Wirkkala korvaa Ruuskasen

Kaikkiaan 19 suomalaista urheilijaa aloittaa tänään kilpailu-urakkansa EM-kisoissa.

Sirpa Repo

Teemu Wirkkala korvaa sairastuneen Antti Ruuskasen. Ruuskanen sairastui kotonaan maanantain ja tiistain välisenä yönä ja perui aamulentonsa Kuopiosta Helsinkiin. Lääkärin pakeilla selvisi, että Ruuskasella on keuhkokuume.

Virallisesti ei olisi enää voitu vaihtaa kisojen heittäjiä. Keihään karsinta heitetään jo tänään keskiviikkona. Sääntöjen mukaan ensimmäisen kisapäivän osanottajat on vahvistettava jo 48 tuntia ennen kisan alkua. Muina päivän riittää 24 tunnin aika.

Suomen Urheiluliitto pitää sääntöä kohtuuttomana ja sai Ruuskasen vaihdettua Wirkkalaan, joka oli nimetty ensimmäiseksi kotiin jääväksi varamieheksi.

Keskiviikkoiltana karsinnassa heittävät myös Ari Mannio ja Tero Pitkämäki, jotka uskovat omaavansa mahdollisuudet mitaliin. Keihään loppukilpailu heitetään torstaina.

Kisojen ensimmäisenä päivänä suomalaisista 19 osallistuu alkueriin tai karsintoihin. Ainoassa loppukilpailussa, miesten 5 000 metrillä, ei ole yhtään suomalaista juoksijaa.

Mukana kisaamassa ovat 10-ottelija Sami Itani, 100 metrillä Hanna-Maari Latvala, korkeudessa Elina Smolander, 400 metrin aidoissa Jussi Heikkilä, Petteri Monni ja Oskari Mörö, 100 metrillä Eero Rantala, kolmiloikassa Kristiina Mäkelä, 400 metrillä Ville Wendelin, keihäässä Oona Sormunen ja Sanni Utriainen, 400 metrin aidoissa Emma Millard, 800 metrillä Tommy Granlund, 400 metrillä Ella Räsänen, korkeudessa Osku Torro ja 3 000 metrin esteissä Jukka Keskisalo. Keihään ensimmäisessä karsintaryhmässä on mukana Mannio. Pitkämäki ja Wirkkala heittävät myöhemmässä ryhmässä.