Barokkia myös Bergenistä Vantaan musiikkijuhlilla

 

Torstaina 9.8 Pyhän Laurin kirkossa soi Händelin soolokantaatteja ja kappaleita ”Antiikin aarioista”, kun lavalle nousee kamariyhtye Bergen Barokk solistinaan norjalaissopraano Marianne Beate Kielland.

Hans Knut Sveen ja Frode Thorsen perustivat Bergen Barokkin vuonna 1994, ja tänä päivänä se on noussut yhdeksi Norjan johtavista vanhan musiikin yhtyeistä. Vantaan musiikkijuhlilla kokoonpanossa esiintyvät Marianne Beate Kielland, Markku Luolajan-Mikkola (barokkisello), Thomas C. Boysen (teorbi) ja Hans Knut Sveen (cembalo ja urkupositiivi). Bergen Barokk on konsertoinut Skandinaviassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Kokoonpano on tehnyt yhteistyötä myös useiden muiden yhtyeiden kanssa ja esiintynyt kansainvälisillä festivaaleilla kuten Bergenin Festspillenillä, Philadelphian Bach festivaaleilla sekä Moskovan vanhan musiikin festivaaleilla. Bergen Barokk on julkaissut useita levytyksiä, ja parhaillaan heillä on työn alla Telemannin 72 kantaattia kattavan sarjan Harmonischer Gottes-Dienst levyttäminen.

 

Marianne Beate Kielland on yksi harvoista pohjoismaisista laulajista, joka on asetettu Grammy-palkintoehdokkaaksi. Hänet kiinnitettiin Hannoverin oopperaan heti valmistumisensa jälkeen. Kielland konsertoi säännöllisesti johtavien norjalaisorkestereiden, Oslon Filharmonisen orkesterin, Norjan Radion Sinfoniaorkesterin ja Norjan Kamariorkesterin kanssa. Lisäksi hän on laulanut lukuisissa kansainvälisissä kokoonpanoissa ja työskennellyt erittäin nimekkäiden kapellimestareiden kanssa.

 

Marianne Beate Kielland esiintyy myös festivaalin päätöskonsertissa Suomalaisen barokkiorkesterin solistina sunnuntaina 12.8 sekä Vantaanpuiston kotikonsertissa lauantaina 11.8.

 

Lisätietoja konserteista löytyy osoitteesta www.vantaanmusiikkijuhlat.fi

 

 

 

 

Vantaan musiikkijuhlat

Vantaan musiikkijuhlat on Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry:n järjestämä korkean profiilin kansainvälinen periodisoitinfestivaali. Juhlien taiteellinen johtaja on viola da gamba- ja sellotaiteilija Markku Luolajan-Mikkola.

Suomalainen barokkiorkesteri konsertoi Vantaalla myös festivaalin ulkopuolella useita kertoja vuodessa. Tervetuloa Vantaan musiikkijuhlille sekä Suomalaisen barokkiorkesterin muihin konsertteihin!

Lue lisää kotisivuiltamme!