Paikalliset

Juhani Paajanen selvittää eläkepäivillään henkilökuljetusten yhdistämistä

Juhani Paajanen valittiin eläkepäivillään liikenne- ja viestintäministeriön selvitysmieheksi.

Päivi Tuovinen

Vantaan entinen kaupunginjohtaja Juhani Paajanen on nimetty liikenne- ja viestintäministeriön selvitysmieheksi kartoittamaan julkisin varoin toteutettavien eri hallinnonalojen henkilökuljetusten yhdistämistä.

Tällaisia kuljetuksia ovat joukkoliikenteen lisäksi opetustoimen kuljetukset, sosiaali- ja terveystoimen kuljetukset sekä Kelan korvaamat kuljetukset.

Paajasen tehtävänä on kartoittaa eri vaihtoehtoja julkisin varoin toteutettujen henkilökuljetusten rahoituksen uudistamiseksi niin, että luotaisiin nykyistä kestävämpi rahoituspohja kuljetusten turvaamiseksi.

Selvitystyössä on kiinnitettävä erityistä huomiota matkustajanäkökulmaan sekä julkisen liikenteen palvelutason ja laadun kehittämiseen. Lisäksi pitäisi selvittää, miten eri hallinnonalojen henkilökuljetuksia voitaisiin suunnitella ja hankkia yhtenä kokonaisuutena.

Selvitysmiehen työ kestää ensi vuoden maaliskuun loppuun. Tueksi ja työtä ohjaamaan kutsutaan asiantuntijoista koostuva taustaryhmä.

Paajanen jäi eläkkeelle Vantaan kaupunginjohtajan tehtävästä viime keväänä. Hän johti Vantaata vuosina 2003–2011. Vuonna 1972 diplomi-insinööriksi valmistunut Paajanen on puoluetaustaltaan sosialidemokraatti.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu