Kiekko-Vantaan tavoitteena ehjä ja voitokas kausi

Jani Kautto, Lari Arima ja Toni Pulkkinen toivovat ehjää ja tervettä kautta sekä reilusti peliaikaa.

Aleksi Riikonen

Lari Arima, Jani Kautto ja Toni Pulkkinen aikovat olla hyvässä kunnossa, kun joukkueen kausi syyskuussa käynnistyy.

Aleksi Riikonen

Tuleva kiekkokausi on vielä kaukana edessä, mutta pohjat kaudelle luodaan nyt kesällä.

Viime kaudella viimeiselle pudotuspelipaikalle itsensä taistellut Kiekko-Vantaa on kokenut suuria muutoksia ensi kautta ajatellen. Joukkueen yhteistyö HIFK:n kanssa päättyi ja lisäksi vantaalaisilla on nyt uusi valmentajakaksikko.

Joukkueen runko koostuu hyvin pitkälle nuorista ja kehittyvistä pelaajista.

Nuorten pelaajien joukossa peliaikaa kärkkyvät Jani Kautto, Toni Pulkkinen ja Lari Arima. Kolmikolla on takana rikkonainen kausi, joten henkilökohtaiset tavoitteet ovat selvät.

– Henkilökohtaisesti on tärkeää, että pysyy terveenä. Joukkueen menestyminen totta kai on sitten se tärkein asia joukkuetta ajatellen, Pulkkinen sanoo.

– Viime kaudella meni polvi, joten terveenä pysyminen olisi tärkeää. Pelaamaan pitäisi päästä. Viime kaudella tuli lainapelaajia, jotka veivät peliaikaa, Kautto komppaa.

Lainapelaajien määrä Vantaalla tulee vähenemään HIFK-yhteistyön loputtua. Pelaajien mielestä tämä selkeyttää tilannetta huomattavasti.

– Joukkue ei kasva niin yhtenäiseksi silloin, kun on paljon vaihtuvuutta ja joka treeneissä tai pelissä on uusia pelaajia, Arima pohtii.

– Ne pelaajat, jotka Jokereista tulee, on suurimmalle osalle tuttuja äijiä, joten heidän on helppo tulla rinkiin mukaan, Kautto sanoo.

Myös valmennukselle ensi kauden tilanne lainapelaajien määrän vähentyessä tulee olemaan mennyttä kautta helpompi.

– Sellaiseen rumbaan, jossa ringissä on kauden aikana 70 pelaajaa, ei yksikään valmentaja halua lähteä. Siinä mielessä tämä tuleva kausi on järkevällä pohjalla. Vantaan omat pojat pystyvät pelaamaan Mestistä. Se, ketä sitten tulee Jokereista, on kirsikkana kakun päällä, päävalmentaja Pekka Kangasalusta toteaa.

– Jos ydinryhmä pysyy kasassa koko kauden, en näe siinä suurta ongelmaa. Ne pelaa, jotka sen harjoittelemalla ja pelaamalla ansaitsee. Rehellistä lätkää on meidän pienimuotoinen slogan, Kangasalusta jatkaa.

Kiekko-Vantaan kesän alku kului siinä, kun uusi valmentaja tutustui joukkueeseensa paremmin. Kangasalustan mukaan joukkue kävi jäällä kesäkuussa parin viikon ajan, muutoin haettiin peruskuntoa.

– Pelillisesti ei vielä voi sanoa mitään, mutta kovaa on treenattu, kommentoi Arima uutta valmennusta.

– Vaatimustaso on noussut verrattuna viime kauteen, Pulkkinen lisää.

Kangasalusta itse löytää uudesta joukkueestaan paljon positiivisia asioita.

– Meillä on kasassa hyvä ja tavoitteellinen ryhmä. Uskon, että moni suurelle yleisölle tuntemattomampi pelaaja lyö itsensä läpi tällä kaudella. Olen ollut todella tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä jätkät on ollut liikkeellä, Kangasalusta kehuu.

Joukkueen tavoitteeksi Kangasalusta ilmoittaa viime kauden tuloksen parantamisen. Voittaminen, niin itsensä kuin vastustajan, on Kiekko-Vantaan kauden teema.