Piilota X Palauta

Raikas 60-luvun Puhelinkakku

Kommentoi

Vanhat keittokirjat ovat todellisia aarteita. Niistä löytyy paljon sellaista

tietoa mitä ei välttämättä "googlaamalla" edes löydä.

Paljon ohjeita ja vinkkejä miten säästää talousmenoissa ja mainioita ohjeita

joissa ei tarvita kaiken maailman mausteita. Miten käyttää edellispäivän ruoka-

tähteet uuteen ruokaan jalostettuna ym.

Kermaa tuppaa välillä hapantumaan kun ei ole ollut käyttöä koko määrälle.

Tässä mainio 60-luvun Puhelinkakun ohje johon voit käyttää joko hapanta

tai tuoretta kermaa.

 

PUHELINKAKKU

2  munaa

2 dl sokeria

2 dl kermaa tuoretta tai hapanta

1 tl leivinjauhetta (jos käytät hapanta kermaa käytä 1/2 tl soodaa)

1 sitruunan raastettu kuori

2 1/2dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

75g sulatettua voita (voi jättää poiskin)

 

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi , vatkattu kerma ja siihen sekoitettu

sooda, raastettu sitruunankuori sekä sulatettu rasva lisätään . Jauhot

(jos käytät leivinjauhetta sekoita jauhoihin huolellisesti) sekoitetaan

joukkoon.

Seos kaadetaan voideltuun , korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan

uunissa 200 asteessa noin 40 min.

Kakku on raikas ja maistuu kahvin kera.