VAV:n työntekijälle potkut – suosi lähipiiriään asukasvalinnoissa

VAV Asunnot oy:n asiakaspalvelun työntekijän työsuhde purettiin, kun kävi ilmi, että hän on suosinut lähipiiriään asukasvalinnoissa.

Arja-Riikka Nikkilä

Vantaan kaupungin vuokra-asuntoja hallinnoivan VAV Asunnot Oy:n asiakaspalvelussa on purettu yhden työntekijän työsuhde tämän tekemän puolueellisen asukasvalinnan vuoksi. Puolueellisesti toimimalla työntekijä on toiminut vastoin työnantajan ja asiakkaiden etua ja rikkonut työsopimuslakia. Asia on annettu poliisin tutkittavaksi.

Työntekijä on ollut tehtäväänsä muodollisesti pätevä. Samoin hänen päätöstensä perusteella asunnon saaneet henkilöt ovat olleet sinänsä päteviä hakemaan VAV:n asuntoa.Saadun asiakaspalautteen perusteella on kuitenkin selkeästi voitu osoittaa, että työntekijä on suosinut lähipiiriään asukasvalintoja tehdessään.

– VAV Asunnot oy:n toiminta perustuu asukasvalinnassa ARA:n ohjeiden mukaiseen tasapuoliseen tarveharkintaan, jossa monet seikat vaikuttavat tehtävään päätökseen. Tätä tasapuolisuutta ei saa millään lailla vaarantaa ja siksi reagoimme yhtiön sisällä julki tulleeseen tapaukseen heti, VAV Asunnot oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski sanoo yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Kommentit

Toivottavasti reagoitte myös huolto-yhtiönne(Goors)tekemättömiin töihin Korson alueella,pienentämällä maksuja ao.yhtiölle.Säästöt voi sitten ohjata vuokransa maksaneille ASIAKKAILLE.

Vuokralle vastinetta.

"Murkulle"Kiitos oikaisusta.Reklamoitu on koko sen ajan,kun Coor on" toiminut" alueella.

Vuokralle vastinetta.

VAV:n hallitus/johtoryhmä pitää seurailla tarkimmin Vav:n henkilökunnan Veturikujan toimia.
Jos ent. työntekijä on suosinut lähipiiriä niin siellä tapahtuu paljon pahempia asioita.
Asukasneuvojissa olis seuraava tarkkailun kohde. Sielläkin tapahtuu lähipiiriin kuuluvien suojelua monessa muodossa ja toiminta on härskiä...
Tj. Ojankoski on pätevin toimitusjohtaja VAV:lla pitkään aikaan.

havukoskelainen

Ojankoski on henkilö, jolle tehdään ensin kantelu VAVin toiminnasta. Hän esittelee ne hallitukselle tai paremminkin hallituksen pj:lle. Hän esittää asiat aina niin, että ne koskaan mene hallituksen käsittelyyn. Eli hän putsaa kaikki epäkohdat ja antaa ymmärtää, että vali vali, että ne jaksaa.
Hallituksen pitäisi vaatia säännöllisesti selontekoa siitä, miten sopimuksia on noudatettu ja miten asukkaat ovat saaneet vastinetta makamalleen vuokralle. Mutta kun ei kiinnosta.
Mitä Karenin tulee, en ole koskaan ymmärtänyt, miksi ihmisellä pitää olla 10 virkaa ja 9 tointa. Yksikän ei tule hyvin hoidettua. En tiedä onko niin, mutta ahneus tulee ensin mieleen ja sen lisäksi pakko päästä pätemään. Koko kiinteistöpäällikön virka on täysin turha.

järkkyttynyt ja mielensä pahoittanut

Myös isännöitsijät suuren tarkkailun alle. Heillä on suuri päätösvalta miten eri kiinteistöjä voidaan "kusettaa" eli voidaan laittaa erinlaisia laskuja toisen kiinteistön kustannuspiikkiin eikä kukaan tarkista että ne menee oikeaseen osoitteseen. Sitten ihmetellään miksi aina vuokrat nousee niin rajusti...
Yleensä VAV:n muutamat toimihenkilöt joko ns." putkeen" taikka potkut.
Uusia ammattitaitoisia tilalle.

toinen havukoskelainen

Tarkoititko isännöinnistä vastaavaa(Karen)"putkeen"?Eikös hänellä ole jokin "oma"firma,"otona"?Meidän alueen isännöitsijä on hommansa hoitanut hyvin,mutta kun ei voi annetuilla resusseilla enempää tehdä.

Vuokralle vastinetta.

Olen itse joutunut näkemään kuinka vavin isännöitsijä ei välitä ongelmista eikä edes vastaa sähköposteihin kuin niille joista itse pitää. Asukkaat luokitellaan pärstäkertoimen mukaan.

vavin toimintaan pettynyt.

Kyselin viime vuonna tuosta puljusta vuokra-asuntoa missä ei olisi tulorajoja, mutta asiakaspalvelu oli niin hyvää etteivät viitsineet edes vastata millään lailla tiedusteluuni. Suosittelen siksi välttämään tuota organisaatiota jos vain mahdollista. Koko organisaatio pitäisi laittaa poliisitutkintaan.

Asuntoa etsinyt

Valtiovalta ei aseta tukemiinsa vuokra-asuntoihin valittaville tulorajoja. Käytännössä tuloja kuitenkin tarkkaillaan, sillä asukasvalinnan perusteena on sosiaalinen tarkoituksenmukaisuus ja taloudellinen tarve. Ei ole tarkoituksenmukaista, että valtion tuella rakennettuihin asuntoihin otetaan asukkaiksi niin hyvätuloisia ihmisiä, että moiset saisivat asunnon muualtakin. Pienituloisia kaupankassoja, siivoojia ja muita työläisiä Vantaalla riittää. Ja tulottomia asunnottomiakin.

Asuntoa etsinyt lienee kysellyt vapaarahoitteisten asuntojen perään, ja niitä ei VAVilla ole. Kannattaa kysyä sieltä missä niitä on, eli VVO, Sato ym. omistavat kovanrahan asuntoja ja repivät niistä kovat vuokrat.

asiaihminen

Karenin firman taustat pitää tutkia. Hän ei saa pitää omaa remonttifirmaa?
Länsimäen huollosa oli aikanaan isänn... jolla oli remonttifirma virossa. Hän suosi omaa remonttifirmaa ja sai siitä mamia.. no hän kärysi ja sai potkut.

etoahaluista.. touhua

Kannattaisikohan ARA:n vähän tarkemmin tutkia VAV:n asukasvalintoja. Yksi työntekijä on ehkä sanottu irti, mutta onko esiin tullut vain jäävuoren huippu ?

Vantaalainen

Kyllä ARA:n pitää tutkia VAV:n asukasvalinnat + muut.
Vantaa kaupuginvaltuusto + - hallitus tutkisi myös ja ne joilla on kytkösiä VAV:n jääväävät itsensä koko jutusta pois esim Karen jne
Eikös VAV:n toiminta ole vantaalaisten verorahoihin kustannettu esim. kaikkien työtekijöiden palkat jne
Eikös VAV tehnyt rikosjutun poliisille erotetusta työntekijästä niin silloin voitaisiin tutkia muitakin väärinkäytöksiä....

vantaalainen

Ei ihan noin. Kyllä VAVin (samoin kuin VVO:n, Saton ym) omaisuuden eli vuokratalot ovat maksaneet ja maksavat sekä talojen ylläpidon ja peruskorjaukset ovat maksaneet ja maksavat yhä edelleen yhtiön vuokralaiset. Jokaisessa vuokrtaloyhtiössä vuokratuloilla katetaan myös yhtiön työntekijöiden palkat.

Em yhtiöissä omistaja saa nostaa itselleen eräänlaista osinkoa maksimissaan 8 % sijoittamalleen pääomalle. Fiksut kaupungit eivät ymmärtääkseni osinkoa nosta, mutta VVO, Sato ym. nostavat taatusti.

Vain osa em. vuokratalojen asukkaista saa valtiolta eli Kelalta asumistukea, jotkut perheet saattavat saada toimeentulotukea - yleensä vain väliaikaisesti. Ja lähes jokaiseen taloon mahtuu muutama vuokralainen, josta huolehtii sosiaalitoimi. Vapaamatkustajat uppoavat tilastoon, jonka perusteella kaikki VVO:ta ja Satoa myöten allekirjoittavat totuuden: vuokralaiset maksavat kaiken.

Paranoiaan ei ole mitään syytä niin kauan, kun em. yhteisöissä on talous kunnossa, kirjanpito laadittu lain mukaan ja lain vaatimat tilintarkastajat.

asiaihminen

Aikaisemmin mainittu Coor Service Management on aivan omaa luokkaansa, mitä tulee puhtaanapitoon. Rahat kyllä kelpaisivat, mutta työt eivät! Coor aloitti 1.1.2012 mm. VAV:n hallinnoimalla Siilitie 28-30 hommat. Mennyt talvi oli aivan kaoottinen. Ei montaa kertaa näkynyt lumiauraa pitämässä kulkuväyliä kunnossa. Portaikkoja puhdistettiin usein klo 22:00 jälkeen1? Haalineet liikaa alueitako, ettei normiaika riitä työntekoon? Äitiparat aamuisin lastenvaunuineen kiipeämässä lumivallien yli, voi surku. Rollaattori-ihmisetkin joutuivat pysymään ison osan enimmäkseen sisätiloissa ja siksi, koska rapusta ei päässyt ulos portaiden ollessa aivan lumen peitossa! Posteljoonilla oli suuria vaikeuksia postipyöränsä kanssa koko talven. Hän sanoikin, että jakoalueensa huonoiten hoidettu. Mutta kaikkien satojen? kiukkuisten valitusten jälkeen olemme kuulleet, että hommat ottaa takaisin hoitaakseen Lassila&Tikanoja. Taatusti tulee parannusta asioiden hoitoon! Esim. menneenä viikonloppuna pihoillamme olivat talkoot ja niitä poisvietäviä isoja jätesäkkejä on tosi paljon. Edelleen ne odottavat Cooria noutamaan. Viime keväänä L&T oli heti aikaisin aamulla keräämässä kaikki pois. Toivossa on hyvä elää! Hyvää ihanan kesän odotusta kaikille:)

Ansku

Tämä huoltoyhtiö Coor Service Management ja edeltäjänsäkin Kivistössä hoitaa
hommat todella huonosti tai sitten ei ollenkaan.
Toivottavasti VAV vaihtaa huoltoyhtiötä.
ARA:n kannattaa tutkia VAV:in puuhat varsinkin asukasvallinnassa.

huoltoyhtö out

Rajoitetut VAVin, SATOn ja VVOn vuokrat ovat halpoja, vaikka itsemaksavalle vrt. vapaaseen tai yksityseen vuokranantajaan.

Harmi vaan kun Vantaalaisena veronmaksajana joutuu maksamaan myös muiden asumisen, suurimmat ongelmat on vapaamatkustajilla (ei maksa asumisesta mitään). Muuttaessa kämppä vaatii tonnien rempan ennen uutta asukasta ja asuttamisvelvoitteellisena kunta antaa veronmaksajien piikkiin toisen "soveltuvamman " asunnon tuhottavaksi. Luottohäiriöitäkään ei pääse tulemaan, kun ei ole velvoitteita vuokranantajaan.

Suurimmat valittajat/vaatijat ovat heitä, joilla on päivät pitkät aikaa päivitellä asioita ja etsiä uusia etuisuusmahdollisuuksia. Vuora-asukashan eivoi tehdä mitään mistä maksetaan, haloo! Käykää silmäilemiässä osaketaloja, osakkaat poimii roskija jne (samaiset huoltoyhtiöt osake ja vuokrataloja).

leipä kiinteistöistä, kokemusta osake- ja vuokrapuolelta

VAVin ongelma on se, että kaikki seuranta töistä on jätetty asukkaiden vastuulle. Vaikka asukkaat reklamoi tekemättömistä töistä, ei niitä saada hoidettua, koska VAV ei ostaessan palveluita ja tehdessään sopimuksia, sitoudu itse niiden valvontaan ja ota vakavasti reklamaatioita asukkailta. Vuokrissa kyllä jaketaan periä kaiken maailman maksuja ja sopimusten mukaisia summia. Kukaan ei vaan kanna vastuuta siitä, että maksettu osto saa myös työnjäljen aikaan.
Viheryhtiöt kilpailutetaan tänä syksynä. Nytkin hinnat on niin kovat, että ei voi kun ihmetellä millä perusteilla valintoja tehdään. On kyse muutaman neliön pihasta tai suuren suurista, monen talon kiinteistöistä, on vihertöiden osuus kohtuuttoman suuri. Eikä sitäkään valvo kukaan. Pahinta näissä on, että vaikka asukkaat siirtyisi muutaman vuoden kuluttua itse hoitamaan vihertyöt, ei vuokra laske sitä osuutta, jonka asukkaat ovat vuokrissaan maksaneet. Se summa jää maksettavaksi edelleen. Toisaalta jokaisen kiinteistön, kun niitä katsoo, pitäisi olla välilä vuosi tai kaksi, ammattilaisten hoidossa. Ihan perus siisteyden ja asiallisen hoidon vuoksi. Mutta hinta pitäisi olla kohtuullinen, jotta asukkaat ei joudu vihertöiden vuoksi järjettömiin vuokra taakkoihin.
VAVin pitäisi kantaa vastuu sopimusten toteutuksesta ja huolehtia itse valvonta, seuranta ja vastuu. Kun asukkailla ei ole mahdollisuutta itse jättää huollon tms. osuutta maksamatta, pitää VAVin tilaajana/ostajana huolehtia, että koko vuokra rahalle saa vastineen. Nyt, kun huolto on kämminyt kaikki työt viimeiset 1,5 vuotta (aurauksia lukuunottamatta) pitäisi vuokrien korotukset jättää ensi vuonna tekemättä. VAV voisi alkaa kantaa vastuuta.

järkkyttynyt ja mielensä pahoittanut

Vavin puutarhuri ei välitä pätkääkään työstään vaan hänellä on suojatyöpaikka jossa palkka juoksee mitään tekemättä. Kun sama välinpitämättömyys asukkaista toistuu isännöitsijällä on lopputulos se että kukaan ei välitä mistään.

vavin toimintaan pettynyt.