Paikalliset

Vetokannas on jo nyt lännen vetonaula

Vetokannas ei ole edes valmis vielä, mutta se näyttää jo hyvältä. Rannan pohjoisosaa aletaan viimeistellä 4. kesäkuuta, kun eteläpää avataan virallisesti uimareiden käyttöön.

Päivi Tuovinen

Soo, soo, Vetokannaksella ei saa uida, koska uimaranta on vielä virallisesti rakennustyömaata. Mutta kuka pystyy vastustamaan kiusausta, kun aurinko porottaa ja vanha hiekkakuoppa näyttää melkein Rivieralta? Ei kukaan!

Arki-iltapäivänä rannalla riittää nautiskelijoita lapsista nuoriin aikuisiin.

– Tästä tulee varmaan hyvä ja kiva paikka, arvelee myyrmäkeläinen Miia, joka lekottelee rannalla hiekkaharjulaisen ystävänsä Nooran kanssa.

 

Tästä tulee varmaan hyvä ja kiva paikka.”

Noora heitti hiljattain talviturkin pois mökillä Ruokolahdella, mutta Vetokannaksella hän ei vielä uskalla mennä uimaan. Eikä Miiakaan, mutta nautiskella voi muutenkin.

 

Kielletty ranta on yllätys nuorille naisille. He huomasivat kieltomerkin tullessaan, mutta Noora luuli, että se oli vain unohtunut työmiehiltä.

Myyrmäkeläiset Aki ja Konsta nautiskelevat auringon lämmöstä, mutta eivät aio mennä uimaan. He panevat merkille veden puhtauden, vaikka siinä onkin siitepölyä.

– Aiemmin vesi oli likaisempaa, Konsta vertailee.

Jo tässä vaiheessa kaksikko antaa rannalle hyvän arvosanan.

– Jos tänne vielä saadaan hyppytorni niin, se olisi siistiä, Aki haaveilee.

Uimavalvojat saapuvat Vetokannaksen rannalle maanantaina 4. kesäkuuta. He valvovat eteläpään pienemmän altaan aluetta, jossa saa silloin uida luvallisesti.

Sen jälkeen rakennusmiehet, jotka ovat saaneet hätistellä uimareita työmaalta kaivinkoneiden seasta viime kesästä lähtien, siirtyvät uimapaikan viimeistelytöihin pohjoispäähän, isomman altaan luo. Pohjoispuoli on siten jatkossakin työmaata.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti korostaa, että koko Vetokannas on nyt vielä työmaa-aluetta, jossa ei saa oleskella. Uimaveden laadustakaan ei vielä ole tehty vaadittavia tutkimuksia.

– Toivon, että ihmiset käyttäisivät arkijärkeä. Kieltomerkit eivät ole siellä huvikseen.

Toisaalta hän ymmärtää, että uimaranta houkuttelee.

Vetokannas sijaitsee Kaivokselassa, Vantaanlaaksontien kupeessa Vetokujaa vastapäätä. Se on vanha sorakuoppa, jossa on uitu ennenkin. Vetokannaksen uintikeitaan rakentaminen alkoi 2010, ja se valmistuu lopullisesti 2014. Sen kustannusarvio on noin 1, 5 miljoonaa euroa.

Kallislahti sanoo, että kaupungin säästötavoitteiden vuoksi on todennäköistä, etä tässä vaiheessa Vetokannakselle ei tehdä suunniteltua skeittipaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu