Paikalliset

Pekka pelasi itsensä ennätyskirjaan

Pekka Luodeslampi, 27, on voittanut neljä maailmanmestaruutta Nintendo-peleillä.

Hanna Kuittinen

Neljän Nintendo-pelin maailmanmestari, vierumäkeläinen Pekka Luodeslampi on päässyt Twin Galaxies -keräilykorttiin sekä vuosien 2011 ja 2012 Guinnessin ennätyskirjoihin.

Peli perustuu täysin strategian kehittämiseen.”
Twin Galaxies on yhdysvaltalaisen Walter Dayn perustama peliennätystenkirja, joka kerää kilpailijoiden pelipisteitä. Kilpailija lähettää heille nauhan, josta peliennätys löytyy. Twin Galaxies tarkistaa nauhan ja tallentaa pelitietokantaan parhaan pelaajan. Guinnessin ennätyskirja saa peliennätystiedot Twin Galaxilta. Parhaista pelaajista tehdään Twin Galaxies- keräilykorttisarja.

Youtubesta löytyy videot Luodeslammen peliennätyksistä. Videoilla on yli 12 miljoonaa katsomiskertaa.

– Peli perustuu täysin strategian kehittämiseen. Ensin täytyy pelata ja laskea taskulaskimella, kuinka monta prosenttia puuttuu maailmanennätyksestä. Suoritus nauhoitetaan ja sitä katsomalla voi havaita omia virheitä ja kehittää strategioita. Puolet on pelaamista ja puolet on aivotoimintaa, Luodeslampi sanoo.

– Ennen kuin peli lähtee käyntiin, pitää olla tyhjää tilaa nauhalla, jotta Twin Galaxies näkee, ettei ole mitään huijauslaitteita.

Luodeslammen muita harrastuksia ovat nyrkkeily ja kävely. Pelikilpailemisen hän aloitti vuonna 2000 nähtyään Nintendo Official Magazinen jutun.

– Ajattelin, että siihen kyllä pystyn.

Miehen seuraava tavoite on maailman kovin lyönti. Eteisen seinään on asennettu laite, josta tietokone mittaa lyöntivoiman. Hän harjoittelee myös peilikirjoitusta, joka on tavanomaisen tekstin peilikuva. Peilistä katsottuna kirjoitus näyttää tavalliselta tekstiltä.

Mestari neljässä pelissä

Nintendo Wii Fit Plus-hölkkä 2008. Puoli tuntia hölkkää paikallaan kapula taskussa, joka mittaa askelmäärän. Saavutus: 16,48 Nintendo-metriä puolessa tunnissa.

Guinness-ennätyskirjan Nintendo-autontasapainottelupeli 2010. Pelissä kilpaillaan siitä, kuka kestää eniten kaatamatta autoa nurin. Saavutus: 1 minuutti 57 sekuntia.

Nintendo Wii Sports Resort laskuvarjohyppy 2010. Laskuvarjohypyssä kilpaillaan siitä, kuka saa eniten ihmisiä kuvaan hypyssä. Saavutus: 241 pistettä.

Nintendo Walk with me 2010. Maailman kovin kävely peliaskelmittarilla. Saavutus: 31 päivän ajan 6-8 tunnin kävelyllä päivässä kertyi 1 560 554 askelta.

Nintendo-peleissä on vain muutamia, joista voi ansaita rahaa. Strategiapeleissä ja isommissa pc-peleissä järjestetään turnauksia, joissa voi tienata rahaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu