Kulttuuri

Lauluyhtye Viisi virittäytyi jouluun jo kesähelteillä

Paluumatkalla eräältä joulukeikalta Virpi Eroma, Aliina Mäkitalo, Pauliina Kokkonen, Saima Hyökki ja Essi Marila pysähtyivät huoltoasemalle ja hieraisivat silmiään: kaksi joulupukkia! Tarkemmin katsottuna punapukuiset miehet olivatkin pelastuslaitoksen työntekijöitä.

Armi Suojanen

Lauluyhtye Viisi nostaa yleisön joulutunnelmaa kiertueella, mutta kokoonpanon jäsenet Virpi Eroma, Pauliina Kokkonen, Saima Hyökki, Aliina Mäkitalo ja Essi Marila ovat olleet uuden Joulun lauluja -albumin vuoksi joulumielellä jo kesästä lähtien.

Viisikon valejouluaatto osui elokuun helteeseen, kun albumin kansilehden valokuvia otettiin Loviisassa. Vanhaan taloon rakennettiin täydellinen joulu kynttilöineen, koristeineen ja herkkuineen.

– Ikkunat peitettiin jätesäkeillä, ettei auringonvalo näkyisi, Eroma nauraa.

– Kun kävi ulkona, se 30 asteen helle tuntui melkein oudommalta kuin joulu sisällä, Marila pohtii ja muut nyökkäilevät.

Oikea kinkkukin hankittiin ja lahjoja koko tuotantotiimille.

Jos oikein tarkkoja ollaan, niin Viidellä on pyörinyt joulu ajatuksissa pidempään kuin kuvaussessiosta lähtien. Albumia alettiin äänittää toukokuussa.

Albumilta löytyy neljä Eroman joululaulua, joita hän on säveltänyt vuosien varrella. Sovitukset, joissa myös joululaulujen klassikot saavat viisimäisen, mutta tunnistettavan käsittelyn, ovat Eroman ja Hyökin käsialaa.

Viisikolla on ollut jouluohjelmisto jo vuosia, ja he haaveilivat joululevystä.

Oli kuitenkin yllätys, että he pääsivät tekemään sen heti keväällä ilmestyneen Viisi-debyyttialbuminsa perään.

Ilman säestystä laulavia kokoonpanoja on Suomessa jo useampia, mutta vuonna 2003 perustettu ja nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2007 lähtien esiintynyt Viisi poikkeaa kuitenkin niistä.

– Meillä ei ole niitä miehiä pumputtamassa, Mäkitalo heittää.

Viisi ei matki ihmisäänellä soittimia, vaan käyttää tarvittaessa vaikkapa rytmimunaa.

Kvintetti ei tunnusta kyllästymistä jouluun, vaan odottaa sitä ihan aidolla innolla.

Silloin viisikko nukkuu pitkään, syö hyvin ja viettää aikaa perheen sekä ystävien kanssa.

Jos olisi pakko valita vain yksi jouluruoka, Hyökille se olisi porkkanalaatikko ja Eromalle sekä Kokkoselle imelletty perunalaatikko.

Mäkitalon suu napsaa graavilohelle isän tekemällä valkosipulikastikkeella, eikä Marila osaa kuvitella joulua ilman isän vodkalohta.

Lauluyhtye Viisi Musiikkiteatteri Kapsäkissä (Hämeentie 68, Helsinki) to 16.12. klo 19 ja Pyhän Sydämen kappelissa (Kirstinkatu1, Helsinki) 21.12. klo 18 (loppuunmyyty) ja 21.30. Liput 18/14 e.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu