Muotia ovat nyt isot ja näkyvät tatuoinnit

Tatuointitaiteilija Pete Pihlajamaan käsi ei vapise, vaikka tatuointia on tehty jo kolme tuntia. Tatuointi on asiakkaan ensimmäinen. Pihlajamaan mukaan on nykyisin tavallista, että ensimmäinen tatuointi on iso. Nyt on muotia ottaa suuria kuvia ja näkyville paikoille.

Jonna Hovi-Horkan

Vantaalaisen tatuointitaiteilija Tom Vornasen käsivartta koristaa old school- tyylillä tehty nainen. - Kollega tekee niin hienoa jälkeä, että annoin käsivarteni mielelläni hänen tatuoitavakseen. Teen itse mieluiten juuri tämäntyyppisiä kuvia, joissa ääriviivat ja värit ovat vahvoja.

Jonna Hovi-Horkan

Vantaalainen Meri Haatanen otti tatuoinnin selkään lastensa kunniaksi. Tatuointi on Haataselle ensimmäinen, mutta todennäköisesti ei viimeinen. Tähän tatuointiin ei ole luvassa lisää nauhoja, seuraavaksi Haatanen haluaa jotakin aivan muuta. - Haluan lohikäärmeen kylkeen.

Jonna Hovi-Horkan

Rautalangat ja tribaalit ovat auttamattoman vanhanaikaisia. Nyt ihoon tatuoidaan lasten nimiä, lausahduksia tai muita merkityksellisiä tekstejä.

– Tekstien tatuointi on lisääntynyt todella paljon. Nykyisin halutaan isoja tekstejä koristeellisella fontilla, kertoo Big P -liikkeen tatuointitaiteilija Pete Pihlajamaa.

Vieraskielisten tekstien kansa täytyy olla tarkkana, sillä harva tatuointitaiteilija on esimerkiksi kiinalaisen kielen asiantuntija. Teksti kannattaa tarkistuttaa kieltä äidinkielenään puhuvalla henkilöllä, ettei käy niin kuin surullisenkuuluisalle Martina Aitolehdelle. Aitolehti tatuoi ihoonsa lauseen ” There were is will, there is a road”, mutta valitettavasti oikea lause menee ”Where there’s a will there’s a way”.

Aitolehden tatuoinnissa sana will näytti sanalta mill. Nyt Aitolehden vatsaa koristaa suuri tatuointi, joka peittää ensimmäisen epäonnistuneen tatuoinnin.

– Jos asiakas haluaa tekstitatuoinnin tai vaikka kiinalaisen kuvion, hänen pitää itse tarkistaa teksti, muistuttaa Pihlajamaa.

Tekstien rinnalla suosiossa ovat klassiset old school -tyyppiset kuvat. Jos teksteistä halutaan mustia, niin kuvista sen sijaan halutaan suuria ja värikkäitä.

– Tykkään itse tehdä old school -tyyppisiä tatuointeja, joissa kuviot ovat perinteisiä; ankkureita, romaninaisia tai ruusuja ja rajat vahvoja, kertoo Tattoo Cafen tatuointitaiteilija Tom Vornanen.

Kun ottaa tatuointia, kannattaa selvittää, minkä tyylisiin tatuointeihin kyseinen liike on erikoistunut. Jotkut tekevät klassisia paksureunaisia tatuointeja ja toiset taas realistisia valokuvatatuointeja.

Myös Pihlajamaalla on oma tyylinsä.

– Realistiset kuvat eivät ole minun juttuni. Tyylini on aika sarjakuvamainen, sekoitus old schoolia ja new schoolia.

Tatuoitavien kuvien koko on suurentunut sitä mukaa kun tatuoinneista on tullut suositumpia.

– Nyt ensimmäinen tatuointi on usein koko käsivarren mittainen kuva, kun ennen se saattoi olla vain olkavarressa oleva kuvio, Pihlajamaa kertoo.

Tatuointeja otetaan nykyisin entistä näkyvämmille paikoille, kuten käsivarsiin ja niskaan. Uusi suosikkipaikka tatuoinnille on kylki. Siihen tatuoidaan usein isoja koristekuvioita ja köynnöksiä.

Vaikka tatuointeja otetaan nykyisin mihin vain, yksi suosikkipaikka on ja pysyy.

– Suosituin paikka on yhä käsivarsi. Naisilla tatuointeja tehdään paljon myös nilkkaan, sanoo Vornanen.

KATSO LISÄÄ KUVIA TÄÄLTÄ!

Kommentit

Tatuoinnit ovat perinteisesti olleet rikollisten ja muun alemman sakin tunnusmerkistöä. Jos aikaisemmin suomalaiset pukeutuivat tuulipukuihin, niin nyt otetaan tuulipuvun sijaan tatuointi joka onkin sitten pysyvä josta ei pääse eroon kun muoti taas muuttuu. Tatuoinnin ottaminen on vain merkki itsetuhoisuudesta, samoin kuin lävistykset ja muut hirvitykset joita nykyään näkee joka puolella.

Rikolliset vankilaan

Rumia ovat, tosi rumia! Rikolliset saavat tasoitusta, kun taviksillakin alkaa olla samanlaiset sutut iholla kuin Sörkan kundeilla :)

asiaihminen

Huvittava uutisointi. Tuskinpa kukaan ottaa isoa tatuointia kun se on NYT MUOTIA. Ei ole kuitenkaan mistään vaatekappaleesta kyse, jonka voi heittää menemään kun ei enää kiinnosta.

LS