Paikalliset

Hotelli Vantaa laajenee kohti rantaa

Havainnekuvasta näkyy, kuinka hotellikompleksin laajennus nousee Tikkurilantien yläpuolelle pilarien varaan.

Vantaan kaupunki

Tikkurilan keskeinen maamerkki Sokos Hotel Vantaa hakee kaavamuutosta, jonka myötä hotelli- ja ravintolakompleksin toiminta laajenee tuntuvasti.

Uusi laajennusosa nousee pilarien varaan ja rakentuu Tikkurilantien ylle.

Hotellista tulee käynti portaita pitkin Keravanjoen rantaan. Laajennukseen tulee 134 uutta hotellihuonetta ja sen koko on noin 4 500 kerrosneliömetriä.

Koko Tikkurilan alue kasvaa ja muuttuu. Tässä on selvä jatkokehitys-mahdollisuus.”

Uudisosa jatkaa vanhan hotellirakennuksen korkeuslinjaa, ja sen on suunniteltu olevan enintään kuusikerroksinen.

Uudet autopaikat sijoittuvat sekä maan alle että maan päälle Hertaksentien varteen.

Keski-Vantaan asemakaavayksikön arkkitehdin Seppo Nivan mukaan hankkeesta on käyty alustavia neuvotteluja noin vuoden päivät.

– Syksyllä alkaa kaavan tekeminen, ja lautakuntakäsittelyyn asia saattaa ehtiä vielä tämän vuoden puolella, jolloin se tulisi ensi talvena nähtäville, Niva arvioi.

Lautakunta- ja kaupunginhallituskäsittelyn jälkeen kaavamuutosehdotus tuodaan julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi, jolloin siitä on mahdollisuus jättää muistutus. Samaan aikaan kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot.

Kaavamuutosta hakee hotellin tontin omistava Kiinteistö Oy Haukipuro, jonka omistaa Keva eli entinen Kuntien eläkevakuutus.

Korttelin katu- ja virkistysalueet ovat Vantaan kaupungin omistuksessa.

Hotellin ja Tikkurilantien väliin jäävä pieni Hertaksenpuisto yhdistetään todennäköisesti osaksi hotellikorttelia. Puut pyritään mahdollisuuksien mukaan säilyttämään. Tikkurilanrannan puistovyöhyke on tuolla kohtaa kapeimmillaan joen ja tien välissä.

Samalla rakennetaan yleiseen käyttöön tarkoitettu kävelysilta Hertaksentieltä Tikkurilantien yli joen rantaan.

Joen rantaan suunnitellaan myös yleiseen käyttöön tulevaa laituria, joka parantaisi rannan käyttöä virkistykseen.

SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittavan tytäryhtiön Sokotel oy:n liiketoimintajohtajan Harri Havian mukaan laajennussuunnitelmaa on mietitty yhdessä Kevan kanssa, mutta rakentamisen aloitusajankohtaa ei ole vielä päätetty.

– Nyt koko Tikkurilan alue kasvaa ja alue muuttuu ja tässä on selvä jatkokehitysmahdollisuus. Mitään akuuttia tarvetta ei kuitenkaan ole, sillä tämän hetken markkinatilanne ei laajennushanketta tue.

Havian mukaan hanketta ei panna käytäntöön ainakaan seuraavien parin vuoden aikana, vaan alueen kehittymisen myötä katsotaan sopivaa hetkeä.

Tikkurilan keskustassa on meneillään laajat muutostyöt, joiden keskeisin osa on Dixi-asemakeskus. Kehäradan valmistuttua Tikkurilan asemasta tulee maan toiseksi vilkkain.

Jo toinen laajennus

Sokos Hotel Vantaa sijaitsee Tikkurilan aseman eteläpuolella, Ratatien ja Tikkurilantien risteyksessä.

Hotellissa toimii useita ravintoloita ja se on suosittu koulutus- ja kokouskeskus.

Nyt haettavan kaavamuutoksen alueena ovat hotellin kortteli sekä sen ja Keravanjoen väliin jäävät katu- ja puistoalueet sekä vesialue rannan tuntumasta.

Hotelli on laajentanut toimintaansa kerran aiemminkin 2000-luvun alkupuolella. Tuolloin rakennukseen tehtiin reilun 5 000 neliön lisäsiipi.

Laajennushankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä maankäyttötoimen asiakaspalvelussa, Kielotie 28. Sekä Vantaan internet-sivuilla.

Lisätietoja: http://www.vantaa.fi/fi/kaavoitus ja maankaytto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu