Pin-Up-tyttö hurmaa huumorilla

- Sisäinen kauneus ei katso kokoa, vakuuttavat Olivia Rouge ja Cherrei A. Dorable

X-treme.fi

Pin-Up Finland 2012-kilpailun semifinaaliin pääsi viisitoista kaunotarta.

X-treme.fi

Suomen upein Pin-Up-tyttö valitaan syyskuussa jo toista kertaa X-treme Car Showssa Helsingissä järjestettävässä finaalissa. Suomen Pin-Up-tyttö hurmaa huumorilla, viestii sisäisen kauneuden voimasta ja itsensä hyväksymisen tärkeydestä.

Pin-Up Finland 2012 -kilpailun tuottavat Olivia Rouge ja Cherrie A. Dorable, jotka ovat vuodesta 2008 toimineet Pin-Up-malleina ja kiertäneet maailmaa burleskitaiteilijoina. Heidän mielestään sisäinen kauneus ei katso kokolappuja ja he pyyhkäisivät ensitöikseen pois kaikki koko- ja ikävaatimukset valintakriteereistä.

Hakemuksista valikoitui  Pin-Up Finland 2012 -kilpailuun  15 kaunokaista, joilta ei persoonallisuutta ja asennetta puutu. Tytöt kisailevat kahdeksasta finaalipaikasta 11. elokuuta Alahärmän Power Truck Showssa.

Finaalissa X-treme Car Showssa 1. syyskuuta tuottajat laittavat peliin kaiken osaamisensa ja luovat ennennäkemättömän shown. Tuomaristossa nähdään muun muassa Suomen kansainvälisesti menestyvimpien metalliyhtyeiden joukkoon lukeutuvan Swallow the Sunin solisti Mikko Kotamäki ja bodymodification-scenen edelläkävijä Mechanical Demon.

Suomen ensimmäinen Pin-Up Finland -kilpailun voitti viime vuonna upea ja rempseä Krista "Candy Lee" Kallio. Tuomaristossa oli silloin muun muassa tatuointi- ja pin-up-malli Sabina Kelley.

Viihdyttävän ja eroottissävytteisen valokuva- ja maalaustaiteen juuret johtavat 1800-luvulle saakka, mutta sen kulta-aika alkoi 1940-luvulla.

Toisen maailmansodan syttymisen aikaan kepeälle viihteelle ja silmänilolle oli tilausta ja miehet leikkasivat kauniiden naisten kuvia lehdistä mukaansa rintamalle. 1940-luvulla tälle viihteelle saatiin myös viimein nimi, Pin-Up, joka johtaa suoraan tavasta ripustaa viehättävän kalenteritytön kuva seinälle.

Pin-Up-tytöistä lienee kuuluisin, Betty Grable, lämmitti monen sotilaan mieltä ja rintataskua kuuluisalla uimapukukuvallaan ja viattomalla hymyllään.

Samaan aikaan Pin-Up-maalaustaiteen aallonharjalla ratsastavat Alberto Vargas ja Gil Elvgren nauttivat suursuosiota leikkimielisillä ja eroottisilla kuvillaan, joissa sattumoisin alusvaatteet putoavat tai tuuli tarttuu hameen helmaan paljastaen viattoman neidon sukkanauhan.

Pin-Up-tytöt olivat yleistä viihdettä aina 1960-luvun loppupuolelle saakka, kunnes viattomuus sai pikkuhiljaa väistyä ja tilalle astui rohkeampi erotiikka.

Viime vuosina hyväntahtoinen Pin-Up-viihde on jälleen raivannut jalansijaa, kun kaikki on jo nähty. Pin-Up on päivitetty 2000-luvulle, mutta se noudattelee yhä 1940-luvun kulta-aikansa klassisia kauneuskäsitteitä ja kepeillä teemoja.

Erikoisautonäyttely X-treme Car Show 1.-2.9.2012 Helsingin Messukeskuksessa.