Paikalliset

Vantaan seurakunnat teki yllättäen ylijäämäisen tilinpäätöksen

Vantaan seurakuntien suurin tuleva investointihanke on Tikkurilan kirkon peruskorjaus ja mahdollinen laajennus, joista päätetään syksyllä.

Arja-Riikka Nikkilä

Vantaan seurakuntien tilinpäätös vuodelta 2011 on 340 000 euroa ylijäämäinen. Tärkeimmät syyt tulokseen ovat yhtymän johtajan Juha Tuohimäen mukaan tiukka menokuri, investointien lykkääminen eteenpäin ja ennakoitua suuremmat verotulot.

– Vaikka meillä on maan alhaisin kirkollisveroprosentti ja seurakuntien jäsenmäärä väheni 720 hengellä, kirkollisveron tuotto nousi yllättäen 0,9 prosenttia. Viime vuosien kirkosta eroamisten vaikutus seurakuntien talouteen näkyy kunnolla muutaman vuoden viiveellä, koska eroajien joukossa on paljon nuorta väkeä, Tuohimäki selvittää.

Viime vuonna myös yhteisöveron tuotto nousi, mikä selittyy osin kirkon yhteisöveron jako-osuuden väliaikaisella nostolla. Yhteensä verotuloja kertyi 30,6 miljoonaa euroa.

Säästynyt ylijäämä hupenee toimintaan ja tulevien vuosien investointeihin, joista suurin investointihanke on suunnitteilla oleva Tikkurilan kirkon peruskorjaus ja mahdollinen laajennus, joista päätetään syksyllä.

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksessaan 28.3. vuoden 2011 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.

Positiivinen tulos ei muuta seurakuntien pitkän aikavälin talousennustetta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu