Esittelyssä karnaattisen musiikin maailmantähti Bombay Jayashri

Bombay Jayashri

Hariharan Shankaran

Vantaan musiikkijuhlilla on ilo esitellä eteläintialaisen klassisen musiikin taitaja Bombay Jayashri. Jayashri on esiintynyt intialaisen kulttuurin lähettiläänä ympäri maailmaa, ja häntä pidetään mitä parhaimpana klassisen karnaattisen musiikin uuden sukupolven edustajana. Laulaja onkin noussut yli kaksikymmenvuotisen uransa aikana yhdeksi karnaattisen musiikin kirkkaimmista tähdistä. Jayashri on ansioitunut myös säveltäjänä. Omien levytystensä lisäksi hän on säveltänyt musiikkia myös baletteihin ja dokumentteihin. Hän on säveltänyt hyvin paljon myös perinteikkään intialaisen runouden ja kirjallisuuden innoittamana.

 

Bombay Jayashri esiintyy lauantaina 11.8. kahdessa peräkkäisessä konsertissa. Illan ensimmäisessä konsertissa hän tulkitsee intialaisten muusikkojensa säestämänä eteläintialaista karnaattista musiikkia. Tunnelmallisessa yökonsertissa Jayashri esiintyy yhdessä Suomalaisen barokkiorkesterin muusikoiden kanssa. Ohjelmassa on Eero Hämeenniemen säveltämän tilausteoksen 'Sab Kâhan' kantaesitys. Teos on laulusarja  Bombay Jayashrille, kahdelle viola da gamballe, teorbille ja tablalle. Teos on sävelletty Etelä-Aasian suurimpiin runoilijoihin lukeutuvan Mirza Ghalibin (1797–1896) urdunkielisiin runoihin.

 

Jälkimmäisen konsertin jälkeen järjestetään bussikuljetus Tikkurilan asemalle sekä Helsingin päärautatieasemalle. Lisätietoja konserteista löytyy osoitteesta www.vantaanmusiikkijuhlat.fi

 

Vantaan musiikkijuhlat

Vantaan musiikkijuhlat on Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry:n järjestämä korkean profiilin kansainvälinen periodisoitinfestivaali. Juhlien taiteellinen johtaja on viola da gamba- ja sellotaiteilija Markku Luolajan-Mikkola.

Suomalainen barokkiorkesteri konsertoi Vantaalla myös festivaalin ulkopuolella useita kertoja vuodessa. Tervetuloa Vantaan musiikkijuhlille sekä Suomalaisen barokkiorkesterin muihin konsertteihin!

Lue lisää kotisivuiltamme!