Elokuva-arvio: Ewan McGregor vakuuttaa romanttisena kalastajana

Koukussa. Emily Blunt ja Ewan McGregor sotkeutuvat uutuuselokuvassa pähkähulluun kalastusprojektiin ja lopulta myös toisiinsa.

Ruotsalaisen Lasse Hallströmin uusin ohjaustyö on ensisijaisesti tarina hullusta unelmasta ja siitä, kuinka se toteutetaan tuulimyllyjä vastaan taistellen.

Elokuvan pääjuoni sijoittuu jemeniläiselle joelle, jonne upporikas sheikki (Amr Waked) haluaa istuttaa 10 000 lohta urheilukalastusta varten.

Tehtävän alullepanijana toimii intohimoisesti kalastusta harrastavan sheikin englantilainen edustaja Harriet Chetwode-Talbot (Emily Blunt), joka sysää unelman liikkeelle ottamalla yhteyttä maanmieheensä, kalastusasiantuntija Fred Jonesiin (Ewan McGregor). Mies pitää ideaa lähtökohtaisesti pähkähulluna, mutta ottaa tehtävän vastaan.

Kun Britannian pääministerin lehdistövastaava Bridget Maxwell (Kristin Scott Thomas) kuulee suunnitelmasta, haluaa hän hyödyntää ideaa. Pian Fred huomaa olevansa keskellä mahdottomalta vaikuttavaa projektia, jonka toteutumiseen tuntuu uskovan enää sheikki itse. Mutta luja usko siirtää vaikka vuoria, ja niin hanke etenee. Siinä sivussa omat ihmissuhteensa vastikään karille ajaneet Harriet ja Fred alkavat tehdä lähempää tuttavuutta.

Rakkaudesta, unelmista ja kaloista on Hallströmin aiempien töiden tapaan lämmin draama, jossa mielenkiintoinen tarina yhdistyy onnistuneeseen ohjaukseen ja näyttelijäntyöhön. Elokuvan kerronta on nautittavan rauhallista, ja päärooleissa runsaasti tilaa saavat McGregor ja Blunt pelaavat hienosti yhteen. Elokuvan loppua kohti lisääntyvä romanttinen virityskään ei ole heidän välillään epäuskottavaa.

Elokuva on kuulaan kaunis tuotos, jonka kohderyhmässä on oivalla tavalla huomioitu molemmat sukupuolet.

<object height="350" width="555"><param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9281/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" /><embed allowfullscreen="true" height="350" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9281/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" type="application/x-shockwave-flash" width="555"></embed></object> <p><a alt="filmtrailer.com" href="http://fi.filmtrailer.com/" style="font-family: verdana; color:cccccc; font-size: 8pt; text-decoration:none" target="_blank">Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa</a></p>

RAKKAUDESTA, UNELMISTA JA KALOISTA Salmon Fishing in the Yemen (2012) Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka Ohjaaja: Lasse Hallström Pääosissa: Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas, Amr Waked Kesto: 1h 47 min Ikäraja: 7