Muokkaa

TixiBand & Voluntas

Kimmo Nurmen Voluntas-sävellys ensiesitetään lauantaina 25.11.2017 Tikkurilassa.

Marja Mannisenmäki

Voluntas

Marja Mannisenmäki

Lauantaina 25.11.2017 Tikkurilassa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja 60-vuotiasta Vantaan Aikuisopistoa. Juhlaan on tilattu uusi sävellys TixiBandin edelliseltä, pitkäaikaiselta kapellimestarilta, Kimmo Nurmelta. Sävellyksen tilausvaiheessa sen esittäjäksi valittiin TixiBand.

 

Uuden teoksen nimi on Voluntas, joka on latinaa ja merkitsee tahtoa. Sävellyksessä on kolme erillistä osaa. Ensimmäinen on fanfaarinomainen. Toinen osa liikkuu pehmeän hymnimäisesti, ja kolmas osa on marssi. Sävellyksessä on myös ajoittain kuultavissa Maamme-laulun sivuuttavia teemoja.

 

Tällä teoksella sen luoja, Kimmo Nurmi, on halunnut tuoda esille sen seikan, että on valtavan suuren tahdon asia, että voimme tänä päivänä juhlia 100-vuotiasta Suomea. Itsenäisyyden alusta alkaen ovat suomalaiset olleet kehittämässä ja viemässä eteenpäin kansakunnan hyvinvointia. Raskaat sotavuodet, teollistuminen ja useat yhteiskunnan muutokset ovat olleet lujan työn ja tahdon asia. Tänä päivänä Suomi on yksi maailman vakaampia valtioita ja hyvä paikka elää. Tämä ei olisi onnistunut ilman kansalaisten lujaa tahtoa.

 

Voluntas-teoksen ensiesitys on Vantaan Aikuisopiston 60-vuotisjuhlissa lauantaina 25.11.2017. Juhla on kutsuvierastilaisuus, mutta Voluntas on mahdollisesti kuultavissa TixiBandin tulevissa konserteissa ja tapahtumissa.

 

Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan soittokunta – TixiBand – on vanhin Vantaalla yhtäjaksoisesti toiminut puhallinorkesteri. Se perustettiin vuonna 1945.

Tällä hetkellä orkesterissa soittaa yli 30 soittajaa. Syksystä 2016 lähtien orkesteria on johtanut Panu Matilainen. Hän on TixiBandin pitkän historian 13. kapellimestari.

 

TixiBand harjoittelee Tikkurilassa ja on Vantaan aikuisopiston opintoryhmä. Orkesteri on profiloitunut soittamaan viihteellistä musiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi myös Tikkurilan lukion vanhojen tanssit. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat Vantaan veteraani- ja reserviläisten yhteistyötoimikunnan Sinivalkoisen musiikin iltapäivä lokakuussa, joulukonsertti, teemoiltaan sekä solisteiltaan vaihtuvat kevätkonsertit sekä perinteinen vappusoitto.

 

Lisää tietoa TixiBandin tulevista esiintymisistä orkesterin internet-sivuilta www.tixiband.fi sekä Facebookista www.facebook.com/tixiband