Tässä on tosiäijän salaatti! Testaa tätä tuhtia pekoni-avokadosalaattia

Avokado sopii tuhteihin salaatteihin raaka-aineeksi.

.

Kun miehet valittelevat, ettei nälkä lähde salaatilla, niin kokeilkaapa tätä karppaajillekin soveltuvaa muna-pekoni-avokadosalaattia, jossa vihertävät salaatit jäävät sivurooliin. Raaka-aineita voit pudotella tai lisätä omien makutottumuksiesi mukaan.

Tuhti Cobbin salaatti

1 kerä jäävuorisalaattia

1 tomaatti kuutioina

1 broilerin rintaleike paistettuna ja kuutioituna

4 viipaletta paistettua pekonia murusina

1 avokado kuutioina

1 kovaksi keitetty muna kuutioina

75 g sinihomejuustoa murusina

Kastike:

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

2 tl sinappia

1 tl sokeria

0,75 dl punaviinietikkaa

1,5 dl oliiviöljyä

Huuhdo ja kuivaa salaatti. Revi salaatinlehdet pieneksi ja asettele laakeaan kulhoon. Asettele tomaatti, broileri, pekoni, avokado, muna ja homejuusto sektoreiksi salaatin päälle. Sekoita murskattu valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa. Lisää joukkoon sinappi, sokeri ja punaviinietikka. Vatkaa sitten öljy muiden aineiden joukkoon. Tarjoa kastike salaatin kera, mutta älä kaada sitä valmiiksi salaatin päälle.

Resepti: paperitahti.blogspot.fi

Avokado (Persea americana)

Avokado on kotoisin Väli-Amerikasta. Avokadoja arvellaan syödyn Etelä-Meksikossa jo 8 000 vuotta sitten, ja viljellynkin 7 000 vuotta sitten. Euroopaan avokado tuli kuitenkin vasta 1900-luvulla.

Avokado syödään aina kypsänä, jolloin sen pinta antaa periksi painettaessa. Avokadon voi kypsyttää muovipussissa huoneenlämmössä.

Avokado säilytetään +10 – +14 asteessa. Avokado tuottaa runsaasti etyleeniä, jota syntyy kasvien hengityksessä. Avokadoa ei siis kannata säilyttää sellaisten kasvisten läheisyydessä, jotka kärsivät etyleenistä.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset

Kommentit

Näin kaiken kokeneena avokadon käyttäjille suosittelen, että jos murusenkin ruskeaa vihreän seassa näette, leikatkaatten se pois poikkeen ja roskiin. Se ruskea siis.

Ja ilman suolaa ja sitruunaa on joittenkin mielestä avokadon maku löllö. Lisäämällä tuohonkin ohjeeseen vaikka rucolaa tai hienoksi hakattua kiinankaalia, on ruokaisan tuhti lopputulos varma ilman avokadoa.

asiaihminen