tarkkailija auttamaan romanikerjäläisiä.Sitten huomenta Suomi ja Kreikaa ja voi voi,kyllä heillä nyt on vaikeata kun kunnia on viety ja kaiken kukkuraksi ,sitten vielä Guggenheim ja ministerin rahoituslupaus.Kansalaisten alvit nousee, kaukolämmön hinta nousee joka tietää asumiskustannusten nousua,ruoan hinnassa päivittäin muutoksia, asioita jotka vaikuttavat entisestään pientuloisen arkeen ja leipäjonot kasvaa.Ihan kun meidän valitsemat edustajat ei olisi tästä maailmasta, ollaan änkemässä joka maailmankolkaan kriiseja ratkomaan mutta oman maan kansalaisia ei kuunnella eikä puututa asioihin pyynnöistä huolimatta.Syyrian ja muiden arabimaiden taistelut ihmisoikeuksien puolesta on toki tuettava mutta kyllä pitäisi huomioida oman maan ongelmia ensin ja sitten soitellen maailmalle.Niinhän oli presidenttivaalikeskustelut yhtä sovittelijan viitan viemistä maailman kriisialueille,ei välillä tajunnut että Suomeen oltiin valitsemassa presidentti,niin sivuseikka oman maan kansalaisten asiat olivat ja ei ole kuulunut herra presidentistä muuta kun suunniteilla olevista valtiovierailuista.
Nyt kuppi kouraan ja jonoon Tikkuraitille kerjäämään, jokunen perheenjäsen on ehkä kuitenkin hyvä jäädä kotia vartioimaan.

12.4.2012 15:45

Suomen kansalaista ei puolusta kukaan mutta Suomi vaatii että kansalaiset puolustavat Suomea. Motiivi on vähissä jollei ollenkaa.Ylpeä olla Suomalainen.Vitsi< Vitsi hah...
Tää maa on pedattu rikollisille.

12.4.2012 16:34

Kiinteistön ja leirin ero on siinä kiinteistö on yksityinen ja viranomainen on tahdoton puuttua siihen vaikka kyseessä on asuinkelvoton sauna ja talo.

12.4.2012 16:45

Asuinkelvoton asunto on sama kuin laiton leiriytyminen. Terveyshaitat ja keskustelun perusteella myös häiriön tuottaminen täyttyy,joten poliisin puuttuminen asiaan on perusteltu.

Toisaalta poliisilla saattaa olla tutkimukset jo käynnissä ja rekisterinumeroiden julkaiseminen tällä palstalla saattaa jopa häiritä tutkimuksia.

12.4.2012 22:21

HomeSaunan omistaja on juonessa mukana. Leikki tietämätöntä nyt lastaavat yhdessä muuttokuormaa. Romaanin mukaan kaveri auttaa muuttamisessa siis kiinteistön omistaja.Toivottavasti toi sontakasa katoaa nyt lopullisesti.

12.4.2012 22:30

Oliko punainen auto? Kulkivat valokuvailemassa läheisiä pihoja aitojen yli. Motiivina mikä?

12.4.2012 22:34

Tunnollisena veronmaksajana soisin myös saunan omistajan tilittäneen verot tuosta liiketoiminnastaan.

12.4.2012 23:14

Chrysler Voyager 5D rek TIJ--/ kiinteistön omistajan nimissä.kuvasivat kaikki lähi lähitontit josta seuraa rikosilmoitus kotirauhan häirinnästä ja tiedä onko jopa kosto suunnitelmia mielessä kun naapuristo pilasi vuokratulot.

12.4.2012 23:32

No varmaan tuli selväksi ettei tämä tienoo ole minkään Vapaa Katto ry:n hedelmällisintä toiminta-aluetta. Ja kaikille näsänenäisille Länsi-Vantaalaisille kommentoijille terveisiä; Herra antoi, herra otti. Tässä on teille potti ! Joku saa nyt pihavessan naapuriinsa.

12.4.2012 23:45

Toivottavasti paljon parjatulla viranomaisella on näppinsä välissä. Yhteenotto oli enään päivien päässä jolloin olisi media nauttinut antimista ja joku istunut syyttä hyvän asian puolesta. No jossain ne asuu ja arvioisin Länsi -Vantaata. Arsenaali on valmiina mahd paluuta varten !!!!

12.4.2012 23:49

Hevosmiesten tietotoimisto kertoi jotain Kartanonkoskesta? Jokunen sata niitä kuulemma tulee maahan alkuviikosta. Odotan mielenkiinnolla uutta alkavaa keskustelua aiheesta.

13.4.2012 07:38

Vantaa havittelee pohjoisnaapureitaan.Kaupan päälle romanian mustalaisten ongelma ja Matarin esimerkki tuskin on yhdistävä tekijä.

13.4.2012 09:34

Loistavaa että pakkaavat.., ja jos tulevat takas niin periks ei anneta.Sutta kuonoon!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.