Muokkaa

AC HaKille jatkoaikavoitto 2. divisioonan kärkikamppailussa

Tommi Vappula ratkaisi ottelun HaKille jatkoajalla

AC HaKi

AC HaKi ja Kirkkonummen Rangers kohtasivat perjantaina salibandyn 2. divisioonan 1-lohkon kärkikamppailussa Rajakylän Campo Sportcenterissä. Ottelusta kehkeytyi tasokas ja tunnelmallinen jännitysnäytelmä, jonka isännät veivät jatkoajalla lukemin 5-4.

Luultavasti molemmat joukkueet olivat odottaneet kyseistä ottelua, sillä täyden katsomon edessä nähtiin hyvätasoista ja tarkkaa peliä. Molemmilla joukkueilla oli allaan murskavoitot, joten oletusarvonakin oli täysin päinvastainen peli. Ensimmäinen erä oli erittäin tasaista ja tarkkaa peliä. Molemmat joukkueet rakensivat maltilla hyökkäyksiään ja vierailijat pulssittivat välillä karvaustaan isäntien päätylankkuun asti. Ensimmäinen maali nähtiin kotiyleisön iloksi ajassa 7:09 kun Tommi Vappula iski hyvän viisikkopelin jälkeen paraatipaikaltaan pallon takaylänurkkaan. Toista maalia saatiin odottaa aivan erän loppupuolelle. Muutaman pomppupallon jälkeen Tommi Rosendahl pääsi sohimaan pallon lähietäisyydeltä kirkkonummelaisten maaliin ja näin isännät pääsivät erätauolle 2-0 lukemissa.

Toisessa erässä Rangers kiristi hieman ottelun tempoa ja isännät joutuivat rikkomaan vieraiden vastahyökkäystilanteessa, mistä seurasi illan ensimmäinen rangaistus. Rangers ei pitkään kerennyt pyörittää ylivoimaa kun vieraiden hahmo, Samuli Alaluusua, laukoi viivalta epäonnistuneen vedon, jonka Emil Vehanen puttasi maalivahdin alueelta ohi hyvin pelanneen AC HaKin Sami Nykäsen. Vain kaksi minuuttia kavennuksen jälkeen Rangers tasoitti pelin 2-2:een Ville Alkin loistavalla laukauksella. Isännät kuitenkin lunastivat johtoaseman takaisin muutama minuutti tasoituksen jälkeen kun ykköskenttä karvasi vahvasti Rangers-päädyssä ja pallo ajautui Matias Marjasen lapaan ja siitä maaliin. Erätauolle isäntien 3-2 johdossa.

Punamustat saivat kolmanteen erään loistavan lähdön kun kulmalyönnin jälkeen Rosendahl punnersi väkisin pallon kanssa maalin eteen ja siirsi pallon ohin Rangers-vahdin. Numerot 4-2 isännille. Erän puolivälin jälkeen isännät saivat illan toisen rangaistuksen, eikä taitava vierasjoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan Alaluusuan maalilla aloitti takaa-ajon. Vain minuutti kavennuksen jälkeen ja sama mies oli jälleen maalinteossa. 4-4 osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalle.

Isännillä oli loistava paikka jatkoajan alussa, mutta vielä ei osuttu maaliin. Minuutti ennen jatkoajan päättymistä, vierailijat ottivat riskillä maalivahdin pois ja hakivat voitto-osumaa viidellä neljää vastaan. Tämä kuitenkin kostautui kun Rosendahl karvasi keskialueella pallon pois Rangers-puolustajalta ja vapautti Vappulan iskemään pallon tyhjään maaliin. Näin punamustille täysi pistepotti ja Rangersille yksi piste.

Hieno huipennus hienoon otteluun ja kaiken kruunasi mahtava yleisömäärä, 185 katsojaa! Punamustien seuraava ottelu on perjantaina 24.11 Campossa, jolloin vierailulle saapuu Indians II Espoosta.

AC HaKi

AC HaKi (Hakunilan Kisa ry) on Itä-Vantaalla toimivat salibandyseura, jossa pelaa noin 300 salibandyn kilpa- ja harrastajapelaajaa. AC HaKi järjestää salibandyn perusopetusta nuorille ja aikuisille, lajin vasta-alkajille sekä tarjoaa mahdollisuuden edetä salibandyssä aina kilpatasolle saakka. Kilpajoukkueiden lisäksi AC HaKissa toimivat 7-10 -vuotiaiden salibandykerho sekä aikuisten kuntosalibandyjoukkueet miehille ja naisille.

Lisätietoja AC HaKista www.ac-haki.fi