Paikalliset

Romanialaiset sylkivät Matarin asukkaan päälle

Romanialaisten käyttäytyminen Vantaan Matarissa alkaa poliisin mukaan mennä jo ”hyvin röyhkeäksi”. Paikallinen asukas käski romanialaisia poistumaan, mutta he piirittivät miehen, ja uhkailivat häntä.

– Romanialaiset käyttäytyivät miehen mukaan hyvin aggressiivisesti, ja muun muassa sylkivät hänen päälle, ylikonstaapeli Pertti Rinkinen kertoo.

Paikalliset asukkaat ovat huolissaan alueen turvallisuudesta. Poliisin mukaan tilanteeseen on vaikea puuttua.

– Voimme ottaa heidät kiinni ja pitää putkassa muutaman tunnin, mutta pidättämiseen ei ole tarpeeksi perusteita, Rinkinen jatkaa.

Poliisi kehottaa Matarin asukkaita ottamaan jatkossa yhteyttä viranomaisiin.

– Asukkaiden ei kannata mennä itse selvittämään asiaa, ettei mitään vakavaa tapahdu.

Vantaan Sanomat uutisoi aiheesta ensimmäisen kerran maaliskuussa. Vallatun asuintalon naapurit ovat aikaisemminkin ottaneet yhteyttä virkavaltaan. Lisäksi he ovat ilmoittaneet tilanteesta terveysviranomaisille, rakennusviranomaisille ja useille päättäjille. Puheluja ja sähköposteja on lähtenyt eri suuntiin kymmeniä, mutta vastaus on aina ollut sama.

– Jos ongelmista ei ilmoita kiinteistön omistaja tai siinä asuva vuokralainen, viranomainen ei voi puuttua asiaan. Tämä on se vastaus, minkä joka puolelta asiaan saa, paikallinen asukas kertoi silloin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu