Pro-tukipisteen Kauppinen: Seksin ostokielto helpottaisi prostituutiota

Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen ei pidä siitä, että prostituutio mielletään maailman vanhimmaksi ammatiksi.

Vera Miettinen

Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppisen mukaan osa prostituoiduista kannattaa seksityön ostamisen kriminalisoimista.

– Joidenkin suomalaisten seksityöntekijöiden mielestä seksin ostamisen kieltäminen olisi hyvä asia, koska se tietäisi enemmän asiakkaita. Laittomuuksistahan seuraa rangaistus vain, jos siitä jää kiinni. Joillakin prostituoiduilla on pelkästään vakioasiakkaita, ja toiminta on muutenkin hyvin varovaista. Kiinnijäämisen todennäköisyys on tämän takia olematon, joten laki ei vaikuttaisi heihin ainakaan negatiivisesti, Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen kertoo.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi kesäkuussa huolensa prostituution ja ihmiskaupan lisääntymisestä. Hänen mielestään Suomen pitäisi seurata Ruotsin ja Norjan esimerkkiä seksin oston kriminalisoimisessa. Tämä tarkoittaisi sitä, että seksin ostaminen olisi täysin kiellettyä. Kauppisen mielestä tämän on täysin ”hölmö ajatus”.

– Itse en näe kriminalisoimisessa mitään hyvää. Prostituutiosta tulisi entistä enemmän piilorikollisuutta.

Seksin ostoon liittyvä rajoitettu ostokielto lisättiin lakipykälään vuonna 2006. Muutoksen myötä poliisin aktiivisuus katuprostituution ehkäisemisessä on lisännyt ongelmia. Tämä käy ilmi Pro-tukipisteen asiakkaiden kokemuksista.

– Seksityöntekijöiden luotto virkavaltaan on aina ollut hyvin vähäistä, mutta nyt se on hävinnyt lähes kokonaan. Törkeät ja vakavat rikokset jäävät piiloon. Ihmiskaupan tai raiskauksen uhrit nuolevat haavansa itse ja rikosilmoitus jää tekemättä, Kauppinen kertoo.

Satoja vuosia suosiotaan pitäneellä ammatilla on monta nimikettä, mutta mikä niistä on se oikea. Prostituoitu, ilotyttö, seuralainen vai huora?

– Kutsun asiakkaitamme mieluiten seksityöntekijöiksi. Keskenään naiset kyllä saattavat käyttää jopa huora-sanaa.

Kauppisen mukaan prostituoidut ovat sekä tavallisia duunareita että akateemisesti koulutettuja.

– Seksityötä tehdään toisen työn ohella tai kokopäiväisesti. Joillekin se on koko toimeentulon perusta, mutta jotkut keräävät lisärahaa vaikka lomamatkaa varten.

Pro-tukipiste on ollut seksityöntekijöiden apuna vuodesta 1990. Yhdistys ei pidä asiakkaistaan rekisteriä, mutta karkean arvion mukaan yhteydenottoja on vuosittain noin 10 000. Tukipisteen toiminnan tarkoituksena on edistää seksi- ja erotiikkapalveluita myyvien ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä oikeutta yhdenvertaiseen kohteluun.

Kauppinen on ollut toiminnassa alusta lähtien ja vuodesta 1997 toiminnanjohtaja. Hän ei voi kertoa täsmentäviä tarinoita Pro-tukipisteen asiakkaiden elämänkokemuksista, sillä seksityöntekijät ovat tarkkoja yksityisyydestään. Tähän salailuun liittyy asia, joka on Kauppisen mukaan raskain taakka prostituoidun harteilla.

– Sosiaalinen stigma eli niin sanottu huoran leima, joka pakottaa jatkuvaan salailuun. Siitä aiheutuvasta tunteesta voi saada pienen käsityksen kuvittelemalla tilanne, että jokainen lause pitää sisällään ainakin pienen valheen seuraavan puolen vuoden aikana vaikka joka keskiviikko.

Kauppinen suostuu kuitenkin hieman avaamaan hänen ja prostituoitujen välisiä keskusteluja.

– Olen kuullut kovia ihmiskohtaloita. Toisinaan on ollut äärimmäisen raskasta, kun asiakas kertoo toisen ihmisen pahuudesta. Mutta vastoinkäymisten takia heistä on tullut vahvoja naisia. Toisaalta tarinoissa on myös paljon voimaa. Identiteetti, omanarvontunto ja kyky päättää omasta elämästä on edelleen olemassa. Ja se on ehdottoman tärkeää.

Internet muutti prostituutiota

Rajoitettu ostokielto astui voimaan vuonna 2006. Laki kieltää seksin ostamisen ihmiskaupan parituksen uhreilta.

Prostituoidulla on usein oma nettisivusto, jonka kautta asiakkaat voivat tehdä varauksia.

Internet helpotti seksin ostamista myös kansainvälisesti. Ulkomaiset liikemiehet saattavat varata ilotytön jo ennen maahan saapumista.

Verkkosivuilla prostituoidun hinta on tunnissa on 160–380 euroa. Suomalaiset seksityöntekijät veloittavat enemmän kuin ulkomaalaiset.

Suomalaisten lisäksi seksityöntekijöinä on perinteisesti toiminut venäläisiä ja virolaisia. Viime vuosina tänne on tullut seksityöntekijöitä myös Romaniasta, espanjankielisistä maista ja Nigeriasta.

Lähde: Pro-tukipiste, Finlex.fi

Kommentit

Ei ole prostituutiota ilman vakavaa väkivaltarikollisuutta:

"– Seksityöntekijöiden luotto virkavaltaan on aina ollut hyvin vähäistä, mutta nyt se on hävinnyt lähes kokonaan. Törkeät ja vakavat rikokset jäävät piiloon. Ihmiskaupan tai raiskauksen uhrit nuolevat haavansa itse ja rikosilmoitus jää tekemättä, Kauppinen kertoo."

Ja omaa kieltään puhuu myös 10 000 yhteydenottoa tukipisteeseen. Paljastuneet alaikäisten tyttöjen ja kehitysvammaisen naisen paritukset ovat vain jäävuoren huippu.

"... salailuun liittyy asia, joka on Kauppisen mukaan raskain taakka prostituoidun harteilla. – Sosiaalinen stigma eli niin sanottu huoran leima, joka pakottaa jatkuvaan salailuun."

Hyvinvointivaltiossa ei pitäisi olla mitään pakottavaa tarvetta tehdä työtä, joka ei kuulu www.mol.fi :n piiriin ja jota niin ollen olisi syytä salailla.

asiaihminen

"Verkkosivuilla prostituoidun hinta on tunnissa on 160–380 euroa."
Kyseessä on narkomaani, jos on valmis maksamaan parisataa euroa tunnista, jotta pääsisi nirvanaan - riippumatta välineestä: perinteinen huume (esm. heroiini), etanoli, seksi, rakkaus jne.
USA:ssa on seksiriippuvaisille hoitolaitoksia. - Mutta suomalainen kulttuuri ei tunnusta, että on olemassa seksiriippuvaisuutta.

narkomaniaa

Mietin tätä kommentointia:

"Kauppinen suostuu kuitenkin hieman avaamaan hänen ja prostituoitujen välisiä keskusteluja. – Olen kuullut kovia ihmiskohtaloita. Toisinaan on ollut äärimmäisen raskasta, kun asiakas kertoo toisen ihmisen pahuudesta. Mutta vastoinkäymisten takia heistä on tullut vahvoja naisia. Toisaalta tarinoissa on myös paljon voimaa. Identiteetti, omanarvontunto ja kyky päättää omasta elämästä on edelleen olemassa. Ja se on ehdottoman tärkeää."

Raja vahvuuden ja kovuuden välillä on häilyvä. Sisällis- ja heimosodissa värvätyt näkevät paljon "toisen ihmisen pahuutta". Tuleeko värvätyistä vahvoja empatiaan ja anteeksiantoon kykeneviä - vai tuleeko heistä kovia, joilla on sotilaan identiteetti, omanarvontuntoa omassa yhteisössään ja kyky päättää omista asioistaan ts. tehdä esimerkiksi päätös siitä, jatkaako pahuudessa vai karatako ja lähteäkö siviilielämään.

Seksin myyjällä on luonnollisesti seksin myyjän identiteetti, ihan kuin meillä muillakin on ammatti-identiteettimme.

Mutta voiko seksin myyjä aidosti päättää siitä, jatkaako vai lähteäkö siviilielämään? Jos hän vaihtaisi kaupankassaksi ja tapaisi entisiä asiakkaitaan puolisoineen ja lapsineen päivittäin, mikä olisi hänen omanarvontuntonsa?

asiaihminen

Entinen seksin myyjä tapaisi entisiä asiakkaitaan ja joita näinkin pienessä maassa ei voi olla kohtaamatta silloin tällöin, niin missä on hänen omanarvontuntonsa kysyt.
Aivan oikein, voisipa sanoa kerran prostituoitu aina prostituoitu.
Leima on otsassa.
On tapauksia, joissa mennään naimisiin ja mies ei tiedäkään vaimon entistä ammattia, niin kaikenlainen kanssakäyminen vieraiden ihmisten kanssa on taatusti vaikeaa, kun koskaan ei voi tietää kenet kohtaa ja koska paljastuu aikaisempi elämä.
Luulenpa entisen prostituoidun itsetunnon saavan syviäkin kolauksia tulevaisuudessa mennen tullen, sekä miehiltä, että naisilta.
Ole nyt siinä vahva. Paremminkin täytyy tulla kovaksi tai menettää kokonaan mielenrauhansa.
Ehkä hakeutua kaikkien koettelemuksien jälkeen samaan ammattiin jota ei varmaankaan kovin vanhaksi voi harrastaa, että eläkkeelle pääsisi!

YKS

Vastapainoksi Kontulan blogista aloitetulle "keskustelulle" nostan näkyviin vielä kerran tämän artikkelin.

"Suomalaisten lisäksi seksityöntekijöinä on perinteisesti toiminut venäläisiä ja virolaisia. Viime vuosina tänne on tullut seksityöntekijöitä myös Romaniasta, espanjankielisistä maista ja Nigeriasta."

Näissä VS:n keskusteluissa lähes jokainen ketju kääntyy romanialaisten, somalien ja maahanmuuttajien mollaamiseen. Eipä ylly yksikään "maahanmuuttokriittinen" persu mollaamaan ulkomaisia seksin myyjiä. Päin vastoin muuankin musta nainen on julkisuudessa kertonut erään kansanedustajan kovastikin vonganneen :D

asiaihminen

Mistä tiedät, kuka on minkäkin nimimerkin takana?
Mistä tiedät, kuka on mitäkin puoluetta vaaleissa äänestänyt?

Moni haluaa, että rahat pannaan kotimaiseen sosiaalihuoltoon.
Mutta Suomessa perinteiset konsensuspuolueet (ja viime hallituksessa keskustapuolue) haluavat jakaa rahat euron pelastamisen nimissä roskalainojen ostamiseen rahalaitoksilta (esim. Kreikka) ja pankkien pääomittamiseen (esim. Espanja).
Sen sijaan Ruotsissa ja Tanskassa tilanne on toisenlainen. Voisi sanoa, että siellä perussuomalaisilla on yli 80 %:n enemmistö. Mutta siellä perussuomalaiset eivät saa vaaleissa superjytkyä, koska siellä velkaunionin kannatus on vähäistä puolueitten keskuudessa.

suomessa vähän vaihtoehtoja

Suomen henkisen takapajuisuuden takia ei meillä vielä ole seksinostoa kriminalisoitu, eivätkä nykyiset poliitikot uskalla sitä tehdä, persun pelossa. Ruotsi, Norja, Islanti ovat sivistysvaltioita ja niissä ostokielto on ollut voimassa jo pitkään.

Syphilis pallidum

Seksipalveluiden käyttäjiä on enemmän kuin niiden tarjoajia. Eikö siis olisi tarkoituksenmukaisempaa kohdistaa toimet viimeksi mainittuihin. Varsinkin kun heidän toimiinsa liittyy rikollisuutta. Siitähän asiakkaita ei voi syyttää. Outoa on sekin, että huumekauppiasta rangaistaan rankemmin kuin ostajaa. Miksei tästä voitaisi ottaa mallia niin, että pääsisi käyttäjärikoksella, jos ostaa pienen määrän seksiä omaan käyttöön.

Minuthandel

Ketkä voisivat olla maksullisten naisten asiakkaita?
Heteroseksuaaliset miehet ovat mustasukkaisia naisesta, jonka kanssa ovat harrastaneet seksiä.
Homoseksuaaliset miehet eivät ole kiinnostuneet naisten seksuaalisuudesta.
Biseksuaalisia miehiä ei haittaa, vaikka toiset miehet jakavat hänen naisensa.

Toinen ulottuvuus on itsetuhoisuus.
On iso riski saada seksitauti maksulliselta naiselta.
Varsin usein rikollisjärjestöt ovat mukana maksullisessa seksissä. - Rikolliset voivat kiristää seksiasiakasta sillä, että paljastavat (esim. salavalokuvaus) asiakkaan seksitouhut. Mutta ilmeisesti kiristyksen uhka kohdistuu lähinnä entisiin asiakkaisiin, jotka pitäisi saada pidettyä rahasampoina.

Kolmas ulottuvuus on seksuaalisen itsearvostuksen puute:
Maksullista seksiä käyttävä mies uskoo, että hän ei kelpaa naisille.

pohdintaa

POHDINTA:)Nuin typerää tekstiä en ole lukenut öö vähään aikaan kiitos viikon parhaista nauruista.Me hupakotkit huolehdimme terveydestä(suurin osa)sitä varten on kondomit ei ne taudit suutelussa tartu!!Vakkareista yli puolet on komeita ym JOTKA VARMASTI SAAVAT ILMAISEKSI.Jos olisit hiljaa kun et tiedä selvästi...en voi sanoa sanoa sanoa sanaa ääneen:)

JAANA KAUPPINEN miten ostokielto tietäisi lisää asiakkaita!!???Vakkareita on mutta pelkästään ne eivät riitä.Olen saanut uhkailua tappouhkauksia jos laki menee läpi sutenöörit iskevät kimppuun..enempää en ala tässä selittelemään!Jos tämä typerä laki menee läpi veri lentää ja hupakoiden asema huononee!Ruotsissa on jo niin käynyt.Lukuisia tapauksia jos vähän lukee sihteeriopiston foorumia

Neiti 86

Tota noin neiti 86, mikä ihme sinua voi naurattaa, kun itse kehuskelet saaneesi nytkin jo tappouhkauksia ja ammattisi varjopuolina kerrot vielä tulevaisuudessakin veri lentää.
Miten ihmeessä voit olla moisessa ammatissa ja miten tämä kaikki kauheus voi sinua naurattaa?
Minua ainakin hirvittäisi ja moisesta ammatista ja rikollis porukasta juoksisin kyllä kauaksi rauhaa ja turvallisuutta rakastavien ihmisten pariin.
Ei kyllä naurata!

YKS

Neiti 86: "Jos olisit hiljaa kun et tiedä selvästi...en voi sanoa sanoa sanoa sanaa ääneen:)... Olen saanut uhkailua tappouhkauksia jos laki menee läpi sutenöörit iskevät kimppuun..enempää en ala tässä selittelemään!Jos tämä typerä laki menee läpi veri lentää ja hupakoiden asema huononee!"

Pohdintaa näpytteli ajatuksiaan, jotka Neiti 86:n laitteilla muuntuivat korvin aistittaviksi äänteiksi. Tai sitten kyseessä oli paranormaali ilmiö, simapullon henki, jota neiti käskytti olemaan hiljaa.

Itse asiasta sanon, että neidin elämä on vallan hurjaa. Sutenöörit iskevät kimppuun, veri lentää ja tappouhkauksia sataa. Komeat vakkaritkin tuntuvat pikku-uutisten perusteella arvottavat neitien hengen ja terveyden kovin köykäisiksi.

asiaihminen

Yrittäjävapautta ei saa estää lainsäädänöllä.Kaunis nainen tai mies voi tienata tuhansia tuhansia euroja kuussa seksinmyynillä niin antaa nyt heidän hoitaa työnsä.Maailman vanhin ammatti ja suurimaksi osaksi oma valinta.

yrittäjä

Yrittäjä, olet täysin hakoteillä, seksikauppa ei ole mitään yrittäjyyttä sanan varsinaisessa merkityksessä.
Näiltä seksinmyyjiltä, kun jäävät verot ja muut lakisääteiset maksut maksamatta ja kirjanpitokin pitämättä.
Tilinpäätöksestä tuskin ovat kuulleetkaan!
Kirjanpitolakia rikkovat, eivätkä ilmoita voittojansa.
Hyvän liikemies tavan mukaan firma tuottaa aina voittoa, vaikka se olisi sitten 1€ vuodessa ja joka on kirjanpidossa nähtävä.
Mikäs firma se sellainen on joka voi toimia ilman lakisääteisiä velvoitteita, kun oikeilta yrittäjiltä vaaditaan noudattamaan moniakin lakeja?
Pelkkää lainrikkomistahan näiden sutenöörien ja huorien touhu on johon mukaan sekoittuu vielä muukin kova rikollisuus.

YKS

Maksullinen seksi on jokaisen oma asia!

YK:n kehitysohjelman tukema Aids-komissio vaatii seksityön laillistamista koko maailmassa. Komissio vaatii kansainväliseltä yhteisöltä myös useita muita toimia seksityöläisten aseman parantamiseksi.

Komission tärkein ehdotus on, että vapaaehtoinen prostituutio on tulkittava samanlaiseksi työksi kuin mikä tahansa muukin ammatti. Virallinen ammattiasema vähentäisi seksikauppaan liittyviä haittoja ja parantaisi seksityöläisten asemaa monin tavoin, komissio toteaa raportissaan.

Samalla seksikauppa siirtyisi valtioiden valvontaan ja sitä kautta nykyistä paremmin myös hallintaan. Yhteiskunnan kontrolli tarkoittaisi muun muassa HI-viruksen leviämisen vähenemistä ja prostituoitujen kokeman väkivallan vähenemistä.

- Kaikki lait, jotka kriminalisoivat ja alistavat ihmisryhmiä, ajavat ihmiset maan alle pois terveyspalveluiden luota. Se lisää HI-viruksen leviämisen riskiä, komissio arvioi ja kutsuu tiedotteessaan tällaisia lakeja ”pahoiksi laeiksi”.

Seksikaupan laillistamisen lisäksi komissio vaatii kaikkien vapaaehtoisten seksiaktien vapauttamista lainsääntelyn piiristä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/52226-yklta-vaatimus-seksityosta-oikea-...

Maksullinen seksi on jokaisen oma asia!

Samoilla perusteilla on vaadittu huumeiden vapauttamista. Maksulliset huumeet ovat jokaisen oma asia!

Esimerkiksi heroinikauppa voisi siirtyä valtioiden valvontaan ja sitä kautta nykyistä paremmin hallintaan. Yhteiskunnan kontrolli tarkoittaisi muun muassa huumepiikkien välityksellä leviävien tautien ja nistien kokeman väkivallan ynnä kuolemaan johtavien yliannostusten vähenemistä.

Valtionhallinnon tehostamisohjelman mukaisesti palkattaisiin vaikkapa 15-vaativuustason valvojia valvomaan prostituoituja, sutenöörejä ja asiakkaita - sama tietenkin heroiinin kanssa. Työtilat valvontaan myös, esteettömyys ja ergonomia kunniaan ja bordellit yhtä homeettomiksi kuin lapsukaisten koulut. Sillai ei tulisi kriminalisoitua vapaaehtoisia.

Lisäksi myyntihenkisen prostitution ja huumevälityksen laillistaminen saattaisi ammatit mol.fi -sivustolle. Työvoimaviranomainen voisi ohjata työttömät kilometritehtaalle potkitut 50+ leidit bordelleihin ja paperikoneiden käyttäjät diilaamaan.

Jos taas kaupalliset naiset, sutenöörit ja diilerit luokiteltaisiin ammatinharjoittajiksi, heille voisi järjestää starttipaketit ja työttömyysetuudet tyky-toiminnoista puhumattakaan. Oikeudet toisivat luonnollisesti myös tulosvastuita, eli työttömyysetuudet eivät suinkaan lankeaisi kuin manulle illallinen ;)

asiaihminen

Prostituutio on enemmän tai vähemmän laillista suuressa osassa EU-maita, esimerkiksi Hollannissa, Saksassa, Itävallassa, Kreikassa, on bordellit legalisoitu. Prostituutuo on enemmän tai vähemmän laillista, esimerkiksi Tanskassa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Luxenburgissa. Suuntaus EU:ssa on kohti aikuisten vapaaehtoisen seksityön laillistamista sekä seksipalvelujen kaupan ja ihmiskaupan luokittelemista jo lähtökohtaisesti eri asioiksi. Aikuisilla kansalaisilla on oikeus tehdä keskenään mitä he haluavat, kunhan he eivät vahingoita muita ihmisiä. Näin saadaan rikosten tutkinta keskittymään oikeisiin asioihin eikä poliisiin ja oieuslaitoksen rajalisia resursseja tuhlata turhaan kansalaisten makuukammarivalvontaan.

Uusi Seelanti dekriminalisoi seksipalvelujen kaupan vuonna 2003; lain uudelleenarvionti 2008 osoittaa että laiki toimii ja on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.

Kanadan Ontariossa kumottiin 2010 lait, jotka kieltävät bordellit, parittajat ja asiakkaiden hankinnan, koska ne ovat perustuslain vastaisia.

jne. Uusi tieto Suomesta ja maailmalta, kuten esim. Anna Kontula/Punainen Eksodus, Petra Östergren/Porr, horor och feminism, Susan Dodillet/Är sex arbete jne, osoittaa, että maksullinen seksin on monimuotoinen ilmiö, mielikuva, ajatus ja myytti että kaikki prostituutio olisi nykyajan orjakauppaa ja että seksinmyyjillä ei olisi omaa päätösvaltaa jne, on vanhentunut ja paikkaansapitämätön.

Monet asiantuntija järjestöt suosittelevat kannanotoissaan dekriminalisointia .

Lainsäädännössä aikuisten vapaaehtoista seksipalvelujen kauppaa ei saa sekoittaa ihmiskauppaan, seksuaaliseen ihmiskauppaan, raiskauksiin tai muihin väkivallan ja hyväksikäytön muotoihin ja lapsiprostituutioon, koska aikuisten vapaaehtoisessa seksipalvelujen kaupassa omasta elämästään, seksualisuudestaan ja ruumiistaan itse päättävät aikuiset, sekä naiset että miehet, myyvät ja ostavat, tai eivät myy ja osta, vapaaehtoisesti seksipalveluita, heidän "itse"

henkensä ja sielunsa ja vartalonsa pysyvät edelleen heillä itsellään, eivätkä siirry asiakkaalle tai häviä mihinkään seksipalvelun myynnissä yhtään enempää kuin muunkaan palvelun myynnissä, kuin vaikkapa jalkahoitopalvelun myynnissä.

Tunnista aikuisten vapaaehtoinen yhteisymmärryksessä tapahtuva maksullinen seksi
http://annakontula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/113816-itse%C3%A4-myym%C3%A4...

Maksullinen seksi on jokaisen oma asia!

Eurooppalaiseen kaksinaismoralistiseen, katolilaisuuteen ja esiaviolliset suhteet kieltävään kulttuuriin bordellit kuuluvat kuin nenä päähän. On vain niin, että kuten kaikissa pa..aduuneissa ei duunareiksi tahdo löytyä näiden paavinuskoisten maiden omia neitejä ja rouvia. Patriarkaalisessa kulttuurissa miehet kuitenkin tarvitsevat maksulliset palvelunsa, koska ei ne voi olla sillai rukosnauhoja hypistelevien vaimojensa kanssa. Ja kun kotimainen tarjonta on niukkaa, ovat liivijengiläiset tulleet apuun löydettyään ruusunpunaisen markkinaraon syvimmän olemuksen.

Jokainen nettiä käyttävä kykenee katsomaan esimerkiksi Brysselin ja Hampurin rikostilastoja ja sitä, miten väkivalta- ja huumerikokset keskittyvät punaisten lyhtyjen alueille.

Halpatuontia harjoittavien liivijengiläisten aasialainen, afrikkalainen, romanialainen tai bulgarialainen tavara edustaa vain käyttöarvoaan, kun passit ja viisumit on takavarikoitu ja henkensä, sielunsa ja vartalonsa liivimiehelle menettänyt nainen on pantu tekemään mitä naisen on tehtävä.

Kansanedustaja Anna Kontulalla on hyviä ja huonoja ajatuksia ja ulkomailla tehdään hyviä ja huonoja ratkaisuja. "Kanadan Ontariossa kumottiin 2010 lait, jotka kieltävät bordellit, parittajat ja asiakkaiden hankinnan, koska ne ovat perustuslain vastaisia." USA:ssa tarhaikäisillä on pinkit tai vaaleansiniset ensiaseet, joilla ne ampuvat pikkusiskojaan ja -veljiään kuoliaiksi, koska 5-vuotiaalla on perustuslaillinen oikeus aseeseen. Perustuslakeja on moneen lähtöön.

asiaihminen