Paikallisurheilu

Blinnikat surffasivat EM-mitaleja Kalajoen jäällä

Daniel Blinnikka surffasi EM-hopeaa Kalajoella ja toinen vantaalainen Joel Grönqvist junioreiden nelossijan.

Vantaalaiset Juha Blinnakka ja Daniel Blinnikka surffasivat mitaleita luistinkelkkojen EM-kisojen short track slalomissa Kalajoella. Daniel Blinnikka, 17, taisteli sekä yleisen sarjan että 20-vuotiaiden pronssia jättäen valmentajaisänsä Juha Blinnikan kauas taakseen. Juha Blinnikka nappasi kuitenkin yli 40-vuotiaiden mastersien hopeaa sijoittumalla kokonaiskilpailussa yhdeksänneksi.

– Daniel on vuoden aikana kehittynyt huikeasti voimassa ja nopeudessa. Minulla ei ollut enää mitään mahdollisuutta hänen voittamiseen, totesi isä.

Luistinkelkkojen short track slalomissa ajettiin kolmen päivän aikana 18 lähtöä. Parikymppisten kärkikolmikko vei myös yleisen sarjan mitalit. Liettualainen Andrius Sliuburys, 17, otti kullan ja maanpoika Paulius Voverys, 16, pronssin.

Avauspäivän jälkeen kärjen tuntumassa oli myös vantaalainen purjelautailija ja -kelkkailija Joel Grönqvist, 17. Hänen sijoituksensa kuitenkin putosivat epävakaan kelkan säätöjen takia tuulen äidyttyä myrskyisäksi.

– Kelkka muuttui ihan mahdottomaksi hallita kovassa tuulessa. En saanut säädettyä, vaikka kuinka yritin, harmitteli Grönqvist.

Näin Grönqvistin oli tyytyminen yleisen sarjan kasisijaan ja nuorten sarjan nelossijaan.

– Latvialaisilla ja liettualaisilla on ollut vähälumiset jääolosuhteet, joten he ovat päässeet treenaamaan ennen EM-kilpailuja reilusti. Suomalaiset luistinkelkkailijat lähtivät aika kylmiltään kisaan mukaan. Runsas lumentulo on sotkenut harjoitusmahdollisuudet, perusteli Juha Blinnikka balttien rynnistystä purjekelkkailussa.

Joel Grönqvistin isä Tom Grönqvist kilpaili kite course racingissä suksilla ja sijoittui kuudenneksi.

EM-kisoihin osallistui Kalajoella 54 kilpailijaa kuudesta maasta. Taitoja mitattiin upeissa oloissa kuuluisien hiekkasärkkien edustalla ja Kekolahdella.

– Kalajoella kisattiin sekä purjekelkkojen että siipisurffareiden kesken rata- ja slalom-lajeissa. Leijasurffaajat taistelivat titteleistä radalla ja freestyle-kilpailussa. Kaikki luokat kilpailivat myös gps-nopeuskisassa, selvitti Juha Blinnikka.

Vuoden kuluttua Kalajoella käydään purjekelkkailun MM-kisat, mutta Blinnikoilla ja Grönqvistillä on jo mielessään vesille pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu