Paikalliset

Rehtori erosi kömpelön virkanimityksen vuoksi

Viertolan koulun rehtorikuvio on herättänyt vanhemmissa hämmennystä. Virkaan valittu rehtori irtisanoutui heti apulaisrehtorin valinnan jälkeen.

Tiina Örn

Viertolan koulun rehtorin valinta on herättänyt vanhemmissa hämmennystä. Vanhemmat eivät ole saaneet tietoa siitä, miksi jo valittu rehtori yllättäen irtisanoutui.

Viertolan kouluun yhdistyvät ensi syksynä erityisopetusta antava Jokirannan koulu ja Honkapuiston polikliinisen opetuksen yksikkö.

Yhdistämisten jälkeen syntyvään 600 oppilaan Viertolan kouluun haettiin viime vuoden joulukuussa rehtoria sisäisellä haulla.

Honkapuiston koulun rehtorina viimeiset kolme vuotta toiminut Risto Kilvelä ilmaisi tuolloin olevansa kiinnostunut virasta.

– Haastattelun ja soveltuvuustestien jälkeen sain kuulla, että minut on valittu, kertoo rehtorin virasta sittemmin irtisanoutunut Kilvelä.

Rehtorin valinnan jälkeen alkoi virka-apulaisrehtorin haku. Kilvelän mukaan hakuprosessin aikana korostettiin, että kyseessä oli ennen kaikkea työparin haku rehtorille.

– Minulle vakuutettiin, että minun arvioni hakijoista on tärkeä.

Loppusuoralla vararehtoriksi hakijoita oli kaksi.

– Olin perusopetuksen johtaja Ilkka Kalon ja aluerehtori Risto Purhosen kanssa eri mieltä siitä, kumpi hakijoista on virkaan soveltuvampi.

Otin arvioissani huomioon, että toimisimme työparina.”

Kilvelä kertoo painottaneensa apulaisrehtorin valinnassa erityisopetuskokemusta ja asiantuntijuutta. Aluerehtorin ja perusopetuksen johtajan hän kokee painottaneen esimiesosaamista.

– Apulaisrehtori vastaa polikliinisesta opetuksesta. Se oli yksi asia, jonka otin huomioon, kun pohdin, millaista pätevyyttä apulaisrehtorilla tulisi olla, toteaa Kilvelä.

– Otin arvioissani huomioon myös sen, että toimisimme työparina, joten osaamistemme tulisi täydentää toisiaan.

Apulaisrehtorin valinnassa ei kuitenkaan päädytty Kilvelän toivomaan henkilöön.

– Kalo kertoi minulle, että hän on päätynyt esittämään virkaan henkilöä, jonka takana minä en ollut. Hän katsoi, etteivät minun arvioni olleet sellaisia, joiden perusteella apulaisrehtori valitaan.

– Mielestäni minun ja Kalon välille syntyi luottamuspula, joka kohdistui tekemääni työhön.

Kilvelä ei nähnyt, että hänellä olisi ollut tämän jälkeen edellytyksiä jatkaa tehtävässä ja irtisanoutui.

Rehtorin virka laitettiin Kilvelän irtisanoutumisen jälkeen julkiseen hakuun. Rehtoriksi valittiin tällä hetkellä Kotkan opetustoimenjohtajana toimiva Eija Vulkko. Hän luotsaa Viertolan koulua 1. elokuuta alkaen.

Kolmesta koulusta tulee yksi

Honkapuiston, Jokirannan ja Viertolan koulut yhdistyvät ensi syksynä.

Yhdistymisen jälkeen syntyvän Viertolan koulun oppilasmäärä tulee olemaan noin 600.

Koulussa tulee olemaan paljon erityisoppilaita.

Yhdistyminen liittyy Vantaalla käynnissä olevaan perusopetuksen uudistamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu