Taito ja rohkeus vievät junioreita eteenpäin

Helsinki cupin hopean lisäksi VJS:n vuonna 2001 syntyneet pojat voittivat KP-75:n Kevätturnauksen toukokuussa, josta kuva. Alarivissä vas.Veeti Merinen, Tommi Doktar, Akim Momodu, Rony Kaateri, Saku Grommi, Kasperi Laitila, keskirivissä Daniel Rämö, Mankaran Singh, Ardit Abazi, Otso Linnas, Julius Juolevi ja ylärivissä Mikko Grommi, Jyrki Ahola sekä Roy Kaateri.

Vantaan Jalkapalloseura

VJS:n vuonna 2001 syntyneet pojat saavuttivat Helsinki cupissa hopeaa: Rony Kaateri (vas.), Otso Linnas, Daniel Rämö, Akim Momodu, Veeti Merinen, Saku Grommi, Kasperi Laitila, Tommi Doktar ja Mankaran Singh.

Vantaan Jalkapalloseura

Mikään ei ole jalkapallossa tärkeämpää kuin hyvä henkilökohtainen taito. Sen tietää myös Vantaan Jalkapalloseuran valmentaja Jyrki Ahola, joka luotsasi seuran 11-vuotiaat pojat hopealle ja 10-vuotiaat pronssille kesän kohokohdassa, Helsinki cupissa.

– Mitalit perustuivat rohkeaan aggressiiviseen pelaamiseen sekä puolustettaessa että hyökätessä, kertoo Ahola.

Valmentajan mielestä 11-vuotisten joukkue on pelaajamateriaaliltaan tasaisen laadukas, kun taas nuorempi ryhmä on enemmänkin hyvien yksilöiden varassa.

Mainio joukkue tukee taitavaa pelaajaa ja päinvastoin.

– Very good players, very good team, Ahola tiivistää englanniksi.

A-valmentajakoulutuksen hankkineen Aholan mukaan joukkueet harjoittelevat ikäluokan herkkyyskausien mukaan.

Kaikki lähtee yksi vastaan yksi ja kaksi vastaan yksi pelaamisesta.

Kummassakin ikäluokassa on 18 pelaajaa.

Pojat harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa. Pääpaikka on Vantaankosken VJS-kenttä. Lisäksi treenataan Myyrmäen kentillä.

Ahola arvioi, että juniorivalmennus alkaa olla liigaseuroissa riittävän laadukasta.

VJS palkkasi Aholan syksyllä 2010. Hän aloitti valmennuksen vuonna 1990 Riihimäen Palloseuran riveissä.

Hän on valmentanut seurajoukkueissa A- ja B-poikien SM-sarjoissa FC Hongassa ja FC Jokereissa. Nuorempia junioreita hän on valmentanut HJK:ssa useita vuosia.

Aholalla on useiden vuosien kokemus piirijoukkuevalmentajana sekä valmentajakouluttajana. Jalkapallon parissa hän on ollut aikaisemmin päätoimisesti FC Hongan valmennuspäällikkönä (1997-1999) ja FC Jokereiden valmennuspäällikkönä (2000).

Joukkueiden kokoonpanot Helsinki cupissa, B11: Otso Linnas, Saku Grommi, Tommi Doktar, Rony Kaateri, Daniel Rämö, Kasperi Laitila, Akim Momodu, Veeti Merinen ja Mankaran Singh.

B10: Rasmus Karvinen, Petrus Saren, Topias Puumala, Joni Merinen, Kasper Vähärautio, Altti Tuovinen, Veeti Varis, Juho Lehto ja Teemu Keränen.

Kommentit

Tsemppiä tämmöisille valmentajille ja nuorille pelaajille! Ja kiitos valokuvaajalle - taas välittyy hyvin lasten aito tekemisen ilo.

asiaihminen