Paikalliset

Järjestäjä: Romanien leiritapahtuma sujui rauhallisesti

Romanimielenosoitus oli viikonloppuna Helsingin Senaatintorilla.

Hemmo Rättyä

Romanisiirtolaisten tukemiseksi Senaatintorilla viikonloppuna järjestetty mielenosoitustapahtuma keräsi satoja kävijöitä ja ohikulkijoita.

Vaikka romanikerjäläiset herättävät voimakkaita tunteita monissa suomalaisissa, tapahtumassa ei syntynyt uhkaavia välikohtauksia.

– Jossain välissä käytiin aika tiukkojakin keskusteluja, mutta ei ollut tilanteita, jotka olisi koettu erityisen uhkaavaksi, kertoo Markus Himanen Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Himasen mielestä tapahtuma sujui kaiken kaikkiaan hyvin. Erilaisia kaupunkilaisia poikkesi Senaatintorille pystytetyllä leiriteltalla keskustelemassa romanisiirtolaisten ja tapahtuman järjestäjien kanssa. Puhujina tapahtumassa olivat muun muassa kansanedustajat Anna Kontula (vas) ja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr).

– Tapahtumaan osallistujat jakoivat perusajatuksen siitä, että kaupungin pitäisi muuttaa linjaansa rakentavampaan suuntaan. Nykyinen aggressiivinen ja leimaava politiiikka on vain pahentanut ongelmia, jotka ovat pakottaneet siirtolaiset liikkeelle, Markus Himanen sanoo.

Himasen mukaan tapahtuman konkreettisia hyötyjä oli ainakin kaksi. Ensinnäkin tapahtuma muistutti kaupunkia siitä, ettei siirtolaiskysymys ole kadonnut mihinkään. Toiseksi tapahtuma kokosi yhteenä lisää ihmisiä, jotka haluavat jatkossa rakentavalla tavalla kamppailla romanisiirtolaisten olosuhteiden parantamiseksi.

Romanisiirtolaisia tukevat kaupunkilaiset leiriytyivät yhdessä romanisiirtolaisten, Vasemmistonuorten ja Vapaa liikkuvuus –verkoston kanssa Senaatintorille perjantaista sunnuntaihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu