Vaikeuksiin ajautunut päiväkoti Arkki on lopetettu

Päiväkoti Arkin pihalla ei enää nähdä lapsia leikkimässä.

Jonna Hovi-Horkan

Arkki toimi Vantaan Silkkitehtaan tiloissa.

Jonna Hovi-Horkan

Vantaan Silkkitehtaan tiloissa toiminut arkkitehtuuripäiväkoti Arkki on lopetettu. Arkki ajautui vaikeuksiin viime vuonna, kun silkkitehtaan tilat todettiin sopimattomiksi päiväkotitoimintaan. Lukuisten kehotusten jälkeen rakennus asetettiin käyttökieltoon ja lapset joutuivat väliaikaistiloihin.

Rakennuksen rakennuslupa oli vanhentunut, eikä päiväkodin omistaja Tuuli Tiitola-Meskanen ollut huolehtinut tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

– Toiminta hiipui pikku hiljaa itsestään, kun väliaikatiloissa oleskelu jatkui.

Vanhemmat alkoivat siirtää lapsiaan muihin päiväkoteihin, kertoo Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen.

Askola-Vehviläisen mukaan samat toimijat ovat olleet yhteydessä Tikkurilan varhaiskasvatusyksikköön ja kyselleet mahdollisuuksia päiväkotitoiminnan jatkamiseen muissa tiloissa.

– Meihin on oltu yhteydessä, mutta mitään virallisia papereita meille ei minun tietojeni mukaan ole toimitettu.

Jos Tiitola-Meskanen voi osoittaa, että perustettavalle päiväkodille on olemassa asialliset tilat ja riittävästi henkilökuntaa, on uuden päiväkodin perustaminen mahdollista.

– Päiväkotitoiminta loppui, koska rakennusvalvonta totesi, ettei rakennus täytä päiväkodille asetettuja vaatimuksia ilman perusteellista korjausta. Meillä ei ole oikeutta hyljeksiä ketään tällä perusteella, sanoo Askola-Vehviläinen.

Päiväkoti Arkin omistaja Tuuli Tiitola-Meskanen kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Kommentit

Voi olla, että asioissa mahdollisesti ratkaisevankin osuuden on muodostanut myös Vantaan kaupungin mokailut mm. rakennuslupa-asioissa. Järki sanoo lisäksi, että jokin osuus saattaa olla myös huonokuntoisen kiinteistön omistajalla, joka on tilat yrittäjälle vuokrannut. Mitä siinä joku yrittäjä voi riittävän ajoissa ennakkoon tiedottaa, jos yrityksen yhteistyökumppaneiden toiminta on arvaamatonta.

On siis hiukan kyseenalaista journalismia tällainen, jossa annetaan ymmärtää, että "kaikki" on yksin yrittäjän syytä ja kustannettavissa. Se ei vaikuta ihan reilulta. Ja jos yrittäjä mainitaan nimeltä, miksei Vantaan kaupungin virastoissa sekoilleita henkilöitä mainita nimeltä myöskin.

Tällaisissa pitkäkestoisissa monimutkaisissa caseissa tarvitaan pikemminkin tutkivaa journalismia, jotta asiaa voisi käsitellä vähänkään objektiivisesti. Muutenkaan mielestäni ei ole fiksua, että paikallislehti toimii jonkinlaisena yksisilmäisenä "oikeusistuimena". En ihmettele yhtään, ettei Vantaan Sanomat onnistunut saamaan yrittäjän kommenttia.

Sattumalta sivusta seurannut