Kuvanveistäjät leipovat jättikakun Hakunilaan

Liisa Hilasvuori, Satu-Minna Suorajärvi ja Elina Tuhkanen ovat kuvanveistäjiä. Piirakkakerho on heille tapa olla ja työskennellä yhdessä. Hauskoihin performansseihin pääsee yleisökin mukaan.

Armi Suojanen

Håkansbölen kartanon pihalle nousee sunnuntaina teltta, josta löytyy ainakin Vantaan ellei Suomen suurin äitienpäiväkakku. Siitä riittää arvioilta 1 000–1 500:lle äitienpäiväjuhlan vieraalle.

Kakku kootaan uunipellin kokoisista kakkupohjista, joihin käytetään noin 400 kananmunaa sekä kilokaupalla vehnä- ja perunajauhoa sokeria unohtamatta.

Kakku on työnimeltään Tilkkutäkki. Se täytetään ja koristellaan mielikuvituksellisilla aineksilla ja väreillä, sillä kakun valmistavat Piirakkakerho-nimiseen taiteilijaryhmään kuuluvat kuvanveistäjät. Naiset asuvat Vantaalla, Helsingissä, Porvoossa ja Porissa.

Piirakkakerhossa kokoontuu vaihtelevasti 8–10 kuvanveistäjää, jotka Kuvataideakatemia yhdisti. Siellä he löysivät toisistaan samanlaisen huumorintajun ja ajatukset naisena olemisesta. Ja tietysti halun viettää aikaa yhdessä ja leipoa.

Kerholaiset haluavat jakaa iloa muillekin ja yksin puurtamisen vastapainoksi tehdä taidetta yhdessä.

– Aina ei tarvitse kilpailla, tavoitella voittoa ja myyntiä. Haluamme muistuttaa, että tällaisiakin arvoja on olemassa, selittää Satu-Minna Suorajärvi ryhmän periaatteita.

Näistä aineksista syntyy hauskoja performansseja, kuten Kauneussalonki Porin taidemuseoon tai postmoderni helluntaijuhla Porvooseen.

Piirakkajengi järjestää Hakunilassa myös ohjelmaa, kuten allijumppaa. Ja nyt ei siis ole kyse käsivarsien alla lilluvien löysäkkeiden kiinteyttämisestä vaan päinvastoin.

– Allit pistetään heilumaan! Suorajärvi huudahtaa.

 

Allit pistetään heilumaan!”

Rentoa hassuttelua ja olen hyvä tällaisena -meininkiä korostetaan irtorinnoilla. Sukkahousuista ja pumpulista tehdyt lisätissit voi pujottaa kaulaan ja antaa niiden lillua vapaana. Miehetkin ovat niistä innostuneet.

 

Håkansbölen kartanolla voi ottaa myös punajuuritatuoinnin.

– Punajuuresta voi veistää kuvioita ja painaa ihoon, valaisee Liisa Hilasvuori.

Äitienpäivän kakkukonsertti Håkansbölen kartanolla (Vuorilehdontie 6) su 13.5. klo 12–15. Tarjolla paljon ohjelmaa, mm. ooppera-aarioita, Riki Sorsa, puhallinmusiikkia ja Taika-Petterin show. Järj. Vantaan kaupunki. Vapaa pääsy.

Kommentit

Nyt mennään kerrankin ja juovutaan iloisten ihmisten seurasta, huumorista ja kepeästä meinigistä. Kait muutkin pääkaupunkiseudulla asuvat rajattomat ja mutkattomat äidit voivat osallistua näihin Vantaalaisen äitienpäivämegakakku pippaloihin? Varmaan Suomen suurimmasta äitienpäiväkakusta lienee kysymys.

maistaa haluaisi