Velmu sai treenikämpälleen lisäaikaa – taloa ei lakkauteta vielä

Koisotiellä sijaitsevan Velmu-talon lakkauttaminen ei astu voimaan ainakaan vielä. Talossa treenaavat bändit vastustavat tiloista luopumista.

vesa marttinen

Vantaan vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta palautti eilisessä kokouksessaan Velmu-talona tunnetun bändien treenikämpän luopumisesityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Lautakunnalle esitettiin Koivuhaassa sijaitsevasta tilasta luopumista, sillä rakennus on laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Rakennus on ollut vuokrattuna Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry:lle bändien harjoitustiloiksi jo 1980-luvun alkuvuosista.

– Tästä asiasta vallitsi lautakunnan jäsenten kesken suorastaan liikuttavan suuri yksimielisyys. Velmulle oli jätetty aika vähän aikaa valmistautua muutokseen, ja koimme, että meillä on tietty vastuu selvityttää, mitä korvaavia tiloja bändeille voisi kaupungista löytyä, jos tämä nyt katkaistaan, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Risto Tamminen (sd).

Tammisen mukaan toinen keskeinen ajatus oli pohtia yhdessä Velmun kanssa, millaisia mahdollisuuksia heillä olisi tehdä rakennuksessa pientä remonttia talkoovoimin ja saada tällä lisäaikaa talon käyttöön.

– On selvää, että rakennus tarvitsee perusteellisen remontin ennemmin tai myöhemmin. Näillä toimenpiteillä siirtymäaikaa voidaan pitkittää ja tilannetta helpottaa sitä kautta, Tamminen sanoo.

Kommentit

Kyllähän soittajilla paikka täytyy olla. Onhan kaikenmaailman savenvalajilla ja muillakin kulttuurin harrastajilla omat tilat. On se kumma kun soittajapoikia aina vainotaan. Eikös ne Vernissaltakin heitetty pihalle kun näyttelijät valtasivat tilat....

SIRKKELI

Näissä bändiasioissa Vantaa voisi jo mennä harppauksen eteenpäin. Jos tosiaan tuosta röttelöstä on aika ajanut ohi, niin ei muuta kuin kaupunki varaa musiikkikulttuuria varten toiset tilat jostain muualta. Toinen paikka johon voi sijoittaa enemmän bändejä, niin hommaahan voisi kutsua edistykseksi.

Montako bändihotellia Vantaalla edes on ?

volume

Ei hyvänen aika niitä kalliita musiikihotelleja ainakaan näiden TILALLE, nää romupaikat on just hienoi autotalli tyylisille rokkipumpuille, ei tarvita mitää laajakuva telkkuja ja pöhöjä ministudioita!

Ennemmi bongataa jotai vanhoja latoja kesätreenailuks ja kaikkee hauskaa, voihan ne jossai jorpakossaki olla ei kenenkää silmää haittaa jos on piilossa nää mitkä tarvii peruskorjausta kunnan johdon mielestä.

GarageKari

No en tarkoita että olis telkkaria ja studiota. Pelkkiä treeniksiä riittää. Kyllä jostain tarpeettomia kiinteistöjä Vantaallakin löytyy jotka on esin 2 x paremmassa kunnossa kuin Velmun nykyinen pyytalo ja tilaa olis enemmille bändeille kuin nyt. Kaikki ei halua ihan rotiskoissakaan soittaa jos on vaihtoehto.

volume

Taas ihmetyttää, että aktiivisesti toimivaa Velmua ollaan kurmottamassa. Mitä Vantaa on, jos täällä ei tueta luovia toimialoja? Koisotiellä sijaitseva Johansin kiinteistö on mitä mainioin paikka syrjäisen sijaintinsa vuoksi bändien harjoitustilaksi. Tämäntyyppisistä "autotalli"-harjoituspaikoista on saanut alkunsa monet maailmantähdet. Kaupungin velvollisuus on luoda näitä edellytyksiä. Sähköt ym. sinne uusittiin jo muutama vuosi sitten allekirjoittaneen myötävaikutuksella. Kiinteistön kunnostukseen tai peruskorjaukseen tulisi ottaa aivan eri näkökulma. Tulee selvittää mitä on aivan välttämättä tehtävä, jotta kiinteistön arvo ei laske. Aivan täydellistä remonttia tuskin tarvitaan, jotta tilat säilyvät entisessä käytössä. Paikkaahan on käytetty myös ulkoilmakonserteissa, mikä elävöittää kaupunkikulttuuria!

Seppo Heimolinna