Multala ja Pikkarainen ovat Vantaan valtit Lontoossa

Sari Multala on kansainvälisesti menestynein purjehtijamme.

Suomen Purjehdus ja Veneily

Nuoresta iästä huolimatta Emilia Pikkarainen on jo kokenut arvokisakävijä.

Else Kyhälä

Eniten vantaalaisia penkkiurheilijoita jännittää, miten käy purjehtija Sari Multalan, 34, ja uimari Emilia Pikkaraisen, 19 Lontoon olympialaisissa.

Multala on ollut 2000-luvun menestynein suomalaisurheilija kesäolympialajien arvokilpailuissa. Hän on voittanut kolme MM- ja kaksi EM-kultamitalia europe- ja laser radial -luokissa. Multala kuuluu Suomen suurimpiin mitalitoivoihin Lontoossa.

Tämän vuoden toukokuussa Marjaniemen Urheilijoita edustava urheilija Sari saavutti uransa 13. arvokisamitalin, MM-pronssia. Hänen uraltaan on jäänyt puuttumaan vain olympiamenestystä: hän sijoittui viidenneksi sekä Sydneyssä että Ateenassa, ja Pekingin regatta jäi väliin.

Lontoossa laser radial -luokassa kilpailevaa Multalaa valmentaa Fredrik Lassenius.

Multala on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 2005. Hän toimii Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunnan puheenjohtajana. Harrastuksikseen Sari nimeää sukeltamisen, hiihtämisen sekä ruuan ja viinin.

Lontoon altaassa Emilia Pikkaraisen pääkisamatka on 100 metrin perhosuinti. Vantaan Vesikoita edustava uimari debytoi olympiakisoissa vain 15-vuotiaana Pekingissä 2008. Siitä lähtien hän on hallinnut Suomessa naisten perhosuintia.

Pikkaraisen paras saavutus pitkän radan arvokisoissa on toistaiseksi 11:s sija 100 metrin perhosuinnissa Debrecenin EM-altaassa tänä vuonna.

Viime syksynä ylioppilaaksi kirjoittanutta Emiliaa valmentaa hänen isänsä Jukka Pikkarainen. Poikaystävä Valtteri Bottas puolestaan tunnetaan Williamsin F1-tallin testikuljettajana.

Helsingistä Lontoossa kilpailevat ampuja Kai Jansson, purjehtijat Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff (match racing), Tuuli Petäjä (RS:X), Lauri Lehtinen ja Kalle Bask (49er), Joonas ja Niklas Lindgren (470-luokka) ja Tapio Nirkko (Finnjolla), tenniksenpelaaja Jarkko Nieminen, sulkapallonpelaaja Ville Lång sekä maratoonarit Leena Puotiniemi ja Jussi Utriainen. Stadissa ovat syntyneet kävelijä Antti Kempas, sulkapallonpelaaja Anu Nieminen ja uimari Noora Laukkanen.

Espoosta olympiavesillä purjehtii laser-luokassa Mattias Lindfors.

Lähde: http://www.noc.fi/olympialaiset/lontoo-kisasivut/