Paikallisurheilu

Varietee loisti SM-kisoissa kultaisesti

Varieteen tavoite oli korkealla SM-kioissa. Joukkue onnistui ja sai iloita, koska kisoista tuli kultaa.

Sirpa Repo

Sport Club Vantaan 12–14-vuotiaiden joukkuevoimistelijoiden kisakausi sai kirkkaan päätöksen. Varietee voimisteli SM-kultaa reilulla erolla muihin mitalisteihin.

Joukkue lähti kisoihin nousujohteisen kevätkauden päätteeksi. Sen aikana porukka oli koko ajan päässyt lähemmäksi ykkössijaa kansainvälisissä kilpailuissa.

– Olimme kaksi kertaa kilpailemassa ulkomailla. Ensin Virossa ja nyt keväällä Barcelonassa, jossa oltiin pronssilla. Me on parannettu koko kauden ajan. Ollaan treenattu ahkerasti ja ohjelma on mennyt eteenpäin, selvittävät joukkueen kapteeni Amanda Tran ja varakapteeni Annika Winter.

Kyllä jännitti.”
He kertovat, että tavoitteena oli voittaa kultaa SM-kisoista. Kun alkukisa meni hyvin, meni finaali vielä paremmin.

– Vaikka ollaan totuttu kilpailemaan, kyllä jännitti, noin puolet ikävuosistaan voimistelua harrastanut kapukaksikko myöntää näin jälkikäteen.

Vaikka tavoite saavutettiin, ei joukkue jää laiskottelemaan.

– Toukokuun loppu on rennompaa harjoittelua, sitten on kesäharkat ja heinäkuussa ei ole lainkaan treenejä, tietävät Simonkylän koululla harjoittelevat tytöt.

Joukkueen valmentaja Kiia Kuusela on todella iloinen, koska tyttöjen tekemä työ sai mainion palkinnon. Hän kehuu tyttöjen olevan todella sitoutuneita harjoittelijoita.

– Meillä panostetaan joukkuevoimisteluun kokonaisvaltaisesti. Siihen kuuluu esimerkiksi psyykkinen valmennus ja ravitsemustietous. Lajiharjoittelun lisäksi heillä on balettia ja tanssia.

Kaput kertovat, että heillä on keskimäärin harjoitukset viisi kertaa viikossa. Tunteja haastavan harrastuksen parissa kertyy noin 20 viikossa.

Vapaaohjelman täyttämän kevään jälkeen siirrytään pikkuhiljaa välinekauteen. Kesäkuussa alkaa uuden vanneohjelman harjoittelu.

Viime syksyltä joukkueella on puolustettavana SM-pronssi, mutta Kuusela paaluttaa tavoitteeksi kullan. Syksyn joukkue kisaa vielä 12–14-vuotisten sarjassa. Ensi vuonna ollaan junioreissa.

– Silloin meidän siihen sarjaan nuori joukkueemme pyrkii haastamaan vanhemmat joukkueet. Tavoitteemme on saada hankittua paikka juniorien MM-kisoihin, jonne Suomi lähettää kolme joukkuetta.

Osa tytöistä on voimistellut Varieteessa koko voimistelu-uransa, mutta mukaan on tullut myös tyttöjä muista joukkueista sekä seuroista. Tällä hetkellä vantaalaisten lisäksi joukkueessa on voimistelijoita Espoosta, Helsingistä ja Keravalta.

Varieteen saavutus on viisi vuotta vanhan seuran ensimmäinen SM-kulta.

SC VantaaVarietee

Joukkuevoimistelussa 11 tytön joukkue.

Voimisteljat syntynee 1998–2001.

Kilpailee 12–14-vuotiaiden sarjassa viimeistä vuotta.

Voitti sekä alkukilpailun että finaalin ja koko kisan reilulla piste-erolla seuraavaan.

Kilpaili koko 11 voimistelijan joukkueella.

Ohjelman koreografi Sam Vaherlehto.

Ohjelman kesto 2,5 minuuttia, teemana kolibri.

Valmentajina Kiia Kuusela ja Ekaterina Elinskaya. Tanssinopettaja Jari Aaltonen, balettia opettavat Janis Gangnuss ja Maarika Kärkkäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu