Italialainen cembalovirtuoosi Fabio Bonizzoni esittäytyy Vantaan musiikkijuhlilla

Fabio Bonizzoni on kansainvälisesti tunnustettu barokkiurkuri ja cembalisti, joka on opiskellut ensin Italiassa, ja valmistunut tämän jälkeen Haagin kuninkaallisesta konservatoriosta Ton Koopmanin ainoana oppilaana sekä barokkiurkuriksi että cembalistiksi. Bonizzoni toimii professorina italialaisessa Trapanin konservatoriossa, Sveitsin Conservatorio della Svizzera Italiana of Luganossa sekä Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa.

Esiinnyttyään vuosia parhaiden vanhan musiikin orkestereiden kanssa (Amsterdam Baroque, Europa Galante, Le Concert des Nations), hän perusti oman yhtyeen La Risonanzan, jossa hän toimii musiikinjohtajana ja solistina.

Bonizzoni on tehnyt useita soololevytyksiä, ja hänen esiintymisiään on taltioitu televisioon ja radioon ympäri Eurooppaa. Levytyksiä Bonizzonille ja La Risonanzalle on kertynyt jo yli 20. Äänitteille on myönnetty myös useita palkintoja, kuten Stanley Sadie Handel Prize vuonna 2007, ja Deutsche Schallplatten Preis vuonna 2010. Parhaillaan Bonizzoni levyttää espanjalaiselle La Glossa -yhtiölle sekä solistina että yhtyeensä kanssa. Bonizzoni on julkaissut äänitteitä myös levymerkeille Virgin, Erato, Opus 111 ja MDG. La Risonanzan kanssa hän työstää parhaillaan laajaa italialaisten kantaattien sarjaa Händelin instrumenteille.

Bonizzoni on toiminut myös vierailevana kapellimestarina. Vuonna 2011 hän johti Milanon Teatro alla Scalassa baletin ”L’altro Casanova”. Hän toimii myös Händelin musiikkiin erikoistuneen ”Associazione Hendel” –seuran puheenjohtajana.

Vantaan musiikkijuhlilla Bonizzoni esiintyy La Risonanzan kanssa perjantaina 10.8. Torstaina 9.8 on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla Bonizzonin soolokonsertti intiimissä Pyhän Laurin kappelissa. Bonizzonin cembaloresitaali vie kuulijansa 1600- ja 1700-luvun Italiaan Frescobaldin, Scarlattin ja Geminianin sävellysten maailmaan. Konsertin teemana on italialaisen musiikin vastakohtaisuuksia.

Lisätietoja konsertista osoitteessa www.vantaanmusiikkijuhlat.fi

 

Vantaan musiikkijuhlat

Vantaan musiikkijuhlat on Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry:n järjestämä korkean profiilin kansainvälinen periodisoitinfestivaali. Juhlien taiteellinen johtaja on viola da gamba- ja sellotaiteilija Markku Luolajan-Mikkola.

Suomalainen barokkiorkesteri konsertoi Vantaalla myös festivaalin ulkopuolella useita kertoja vuodessa. Tervetuloa Vantaan musiikkijuhlille sekä Suomalaisen barokkiorkesterin muihin konsertteihin!

Lue lisää kotisivuiltamme!