Niikko on eduskunnan moottoriturpa

Mika Niikko on saanut negatiivista lööppijulkisuutta nuoruusvuosien rikosrekisteristään ja homolausunnoistaan. - Olen tullut nyt vähän varovaisemmaksi sanoissani, mies sanoo.

Vesa Marttinen

Vantaalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Mika Niikko (ps) oli eduskunnan syysistuntokauden ahkerin puhuja. Niikko oli äänessä jopa keskustakonkari Mauri Pekkarista enemmän.

– Syksyllä oli käsittelyssä paljon nuoria koskevia asioita, jotka kiinnostavat mua, Niikko sanoo.

– Valtuustossa olen ihan samanlainen. Koen tärkeäksi sen, että olen äänestäjien äänenä. Itse aikanaan en saanut ääntäni esille.

Ensimmäisestä edustajavuodesta mies sanoo oppineensa paljon. Yksi asia kuitenkin hiertää.

– Mediassa ei puhuta kuin yksittäisten perussuomalaisten töppäilyistä. Pelkään että oikeat asiat hukkuvat sen alle. Tämä on huolestuttavaa, ja puolueen uskottavuus kärsii sen takia.

Töppäilyuutisointia on osunut myös omalle kohdalle. Heti edustajankauden alussa pengottiin Niikon nuoruusvuosien rikosrekisterit. Niillä ei Niikon mielestä ole mitään tekemistä poliittisen uskottavuuden kanssa.

– En ymmärrä tällaista journalismia. Tein paljon virheitä nuoruudessani, mutta olen sinut niiden asioiden kanssa ja puhunut niistä jo pitkään, siksi en osaa edes suuttua.

Seuraava kohu osui kohdalle, kun keltainen lehdistö uutisoi Niikon haluavan tietää työntekijöidensä sukupuolisen suuntautumisen.

– Se repäistiin irti asiayhteydestään. Multa kysyttiin avioliittolakialoitteeseen liittyen, että kun olen ollut kristillisen järjestön johtaja, haluaisinko tietää, onko jollain tällainen suuntautuminen, jos se tulee tekemään töitä.

– Sanoin, että jos tällainen henkilö tulee tekemään lasten kanssa töitä ja odotetaan että sillä on kristillinen arvomaailma, niin toki haluaisin tietää. Mutta enhän mä voi sitä tietenkään keneltäkään vaatia.

Asiasta syntyi suuria otsikoita ja Niikko sai selitellä lausumiaan parissakin tv-ohjelmassa.

Silti julkisuudella on myös kääntöpuolensa. Niikkokin on saanut omin silmin havaita vanhan poliitikkopiireissä tunnetun viisauden: ”kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta”.

– Sen näki hyvin käytännössä, kun kuljin Teuvo Hakkaraisen kanssa Jyväskylän kaduilla joskus viime vuoden lopulla. Sellaista kansansuosiota et löydä edes tangotähdiltä. Ei ihmiset Soiniakaan pysäyttele kaduilla samalla tavalla.

Niikko sanoo tunteneensa Hakkaraisen jo ennen hänen edustajuuttaan.

– Mutta aiemmin ei oltu niin paljoa tekemisissä. Hyviä ystäviä kuitenkin ollaan ja ymmärrän häntä hyvin.

Vuosi jytkystä

Perussuomalaisten jytkystä muistettavien viime kevään eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä oli sunnuntai 17.4.

Vantaalta eduskuntaan valittiin kuusi edustajaa, joista kolme oli ensikertalaisia. Yksi heistä oli Mika Niikko.

Tärkeimpänä tähänastisena onnistumisenaan Niikko pitää oman talousarvioaloitteen läpisaamista syksyn budjettineuvotteluissa. Aloitteella hän vaati Kuluttajaliitolle lisää rahaa, jotka liitolta oli aiemmin leikattu.

Vantaan Sanomien pienoisjuttusarjan edellisissä osissa esiteltiin Johanna Jurva (ps) ja Antti Lindtman (sd). Sarja päättyy.

Kommentit

Perussuomalaisissa on rehellisimmät ja viisaimmat kansanedustajat. Toki siellä on mukana henkilöitä jotka käyttäytyvät normista poiketen jonka takia saavat huonoa mainetta, mutta se ei mitätöi hyvien edustajien työtä. Jos vertaa Perussuomalaisia esim. kokoomuspoliitikkoihin, niin Kokoomuksessa on milloin kukakin syytettynä lahjonnasta tai muusta rikoksesta. Onhan siellä muistaakseni eräs henkilö tuomittu pahoinpitelystäkin. Vanhemmista puolueista pahimpia ovat vasemmistolaiset joihin lasken mukaan myös SDP:n ja Vihreät ja heidän politiikkansa on kiteytettynä seuraava: Mikä on sinun, on myös minun, mutta se joka on minun, ei ole sinun. Ministerivalinnat nykyisessä hallituksessa ovat myös täysin epäonnistuneita kun katsoo vaikkapa kuka on liikenneministerinä. Taksimatkoihin kyllä törsätään tuhansia euroja veronmaksajien rahoja samalla kun nostetaan polttoaine- ja autoverotusta.

Marko

Juuri kuten Marko toteaa, ainakin meillä Vihreissä on tapana ottaa myös sinun kohtaamat epäkohdat meidän vastuullemme - mikä on sinun ongelmasi Vantaalla on myös Vantaan Vihreiden ongelma.

Kokko, Hannu

Eiköhän Vihreille ole tärkeintä se rahan haaliminen ihan ympäristöstä piittaamatta. Vihreiden tunnuslauseeksi sopisikin vaikka "Rahat minulle, huolet sinulle". Vihreisiin älynväläyksiin kuuluu myös esimerkiksi hehkulamppukielto ja tilalle tulleet ympäristölle haitalliset elohopeaa sisältävät energiansäästölamput. Onneksi olen haalinut varastoon hehkulamppuja niin että niitä riittää ainakin kymmeneksi vuodeksi ja sinä aikana saadaan toivottavasti tämä älytön päätös kumottua. Jatkuvasti kiristyvät rakennusmääräykset ovat myös älyttömiä kun vaaditaan rakentamaan "muovipussitaloja" jotta vain mikään lämpö ei karkaa harakoille.

Se onkin niin ekologista ja ympäristöystävällistä käyttää muovia talonrakennuksessa. Perussuomalaisessa Suomessa tarvitaan vähemmän holhoamista ja enemmän ihmisten omatoimisuutta, ainakin tietyssä määrin. Esimerkiksi kaupungistuminen on tutkimuksissakin todettu olevan ilmastolle haitallisempaa kuin maalla asuminen, mutta se on ollut tiedossani jo pitkään. Nykypolitiikalla vain pyritään hävittämään koko teollisuus Suomesta, tunkemaan kaikki suomalaiset Helsingin seudulle ja nostamaan asumisen kustannuksia. Kaupungissa on myös sosiaalisia ongelmia paljon enemmän kuin maaseudulla ja haja-asutusalueilla. Kaupunkeja on hyvä olla olemassa, mutta rajansa kaikella. On olemassa sanonta "ei kaikkia munia samaan koriin" ja se pätee hyvin myös tässä.

Juuri tämäntapaisten ongelmien takia Perussuomalaisten suosio on noussut. Perussuomalaiset käyttävät ihan tervettä järkeä eivätkä tee asioita liian monimutkaisiksi, niin kuin viimeaikaiset hallitukset ovat tehneet. Oppositiossakin Perussuomalaiset pyrkivät tekemään mahdollisimman hyvää työtä eikä oppositiossa oleminen tarkoita sitä että kaikkea pitäisi vastustaa vain vastustamisen takia. Jos hallituspuolueissa tehdään järkeviä päätöksiä, voidaan näitä päätöksiä tukea myös oppositiossa. Esimerkiksi raiskauksissa pitää aina olla kovat rangaistukset ja niitä ollaan ilmeisesti kiristämässä mikä on hyvä asia.

Marko

Just, yksinkertaiset ihmiset uskovat ihan tosissaan, että tässä postmodernissa kompleksisessa yhteiskunnssa yksinkertaiset ratkaisut ovat ratkaisu kaikkeen.

Todella viisaat ihmiset tietävät, ettei yksinkertaisia ongelmia ole eikä yksinkertaiset ratkaisut ole ratkaisu monimutkaisiin ongelmiin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tässä yhteiskunnassa kun päätät jotain, se säteilee sen sataan eri alueeseen, osin toivotulla ja osin aivan yllättävästi täysin toivomattomalla tavalla.

Lainsäädäntö yksistään on sellainen verkosto, että kun muutat yhtä lakia, niin on muutettava sen kymmentä muuta lakia, tai metsään mennään.

Toista oli vielä 1950-luvulla, jonne persut ikävöivät. Hevospelillä ajettiin, ulkovessoissa käytiin ja kaivosta, joesta ja järvestä kannettiin veet. Elettiin yksinkertaisesti eikä kovin kaksinkertaisia oltu ittekään ;)

asiaihminen

Ai että perusedustajissa viisaimmat, hmm...

Kansa vaatii avointa konkretiaa ja näyttöjä: ei kun Persujen Viisasten Kerhon nimet esiin siinä missä ulkomaalaisperäisten raiskaajienkin ID ;)

No, ehkäpä persujen jyvät erottuvat akanoista, jahka Suomen Sisu saa paperisen Hommafoorumin kansalaisten kurttuisiin käsiin ja sähköisen hommafoorum.fi:n viimeisenkin ojanperäläisen tönön näyttöruudulle. Sillä sanokaa minun sanoneen, että kyllä se on kuulkaa etelän metian syy, ettei meille muille ole persujen älynvalo välkähdellyt. Ihan piemennossa on scriptojen ja sisujen hommat pietty, on jämpti niin :D

asiaihminen

Lukaisin muutaman Nikon puheenvuoron eduskunnan verkkosivuilta. Ne olivat lyhyitä, pintapuolisia ja niistä puuttui omakohtaiseen harkintaan perustuva näkemys. Normikamaa Arkadian mäellä.

hösseli

Perussuomalaisten on vähän noloa arvostella ministerivalintoja kun jytkystä huolimatta puolue vaalien jälkeen tyystin vetäytyi vastuunkannosta. "Viisaimmat" halusivat mielluummin jäädä räksytyslinjalle moittimaan muiden tekemisiä. Kannattaa äänestäjän tosissaan miettiä kenelle valtuutuksen antaa, niille jotka asioista päättävät vai niille jotka eniten muita moittivat. Siinä parempikin viisaus valuu hukkaan kun joutuu keskittymään pääasiassa näkyvyyden ylläpitoon.

Kokko Hannu